Europas bästa lesbiska barer

Europas bästa lesbiska barer

Kontinentens bästa lesbiska hotspots

Att hitta utrymmen dedikerade till queer kvinnors glädje kan vara en utmaning när så många HBT+-ställen främst vänder sig till män. Det är det som gör Europas lesbiska barer så viktiga. Dessa mötesplatser ger HBTQ+-kvinnor och icke-binära personer en känsla av gemenskap, säkerhet och frihet att vara sig själva.

Kontinenten har några av världens mest livliga gaystäder, var och en med en rad lesbiska barer att uppleva. Från chica cocktaillounger och avslappnade pubar till strandklubbar och underjordiska hotspots, Europas lesbiska barer erbjuder en spännande mångfald av atmosfärer och vibbar. Det finns något för alla smaker, oavsett om du vill koppla av över en drink, dansa hela natten eller engagera dig i social aktivism. Den här guiden täcker några av de framstående lesbiska ställena i Europas kosmopolitiska städer. Upptäck vilka fläckar som matchar din stil.

Hon Soho, London

SHE Soho ligger inbäddat i Londons stadsdel Soho och erbjuder ett glamoröst tillflyktsort för lesbiskt nattliv. Med sin chica, moderna inredning utstrålar den kosmopolitisk elegans.

Bakom baren skapar expertmixologer kreativa cocktails för att ge liv åt livliga utekvällar. Dansgolvet blir levande när DJ:s snurrar de senaste hitsen och klassiska hymnerna. SHE Soho är värd för spännande evenemang som drag king-shower, dansfester och kvinnocentrerade uppsättningar från begåvade kvinnliga DJ:s.

Oavsett om du letar efter en romantisk dejtkväll eller en vild utekväll med vänner, lovar SHE Soho en välkomnande, inkluderande atmosfär. Även om baren främst vänder sig till lesbisk kundkrets, välkomnar baren också respektfulla gäster av alla könsidentiteter.

HON soho London

Aire Chicas Lesbian Club, Barcelona

Aire Chicas Lesbian Club, tidigare Aire-Sala Diana, är en livlig Barcelona hotspot som ligger i hjärtat av staden. Som en del av den uppskattade Grupo Arena, vänder den sig främst till det lesbiska samhället men välkomnar varmt individer av alla kön som respekterar den inkluderande miljön.

Klubben har en dynamisk musikscen, inklusive de senaste hitsen och kvava latinska rytmer. Inträde är gratis på torsdagar, på helger och på allmänna helgdagar, din inträdesavgift inkluderar en gratis drink. En unik höjdpunkt är den månatliga "Stupendous" kvinnliga stripteasefesten, som erbjuder en fängslande upplevelse skräddarsydd för kvinnor.

Flamingo Beach Bar, Lesbos

På den idylliska grekiska ön Lesbos är Flamingo Beach Bar en lesbisk fristad med en festlig stämning. Barens livfulla retroestetik, med sin färgglada färg och strängar av lyktor, är iögonfallande men ändå inbjudande. Dess läge vid havet ger utsikt över det glittrande Medelhavet på första raden och fantastiska solnedgångar.

Under dagen erbjuder Flamingo Beach Bar en avslappnad kaféstämning, med uppfriskande lokala rätter och drycker. Men när solen går ner förvandlas scenen till en livlig dansfest pulserande av musik. Här samlas kvinnor för att fira Lesbos ikoniska koppling till lesbisk historia och kultur under stjärnorna. Barens miljö vid havet blir den perfekta bakgrunden för fest och livligt kamratskap. För lesbiska resenärer lovar ett besök på Flamingo Beach Bar avslappnad avkoppling och ett pulserande nattliv.

