Tasmanien

Gay Tasmania · Öguide

Reser du till ön Tasmanien för första gången? Då är guiden Tasmaniens ö-guide sida något för dig.

Tasmanien

Tasmanien

Den minsta av Australiens sex stater och landets enda ö-stat. Ön är hem för cirka 500,000 XNUMX människor, med större delen av befolkningen på de sydöstra och norra kusterna. Huvudstaden är Hobart. Andra större städer inkluderar Launceston, Burnie och Devonport.

Tasmanien är ett populärt resmål för homosexuella resenärer och är känt för sin vänlighet var du än väljer att stanna, äta eller besöka. Staten har varit ledande inom HBT -rättigheter i mer än decennier.

 

Regioner

Södra Tasmanien - öns mest folkrika region; hem för Hobart, Tasmaniens huvudstad

Norra Tasmanien - täcker Launceston, Tamar Valley, bergsregionen Ben Lomond, Midlands och nordöstra regionen

Nordvästkusten - små kustorter och städer med natursköna inlandsområden

östkust - hem till fantastiska stränder inklusive Bay Of Fires och Wine Glass Bay - röstade fram några av de vackraste stränderna i världen

West Coast - centrum för gruvdrift i Tasmanien; öns minst folkrika region

Sydväst - Hela denna region är skyddad i Southwest National Park

Bass Strait Islands - Avskilda öar som ligger mellan Tasmanien och Australiens fastland

 

Storstäder

Hobart är Tasmaniens huvudstad och största stad. Det är också den näst äldsta staden i Australien. Hobart har några av de finaste konstgallerierna

Launceston, som ligger i norra Tasmanien, är en turist-populär destination och en av få städer i världen som är insvept runt en ravin.

 

Gay scen

Tasmanien har samma ålder av samtycke och de mest omfattande antidiskriminerings- och anti-villifikationslagarna som finns överallt i världen. Liksom resten av Australien finns det ett registreringsschema för relationer av samma kön och möjligheten att ha relationsceremonier.

Tasmanien är mycket välkomnande för HBTQI-besökare. Den främsta gayscenen ligger i huvudstaden Hobart. Andra gayägda och gaydrivna företag finns på hela ön.  Läs mer om Tasmanien Gay scen sida

TasPride, ett väletablerat LGBT Pride-evenemang och festival, äger rum årligen i staden, tillsammans med en mängd evenemang för homosexuella.

 

TasPride

Att ta sig till Tasmanien

Hobart och Launceston har direktflyg från städerna Melbourne, Sydney, Canberra och Brisbane. Flyg till Burnie, Devonport King Island och Flinders Island är tillgängliga från Melbourne.

Lokalbefolkningen och turister använder också bilfärjan Spirit of Tasmania, som dagligen korsar Australien (från Melbourne) till Tasmaniens stad Devonport (nära Launceston).

 

Att ta sig runt Tasmanien

Det bekvämaste sättet att utforska Tasmanien. Bilar kan föras från fastlandet med Spirit of Tasmania-färjan, eller hyras vid ankomst av stora operatörer som Hertz, Avis eller Redspot.

Om du har mycket tid att spendera kan du ta dig runt Tasmanien med buss. Bussförbindelser är sällsynta här, så studera tidtabellen noga och planera framåt.

Cykel är också ett populärt sätt att se Tasmanien.

 

Saker att se och göra

Tasmanien är utmärkt för upptäcktsresande. Ön har mer än 1,000 toppar, fyra milda årstider, och mer än 40 procent av ön är skyddad som nationalparker. Det är också hem för några av världens sällsynta djur.

Firebukten - populär tillflyktsort för camping, båtliv, fiske, simning, surfing och fågelskådning

Kataraktklyfta - unik, naturlig formation "The Gorge", som ligger 15 minuters promenad från centrala Launceston

Hastings grottor: Detta - hem till ett antal grottor inklusive den största dolemit-turistgrottan i Australien

Museum för gammal och ny konst (MONA) - Tasmaniens främsta turistattraktion som innehåller ett enormt lager, beläget i Hobarts norra distrikt

Muttern - gammal vulkanisk plugg och historisk by i Stanley på Tasmaniens nordvästra kust - perfekt för camping, fiske och utforska skogarna

Royal Tasmanian Botanical Gardens - mycket stor trädgård har funnits i Hobart sedan 1818

Salamanca-marknaden - populär gatumarknad i Hobart, som hålls varje lördag på Salamanca Place, fylld med konst, hantverk, färskvaror, etc.

tasmansk djävul - statens emblematiska djur kan avnjutas genom nattturen på Bonorong Wildlife Sanctuary (30 minuters bilresa norr om Hobart) en Devil Tracker Tour på Tasmanian Devil Unzoo

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.