wien

Gay Wien

Österrikes huvudstad. Wien är känt för musik- och kulturarv i världsklass, liberala attityder och en framstående gayscen

Vad händer idag

Vad händer imorgon

wien

Om Oss wien

Bortom storslagna operahus och kejserliga palats lockar Wien homosexuella resenärer med ett energiskt gaydistrikt perfekt för barhopping, klubbar och kontakt med det lokala hbtq-samhället.

Naschmarkt, Wiens fantastiska HBTQ-nav är där det är. Vind genom stånd med färsk frukt och handgjort hantverk för att se regnbågsflaggor som lockar. Snart kommer du att kiki runt graffitimärkta cocktailbarer, vilda underjordiska diskotek och fräcka kabarélounger fram till gryningen.

Favoriter som Felixx, Villageoch VARFÖR INTE fungera som huvudkontor där Wiens pulserande queersamhälle slår tillbaka varje kväll. Från flirtiga Happy Hours, häftiga dragrevyer och bultande dansgolv – det finns alltid en soaré att dyka in i. Och österrikare vet hur man släpper loss!

Är Wien en dyr stad?

Det bästa med Wien? Utsorteringsfritt nöje väntar. Med billiga transitkort och så många gratiserbjudanden kommer det inte att bryta banken att uppleva Wiens sagopalats och -museer om dagen. Du kan gå stort på nattlivet. Så gör dig redo, divor - Naschmarkt ringer. Glöm inte dina högsta klackar och en fulladdad telefon för bilder! Är det någon annan som plötsligt är sugen på schnitzel?

Gay Wien - Travel Gay guide

Nyheter och funktioner

wien INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Wien från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in wien för din resaFå din guide