Gay Belfast

Gay Belfast

Hem för "Game of Thrones" och packat med fantastiska restauranger, butiker och gay nattliv, Belfast erbjuder både vanliga och extraordinära anledningar att utforska

Vad händer idag

Vad händer imorgon

Belfast

Om Oss Belfast

Belfast, Nordirlands huvudstad, är genomsyrad av en rik gobeläng av historia, kultur och politisk omvandling. Känd för sin avgörande roll i den industriella revolutionen, var Belfast en gång ett globalt kraftpaket inom skeppsbyggnad, mest berömt för att bygga RMS Titanic. Stadens historiska betydelse präglas också av dess upplevelser under konflikten i Nordirland, känd som "The Troubles", som påverkade staden och dess samhällen djupt.

Idag har Belfast vuxit fram som ett pulserande centrum för konst, högre utbildning, affärer och juridik, och är känt för sitt livliga nattliv och spirande kulinariska scen. Stadens arkitektur är ett bevis på dess historia, med den viktorianska storheten i stadshuset och de modernistiska linjerna i Ulster Museum.

När det gäller HBTQ+ historia har Belfast sett betydande framsteg de senaste åren. Den första Belfast Pride hölls 1991 och var en liten sammankomst jämfört med de tusentals som deltar idag. Evenemanget återspeglar bredare förändringar i samhällets attityder till HBTQ+-rättigheter i Nordirland, som har utvecklats avsevärt, även om de ofta ligger efter andra delar av Storbritannien. Samkönade äktenskap legaliserades 2020 efter en lång kampanj av aktivister och förändringar i lokala myndigheters befogenheter.

HBTQ+-gemenskapen i Belfast stöds av olika organisationer och mötesplatser som vänder sig till eller välkomnar HBTQ+-individer. Stadens Gay Quarter, särskilt runt Donegall Street och Union Street, är värd för en mängd gaybarer, klubbar och butiker som utgör hjärtat av Belfasts HBTQ+ nattliv.

Belfast fortsätter att omfamna sin mångfaldiga identitet och firar sin historia samtidigt som man ser fram emot en framtid av inkludering och jämlikhet.

Gay Belfast - Travel Gay guide

Belfast INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Belfast från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Belfast för din resaFå din guide