tallinn

Gay Tallinn

Besök Tallinn för imponerande arkitektur, fantastiska shoppingmöjligheter, överflöd av kaféer och blygsamma gayscener.

tallinn

Om Oss tallinn

Tallinn, Estlands huvudstad, är en charmig blandning av medeltida historia och modern puls, med en allt mer synlig HBTQ+-scen. Denna pittoreska stad är känd för sin välbevarade gamla stadsdel, en UNESCO: s världsarvslista, som erbjuder en magisk bakgrund till den mångsidiga och vänliga gayscenen som spirar inom dess historiska murar.

Stadens HBTQ+-liv är centrerat kring en handfull barer och klubbar som fungerar som välkomnande utrymmen för både lokalbefolkningen och turister. Händelser som Tallinn Pride, som återupplivades 2017 efter ett decennium långt uppehåll, symboliserar den växande acceptansen och synligheten för HBTQ+-gemenskapen i Estland. Prideparaden och tillhörande evenemang visar upp samhällets solidaritet och levande anda, vilket gör det till en meningsfull tid att besöka.

Förutom nattliv och evenemang erbjuder Tallinn olika kulturupplevelser som är HBTQ+-vänliga, från konstutställningar till teaterföreställningar som ofta tar upp teman om mångfald och acceptans. Stadens progressiva atmosfär, i kombination med dess historiska lockelse, gör den till ett spännande resmål för HBTQ+-resenärer som söker både kultur och gemenskap.

Gay Tallinn - Travel Gay guide

Nyheter och funktioner

tallinn INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Tallinn från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in tallinn för din resaFå din guide