Greklands strand

De bästa gaystränderna i Grekland

Grekland har några av världens bästa homosexuella stränder

Ingenstans stränder som Grekland och med tusentals öar, mil med kust och ett medelhavsklimat är det ingen överraskning att du hittar några av världens bästa gaystränder i Grekland. Från stenar till sand, välskötta till robusta och till och med kläder till klädsel-valfria, det finns oändliga val att göra när det gäller stränder i Grekland.

Öarna i Greklands skärgård reser sig från det skimrande blå havet som steniga utsprång dränkta i sol och olivträd. Den stora utsträckningen av öar innebär att gaystränderna här är extremt varierade och lovar något för alla resenärer, oavsett intressen eller smak. Här är vår definitiva guide till de bästa gaystränderna i Grekland.

Grekland

mykonos

Mykonos är huvudstaden för homosexuell kultur, nattliv och klubbar i Grekland, så det är inte konstigt varför några av landets bästa homosexuella stränder finns i detta paradis av hedonism. Elia Beach är en lång och sträcker sig av orörd vit sand, varma turkosvatten och en verkligt blomstrande gay-atmosfär. Solstolar och parasoll täcker denna strand och när natten faller kommer barerna och klubbarna längs dess liv till liv med homosexuella strandbesökare från hela världen som njuter av utsökta drinkar och oavbruten husmusik.

Elia Beach är utan tvekan den mest actionfyllda och populära av Mykonos homosexuella strändermen för en mer avslappnad upplevelse, överväga att besöka Agrari Beach. Agrari erbjuder en lugn miljö med färre turister och ett mer avskilt läge. Stranden är också en fenomenalt populär kryssningsplats, med homosexuella killar som kommer från hela Mykonos för att ansluta och träffa andra likasinnade män.

Tyvärr har ökad turism och en våg av nya orter inneburit det Super paradisstrand har förlorat en del av sin ursprungliga homosexuella charm. Platsen är dock fortfarande populär bland besökande homosexuella turister och är nu en livlig och livlig strandfestdestination, med flera strandbarer och klubbar som spelar musik hela dagen och hela natten.

Läs mer: Gay nudiststränder nära Mykonos.

santorini

santorini

Santorini, hemmet för smekmånader, högklassiga orter och en myriad av historiska och kulturella platser. Ön är också hem för några av Greklands mest fantastiska och orörda stränder. De vita och blå byggnaderna som täcker sluttningarna av branta Santorini slår en dramatisk kontrast mot bakgrunden av ändlösa stränder och stora hav, och ingenstans mer än Columbo Beach. Columbo Beach är ett riktigt unikt resmål med sin kolfärgade sand och rena klippväggar. En avskild och tyst strand, Columbo är den perfekta platsen för naken solning eller till och med diskret kryssning.

Vlychada är en annan av Santorinis homosexuella stränder och är mest känd för sin breda halvmåneform, vilket skapar en skyddad och fridfull miljö. Den längsta delen av stranden är den inofficiella gaydelen, och på sommaren kan man ofta se att den är full av män som slappar omkring, ofta utan kläder. Den andra änden av stranden är det mer kommersiella området och är ett utmärkt ställe att ta en måltid eller dricka när du tittar på solnedgången över horisonten. Läs mer: Guide till ön Santorini.

Skiathos

Skiathos

Medan Skiathos är liten och hem till endast en gaystrand, var det tvungen att göra listan på grund av sin roll som en av de två huvudöarna som används som filmplatser för den ikoniska Mamma Mia! Den legendariska musikaliska epiken såg Meryl Streep dansa och prata runt många av Skiathos stränder och skogar. De mjuka sandstränderna och gatorna i Skiathos gamla hamn användes tungt i filmen och besökare kommer att kunna leva där ute sin egen ABBA-fantasi här.

Öns enda riktiga gaystrand är dock Little Banana, en liten sandig vik som bäst kan nås med båt. Det finns liten utveckling på Little Banana och denna nakenvänliga gaystrand saknar de flesta bekvämligheter, så var noga med att ta med egna förnödenheter. Lugn och robusthet hos Little Banana gör det till det perfekta stället att koppla av, varva ner och njuta av ljudet av de lappande vågorna.

Lagun

Kreta

Om du letar efter en fantastisk, sandig och välskött strand på Kreta, leta inte längre än Komos. Komos Beach är en 2 kilometer lång sträcka av Medelhavsparadis, lovande kristallklart azurblått vatten och en livlig atmosfär. Komos höjdpunkt är dock nudistavsnittet, en populär plats för homosexuella resenärer att träffas och umgås. Du kommer aldrig vara långt ifrån bra matlagning och charmigt nattliv på Komos Beach, eftersom den lilla staden Pitsida ligger precis inåt landet och är den perfekta byn för att prova äkta och färska kretensiska rätter.

Sarandaris Beach är liten, i själva verket är det mer en vik än en strand. Men förväxla inte dess storlek för brist på atmosfär, eftersom den lilla skalan i denna sandiga vik gör det till det perfekta stället att träffas och umgås med andra homosexuella lokalbefolkningen och turister som besöker den. Sarandaris är en populär gay-hangout och blir särskilt upptagen när kvällen fortsätter och blir allt mer livlig och atmosfärisk.

Läs mer: Grekiska Gay Nudist Beach Roundup.

Hav

corfu

Korfu framkallar inte alltid samma bilder av gaykulturen som närliggande Santorini och Mykonos, men denna robusta, vilda och naturligt fantastiska del av världen har en liten, men ändå livlig homosexuell gemenskap. Stränderna på Korfu är extremt varierade, från de breda sandstränderna i norr till de klippiga vikarna i söder, kustmiljöerna här är verkligen dynamiska.

Myrtiotissa är utan tvekan en av de mest populära och välkända nudiststränderna i Grekland, och även om den inte bara är homosexuell, gör Myrtiotissa Beachs öppensinnade och liberala attityder det till ett mycket populärt resmål för homosexuella resenärer som besöker ön. Stranden ligger på öns västkust och ligger bara en kort bilresa från Korfu stad - öns huvudstad. Strandens gyllene sand gränsar till en hög och dramatisk klipplinje som erbjuder avskildhet men som också kan göra åtkomst svårt, så var noga med att klä dig förnuftigt när du gör den värdefulla vandringen ner till stranden.

Issos Beach är en av Korfus längsta, med sin vita sand som sträcker sig ut i havet. Området är tufft och oöverträffat när det gäller turism, och detta erbjuder en nivå av integritet och avskildhet som inte ofta finns på Greklands stora stränder. I norra änden av Issos samlas homosexuella resenärer och lokalbefolkningen. Läs mer: Gay Korfu ö guide.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Korfu

Bläddra bland ett urval av turer på Korfu från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in corfu för din resaFå din guide