Gay Berlin

Gay Berlin

Tysklands gayhuvudstad och, utan tvekan, Europas queerhuvudstad, Berlin är hem för gaybarer och klubbar som konkurrerar med allt du kan hitta i andra större huvudstäder

Vad händer idag

Vad händer imorgon

berlin

Om Oss berlin

På 1920-talet fanns det inte många platser där HBTQ+-folk kunde förvänta sig att leva öppet och stolt utan rädsla för förtryck, men Weimarrepubliken Berlin var en sådan plats. Även om stadens radikalt queera karaktär dämpades under 20-talet, såg det sena 90-talet och början av 2000-talet en revitalisering av en legendarisk nattlivsscen som bara blir större. 

Befolkningen i Schöneberg är till stor del HBTQ+ så det är vettigt att distriktet också skulle fungera som den inofficiella huvudstaden för queerkulturen i Berlin. Gatorna i Schöneberg kantas av exklusiva restauranger, exklusiva butiker och exklusiva kaféer, vilket gör det till en härlig plats att tillbringa en lat eftermiddag. 

Medan Berlin är hem för en uppsjö av gay nattlivsställen, inklusive kylda exklusiva lounger, är staden mest känd för sina edgier klubbupplevelser. LAB.ORATORY ligger på bottenvåningen i den ikoniska nattklubben Berghain och är ett måste för fetischister och fans av gummi, läder och sportkläder. Detta scenledande utrymme har ett rykte om sig för kvällar med vilda teman och en tillåtande attityd till NSFW-kul. 

Gay Berlin - Travel Gay guide

Nyheter och funktioner

berlin Händelser

 • img

  Lesbian and Gay City Festival 2024

  Visa detaljer

  Lör den 20 juli

 • img

  Berlin Gay Pride CSD 2024

  Visa detaljer

  Lör den 27 juli

 • img

  FOLSOM Europe 2024

  Visa detaljer

  ons 11 september

berlin INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Berlin från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in berlin för din resaFå din guide