Gay Korfu · Öguide

Gay Korfu · Öguide

Första gången du besöker Korfu? Då kan vår gayguide på Korfu hjälpa dig att komma igång.

Korfu | Kerkyra

Den näst största av de joniska öarna. Korfu är hjärtat i en kommun som består av flera öar med en befolkning på cirka 100,000 30,000 invånare. Den största staden, Korfu stad, är hem för cirka XNUMX XNUMX personer.

Liksom de flesta platser i Grekland sträcker sig Korfus historia tillbaka till den klassiska antiken med kungariket Korkyra som en av de stora sjömakterna på 5:e f.Kr. Sedan dess har ön ockuperats av venetianerna och britterna och gör anspråk på att vara den enda platsen i Grekland där cricket är populärt.

Idag är Korfu välkänt som ett turistmål med många besökare från norra Europa som kommer till ön på semesterpaket. Bort från stränderna och poolerna erbjuder Korfu fantastisk arkitektur, spektakulärt landskap, utsökt mat och ett varmt välkomnande.

Gay rättigheter i Grekland

För information om homosexuella rättigheter i Grekland, se vår Stadsguide för homosexuella Aten.

Gay scen på Korfu

Jämfört med Aten eller Mykonos är den organiserade gayscenen på Korfu begränsad. Detta hindrar inte homosexuella besökare från att komma till ön och många återkommer år efter år på grund av det varmt välkomnande de får. Det finns en populär Gaybar i staden Chora, men barer och klubbar i turistorterna är lika välkomnande.

Vissa stränder fungerar som kryssningsplatser. Mirtiotissa-stranden, väster om Korfu stad, och norr om Issos-stranden är ställena att gå för att hitta lite action. Var dock försiktig och var försiktig eftersom allmänheten också besöker dessa stränder. Vid Halikounas strand i södra änden mellan sjön och stranden en hel del gay nudister och även homosexuella singlar och par. Bakom stranden finns sanddyner, väldigt privata och om det blåser är det väldigt trevligt att vara i - även lite cruising och action. Du kan köra med bil hela vägen till södra änden på en grusväg.

Att komma till Korfu

Med flygplan

Korfus internationella flygplats, "Ioannis Kapodistrias" (CFU) är huvudporten till ön och ligger 2 km söder om Korfu stad. Majoriteten av tjänsterna är säsongsbundna charter- och budgetflyg på sommaren, men schemalagda tjänster till större destinationer i Grekland går hela året.

Busslinje 15 tar dig till Korfu stad för 1.20 € och kan köpas från föraren. Från San Rocco Square kan du ta bussar till alla större turiststäder och orter.

Många av de större hotellen erbjuder gratis pendeltrafik till och från flygplatsen. Det finns andra privata transferföretag tillgängliga. Taxibilar finns tillgängliga från terminalbyggnaden med resor till Korfu stad som kostar i regionen € 10 (mer med stora mängder bagage) men uppenbarligen kommer det att bli fler om du reser längre bort.

Biluthyrning från de flesta större företag finns på flygplatsen och rekommenderas om du planerar att göra några oberoende resor. Det är bäst att organisera hyran i förväg och en representant kommer att träffa dig på flygplatsen och ta dig till fordonet och gå igenom lämpligt pappersarbete etc.

Med båt

Direktfärja förbinder ön till destinationer i Italien, den albanska Rivieran och Grekland. Många Medelhavskryssningar stannar också vid den nya hamnen i Korfu stad. Härifrån kan du ta en buss till centrum där du kan ansluta till andra destinationer. Bredvid parkeringen finns en taxistation.

Att ta sig runt på Korfu

med bil

Det är värt besväret att hyra en bil om du tänker besöka Korfus många avskilda stränder. Du måste vara över 18 år för att köra och säkerhetsbälte är obligatoriskt. Om du inte har ett EU-körkort måste du skaffa ett internationellt körkort. Promillegränsen är 0.5 och slumpmässiga alkotest är inte ovanligt.