Vela, Köpenhamn

Vela är Köpenhamns enda bara kvinnliga bar, och det spelar ingen roll, eftersom Vela mer än kompenserar för den annars saknade scenen. Baren är inrymd i en fantastisk tidstypisk byggnad som har bevarat många av sina mest charmiga och autentiska detaljer. Det råder en intim och mysig atmosfär på Vela, och lokalen är alltid livlig och full av energi. Baren är ofta värd för ett urval av sociala evenemang, allt från poesikvällar till insamlingar för HBT+-specifika frågor. Klubben är känd för sitt imponerande utbud av cocktails och omfattande vin- och öllistor, vilket gör den till den perfekta platsen att spendera en natt på att umgås med lokala homosexuella kvinnor.

En av höjdpunkterna på platsen är bordsfotbollssätten som visar sig vara populära varje kväll och främjar en konkurrenskraftig men jovial anda bland spelarna. Med en mångfald folkmassa av alla sorters queer kvinnor välkomnar Vela alla, och du är garanterad en domfri och hedonistisk natt här.

Vela Köpenhamn

Bar Buka, Amsterdam

Amsterdam må ha ett anspråkslöst namn, men dess lesbiska barscen är långt ifrån vanlig. Denna livliga anläggning är ett nav för lokalbefolkningen och besökare från hela Nederländerna och utanför. Det är känt för att tillhandahålla en säker och inkluderande tillflyktsort för kvinnor som söker likasinnade kontakter.

Kliv in i baren så får du chansen att njuta av din favoritdrink eller prova en av bartenders signaturcocktails.

Om du funderar på ett besök, kom ihåg att du inte kommer att vara ensam – förvänta dig en mångfaldig publik som spänner över olika bakgrunder och åldrar. Inget behov av snygg klädsel eller strikta tillträdesregler här; allt som krävs är din positiva energi. Med en sådan blandning av kunder är det den perfekta platsen att träffa likasinnade och potentiellt upptäcka en speciell koppling.

Essens, Sofia

Den största nattklubben för lesbiska i Sofia, Essence, är juvelen i stadens HBT + nattlivskrona. Det lilla men grottliknande utrymmet är upplyst med ljus och svagt ljus och skapar en intim och varm atmosfär. Huvudbaren är avskild från det stora dansgolvrummet, vilket innebär att du kan koppla av och prata innan du dansar till de bästa popsångarna.

Essence är en labyrint av rum, hallar och krokar, vilket betyder att det alltid finns någonstans att fly för ett privat ögonblick. Öppet från onsdag till söndag är platsen oerhört populär bland stora folkmassor som regelbundet deltar. Personalen här är vänlig och välkomnande och du kommer att känna dig som hemma bara några minuter efter att du gått igenom dörren.

Börja, Berlin

Få barer är lika höljda i LGBT + -historia som Begine. Begine grundades 1986 av en grupp kvinnor som bodde i övervåningen och designades för att vara ett säkert utrymme för queer kvinnor i Berlin. Lokalen renoverades omfattande av denna inspirerade och beslutsamma grupp, som var fast beslutna att skapa den typ av utrymme de skulle vilja besöka. Sedan dess har Begine fungerat som ett café, HBT + säkert utrymme, samhällscenter och nattklubb.

Barens omgivande område Potsdamer Straße vid Bülowstraße har utan tvekan förlorat en del av sin ursprungliga grus och kant men detta har inte förändrat Begine. Platsen är fortfarande till stor del populär bland Berlins mer alternativa lesbiska samhälle som flockar till baren för samhällets atmosfär, prisvärda drycker och radikalt förflutet.

Vanilj, Manchester

Vanilla är känt lokalt som "Nordens lesbiska mekka" och är en livlig och populär kvinnoklubb i hjärtat av Manchesters gayby. Sedan Vanilla öppnade sina dörrar 1998 har Vanilla vunnit många utmärkelser och utmärkelser för att aktivt och konsekvent stödja HBT + -populationen i Manchester och Storbritannien. Baren är Manchesters mest populära lesbiska plats och har välkomnat över en miljon gäster sedan lanseringen.

