Gay Lissabon

Gay Lissabon

Portugals huvudstad och äldsta stad i Västeuropa, Lissabons färgstarka stadsbild, samtida kultur och blomstrande gay-scen är värda att utforska

Vad händer idag

Vad händer imorgon

lissabon

Om Oss lissabon

En gång ansågs Lissabon vara en charmig men tyvärr trött europeisk stad, är Lissabon mycket på frammarsch. En framväxande huvudstad av kultur och kulinarisk innovation, låga hyror, bra väder och spännande nattliv har accelererat Lissabons rykte som en kosmopolitisk huvudstad. Det sena 2010-talet såg en tillströmning av internationella artister till staden, framför allt Madonna. 

Lissabons gay-scen växer snabbt. Från det charmiga Bairro Alto-distriktet till det pulserande området Príncipe Real, HBTQ+-ställen sträcker sig över staden och erbjuder ett varierat utbud av nattlivsupplevelser. Oavsett om du utforskar eleganta barer, dansar i livliga klubbar eller träffar lokala evenemang, erbjuder Lissabon en inkluderande och minnesvärd upplevelse för alla resenärer.

Lissabon ligger vid floden Tejos strand och är full av berättelser om ett rikt förflutet. Från dess gamla tid som en fenicisk handelsplats till dess avgörande roll under utforskningstiden, stadens gator ekar med fotspår från upptäcktsresande och handlare. Se till att fånga lite live Fado-musik; Lissabons melodiska hymn framkallar berättelser om längtan och passion. 

Gay Lissabon - Travel Gay guide

Populära hotell i lissabon

Nyheter och funktioner

lissabon Händelser

  • img

    Lisbon Pride 2024 - Marcha do Orgulho LGBTI+ de Lisboa

    Visa detaljer

    Lör 22 juni

lissabon INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Lissabon från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in lissabon för din resaFå din guide