Mykonos väderkvarnar

Hur man bokar en taxi i Mykonos

Mykonos-taxibilar brukade vara sällsynta än en ädelsten. Inte längre!

Det har traditionellt aldrig varit lätt att hitta en taxi i Mykonos. Men under de senaste åren med ökningen av appar är det nu lättare att boka en taxi - även om det fortfarande finns utmaningar!

Skämtet har alltid varit att Mykonos bara hade sex taxibilar för att serva hela ön - och när homosexuella kommer ner för Xlsior och sommarsäsongen brukade det se ut som en scen ur en Drag Race-utmaning för att få tag på en!

Uber är inte tillgängligt ännu i Mykonos, men några lokala tjänster har nyligen gjort bokningsprocessen mycket enklare. Många lyxhotell i Mykonos tillhandahåller en pendelservice fram till småtimmarna på morgonen, men om du har hamnat i stan och hängt vid Mykonos favorit väderkvarnar (du vet vad vi menar!) så är det inte att hitta en taxi tillbaka till ditt hotell vid Elia Beach t alltid rakt fram!

Mykonos väderkvarnar

 

Taxitjänster i Mykonos

 

Om du hamnar bakom väderkvarnarna rekommenderar vi ändå alltid att du förbokar en taxi där det är möjligt. Mykonos stad blir väldigt tyst på natten när restaurangerna och klubbarna stänger och om du inte bor i själva staden - och kom ihåg de flesta bästa gayvänliga hotell i Mykonos inte är i centrum - då kan du hamna fast.

 

Egeiska Taxi

 

Aegean Taxis hävdar att de kan boka fler taxibilar i området och dess närliggande öar än någon annan app, så detta kan vara användbart om du besöker andra öar på din resa. De ordnar taxi in mykonos, santorini, Rhodes, corfu, Paros och Aten. De har en app för både Android- och iPhone-enheter.

 

iMove Taxi

 

iMove täcker också mer än bara Mykonos. De kan erbjuda taxibilar i Mykonos, Aten och Paros. Deras app ger dig tillgång till massor av taxichaufförer med en knapptryckning.

 

Taxi i Mykonos stad

 

Du kan också ibland hitta taxibilar som väntar i centrum av Mykonos stad för att hämta dig ad hoc. Detta är dock inte ett särskilt tillförlitligt sätt att säkerställa din säkra vidareresa eftersom de tenderar att vara få och långt mellan och du kommer att upptäcka att alla andra i staden har en liknande idé. Det är känt att folk ibland har väntat flera timmar på en taxi.

Om du väljer att riskera det är det bästa stället att hitta en taxi i Mykonos stad vid taxistationen nära Cosmote Building (karta) eller så finns det en andra taxistation lite längre söderut nära busstationen (karta).

Vi hoppas att du läser den här artikeln innan din resa till Mykonos, snarare än för att du är strandsatt i staden och letar efter en taxi och råkade Google var du kan hitta en!

mykonos vattentaxi

 

Vattentaxi i Mykonos

 

Om du vill ta dig runt ön är det också en bra idé att ta en vattentaxi på Mykonos! Från Platis gialos, kan du ta en båt för att komma till de södra stränderna i Mykonos som Super Paradise stranden där du hittar det legendariska JackieO's Beach Club, Paraga och Elia. Dessa båtar går varje timme med den första avgången kl. 10.20 till kl. 4.20. Den sista returbåten från Elia till Platis Gialos är kl 5.45. Platis Gialos är den enda utgångspunkten i Mykonos med en cementdocka. På andra stränder eller platser används en flytdocka eller du måste vada genom vatten för att gå ombord på vattentaxi.

Du betalar 10 euro för en returresa eller 20 euro för ett heldagspass som låter dig hoppa mellan kl. stränder i Mykonos.

Du kan också få en båt från Ornos strand, med avgångar varje timme från 10.00 till 4.00. Om du känner dig lite mer äventyrlig kan du också hyra en båt från Mykonos Sea Transfer och Hyr en båt Mykonos baserat på östra sidan av Ornos Beach.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Mykonos

Bläddra bland ett urval av turer i Mykonos från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in mykonos för din resaFå din guide