Vanilla är stolt över att hålla en rad evenemang och specialkvällar som är specifikt inriktade på det lesbiska samhällets olika intressen och strävar efter att alltid erbjuda fräscha och innovativa upplevelser. Livemusik, komedi och kabaré kan ses på Vanilla och baren är känd för att ha en inkluderande och välkomnande atmosfär.

Blond, Gent

Historiska Gent är den perfekta platsen för en europeisk storstadssemester, och om du letar efter ett bra utrymme att släppa loss bland likasinnade, överväg att besöka Blond. Blonde är en bar för kvinnor som är en populär plats bland det lokala lesbiska samhället och värd för många HBT+-evenemang. Baren är liten och mysig, vilket gör den till den perfekta platsen för att chatta och umgås med andra resande och lokala kvinnor.

Blond har ett rykte som en bastion av mångfald och inkludering och aktivt främjar en antirasistisk etos. Bartendrarna på Blond är kända för den imponerande drinkmenyn och de fantastiska erbjudandena, och de bjuder på fantastiska cocktails och erbjuder endast de högsta servicestandarderna.

La Mutinerie, Paris

La Muntinerie är inte bara en lesbisk bar, det är också ett utrymme för radikal aktivism och hängivenhet för att främja queer-kvinnors frigörelse. Baren drivs av ett kvinnligt kollektiv som strävar efter att skapa en inkluderande miljö där lesbiska och andra queera kvinnor kan samlas för att ha roligt och gynna den bredare HBT+-gemenskapen. Tack vare La Mutineries medvetna etos är baren överkomlig och dryckespriserna hålls till ett minimum, vilket gör baren till ett utmärkt resmål för resenärer med en mindre budget. Det finns också en rad temakvällar och insamlingar som kanaliserar en del av vinsten tillbaka till det lokala samhället. Under dagen kommer du att kunna njuta av lokalens lågmälda atmosfär.

La Mutinerie Paris

Fulanita del Tal, Madrid

Från onsdag till söndag är Fulanita del Tal epicentrum för lesbiskt nattliv i Madrid. Känd för att spela de bästa popklassikerna från årtionden och för att servera en rad läckra drinkar, är baren skamlöst rolig. Lokalens bekväma läge gör att många av stadens mest populära gayvänliga hotell ligger i närheten.

Fulanita del Tal ligger i Madrids fantastiskt homosexuella stadsdel Chueca. Distriktet är en av stadens mest liberala och kantiga, känd för att välkomna individer från alla bakgrunder. De livliga gatorna här är kantade av oberoende kaféer och knäppa butiker, det är också i Chueca där du sannolikt kommer att se några av Madrids mest alternativa invånare. Fulanita del Tal sätter ett högt riktmärke för andra lesbiska barer i staden och är verkligen ett måste-besök plats.

Silver Future, Berlin

I hjärtat av Berlins livliga Neukölln-distrikt hittar du Silver Future, en lesbisk bar som förkroppsligar stadens motståndskraftiga anda och blomstrande festkultur. Silver Future slår inte runt bushen – en skylt vid entrén uppmuntrar djärvt gästerna att avskaffa sin "heteronormativitet".

Det som gör Silver Future verkligen unikt är dess eklektiska och mångsidiga atmosfär. Från sortimentet av bord och sittplatser till den fängslande väggkonsten, den här baren utstrålar karaktär. Det är också känt för sina fickvänliga drinkpriser, som lockar en mångfaldig publik, från HBTQ+-personer till allierade.

Detta moderna och kreativa utrymme ger en flykt från det vanliga, vilket gör det till ett magnetiskt nav för det queersamhället i Berlin. Om du någonsin är i staden, missa inte chansen att uppleva inkluderingen och livfullheten i Silver Future.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Barcelona

Bläddra bland ett urval av turer i Barcelona från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Barcelona för din resaFå din guide