Korfu har många slingrande, bergiga vägar som det kan ta lite att vänja sig vid. Du kan också bli förvånad över vad som verkar vara en uppenbar åsidosättande av lokalbefolkningens trafikregler. Det lönar sig definitivt att vara mer självsäker än du kanske skulle vara hemma. Bensinstationer kan vara få och långt ifrån så fyll på bensin innan någon resa!

Med kollektivtrafik

Det finns två typer av bussar du kan ta på Korfu. De blå bussarna trafikerar Korfu stad och är koncentrerade till San Rocco-torget. Gröna bussar avgår från den nya hamnen och betjänar byar och orter över hela ön.

Biljetter kan köpas från maskiner vid hållplatserna eller från föraren, även om de är dyrare från föraren. Busslinjerna går med olika regelbundenhet, så se till att kolla tidtabellerna när du planerar en resa.

Med taxi

Du hittar många taxistationer i Korfu stad men det kan vara svårare att stöta på en i tystare orter. Restauranger och hotellpersonal ska gärna beställa en taxi från ett ansedd företag. Misslyckas det är Radio Taxis ett pålitligt företag som du kan ordna hämtningar med.

Bo på Korfu

För en lista över rekommenderade hotell på Korfu, kolla in vår lista över rekommenderade hotell på Korfu.

Saker att se och göra i Korfu

  • Den gamla fästningen - Korfu stad på verket. Denna venetianska fästning erbjuder fantastisk utsikt över gamla stan och den albanska rivieran.
  • nymfer - en stor by känd för sina vattenfall. Legenden säger att nymferna från den antika mytologin brukade bada här!
  • Achilleon - ett imponerande sommarpalats byggt av Österrikes kejsarinna Elisabeth av Bayern. Dens konstruktion var inspirerad av legenden om Achilles.
  • Theotoki Nikiforou Street - Korfus största shoppinggata. Här hittar du lädervaror, föremål gjorda av olivträ och keramik (bland annat lokala varor).
  • Korfu leden - tro det eller ej, Korfu är faktiskt känt för sin vandring. Även om du kanske inte vill göra alla 222 km av Corfu Trail kan du dela upp promenaden i mer hanterbara bitar på din fritid och njuta av landskapet som du vill.
  • Gamla Perithia - Korfus äldsta by. Här kan du få en känsla för hur livet på Korfu var under venetiansk tid samtidigt som du utforskar de slingrande gatorna och 8 kyrkor.
  • Korfu golfklubb – Korfu har en slående vacker golfbana designad av den schweiziska arkitekten Donald Harridine. Stranden ligger bara 900 meter bort om du vill koppla av efter en match.
  • Benitses - denna före detta fiskeby är en av de mest populära platserna att besöka på ön. Det behåller fortfarande sin traditionella karaktär men erbjuder många barer och restauranger att koppla av i och en fantastisk strand också.

När ska du besöka Korfu

Korfu har underbart, solkyssat sommarväder vilket förklarar varför sommarmånaderna ser ön vrimla av turister. På grund av att de flesta flygningar här är säsongsbetonade kommer det att vara svårt att faktiskt komma till ön om du inte flyttar till Aten. Vintrarna är milda jämfört med norra Europa men är våta.

Det finns en mängd olika festivaler och evenemang som hålls på ön. Påsken tas på största allvar av grekerna och Korfu är inget undantag - öns filharmoniska sällskap leder en mycket populär procession. I februari och mars ses också öns karneval som är en baksmälla från det venetianska styrets dagar.

Visa

Grekland är medlem i Europeiska unionen, och som sådant faller dess visumkrav i linje med vad du kan förvänta dig från de flesta andra EU-länder. Det är också en del av Schengenavtalet. Vänligen kontrollera med det grekiska utrikesministeriet innan du reser om du har några frågor.

Pengar

Grekland är en del av euroområdet. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga i Korfu stad och större orter, även om många tar ut en avgift om du använder ett utländskt kort. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Valutaboder är lätta att hitta i Korfu stad. Växelkurser är inte särskilt konkurrenskraftiga.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.