Gay Peking

Gay Peking

Peking, en blomstrande metropol med ett fantastiskt arv och en växande men ändå diskret gay-scen.北京是个文化遗产丰富的繁华大都市,但同性恋圈子任然没比比其他国家来

Peking

Om Oss Peking

Peking, en stad rik på historia och kultur, erbjuder en diskret men livfull gay-scen, särskilt centrerad kring det livliga Sanlitun-distriktet. Detta område är känt för sitt utbud av HBTQ+-vänliga barer, klubbar och sociala utrymmen där samhället frodas mitt i stadens kosmopolitiska atmosfär.

Medan Pekings HBTQ+ nattliv är mer reserverat jämfört med vissa västerländska städer, är platser som Destination och Kai populära platser där det lokala och internationella gaycommunityt kan njuta av livliga dansgolv och temakvällar. Alfa är en annan anmärkningsvärd plats, känd för sin eleganta miljö och vänliga atmosfär som lockar en mångfaldig publik.

Kulturell känslighet är viktig i Peking; offentliga uppvisningar av tillgivenhet är inte vanliga, och det lokala samhället värderar integritet högt. Många väljer att inte avslöja sin sexuella läggning utanför nära vänner, vilket speglar en bredare kulturell betoning på personlig integritet.

När det gäller kulturella attraktioner gör Peking ingen besviken. Staden är hem för ikoniska landmärken som den förbjudna staden, Himmelska fridens torg och den närliggande kinesiska muren - var och en erbjuder en djupgående inblick i Kinas rika arv.

För de konstintresserade presenterar 798 Art District en dynamisk konstscen med sina gallerier, ateljéer och kaféer inrymda i förvandlade fabriksbyggnader. Detta område exemplifierar stadens samtida kulturpuls.

HBTQ+-resenärer i Peking kan också engagera sig i samhället genom olika evenemang och resurser som tillhandahålls av organisationer som Beijing LGBT Center, som erbjuder information om lokala evenemang, workshops och stödnätverk.

Trots de samhälleliga utmaningarna och behovet av diskretion i allmänheten, hittar Pekings HBTQ+-gemenskap sätt att blomstra, vilket ger besökarna en rik kulturell upplevelse som sträcker sig bortom de traditionella turistvägarna.

Gay Beijing - Travel Gay guide

Nyheter och funktioner

Peking INSIDER JOURNEYS

Bläddra bland ett urval av turer i Peking från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné startar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Peking för din resaFå din guide