gay-mykonos-guide-2017

Gay Mykonos Island Guide

Planerar du en resa till Mykonos? Vår guidesida för gay Mykonos ö är för dig

 

gay-mykonos-guide-2017

Mykonos | Μύκονος

Den grekiska ön Mykonos är en del av Kykladerna och ligger mitt i Egeiska havet. Ön har en yta på 85 km². De flesta invånare bor i eller nära Mykonos stad som ligger på västkusten.

Mykonos är känt för att vara den gayaste ön i Egeiska havet och för att ha ett pulserande kosmopolitiskt nattliv.

Gay rättigheter i Grekland

Gaysex avkriminaliserades 1951. Manlig prostitution har varit laglig sedan maj 2006. Omfattande antidiskrimineringslagar trädde i kraft 2014, vilket ökade det skydd som funnits sedan 2005.

Åldern för sexuellt samtycke är 15 för alla. Den 24 december 2015 trädde samköpsavtal med samma kön i kraft. Dessa civila fackföreningar beviljar alla äktenskapsrättigheter utom adoption.

 

lilla-Venedig-i-mykonos-stadLilla Venedig i Mykonos stad

 

Gay scen

Mykonos har varit ett gay-semestermål i mer än 30 år. Under slutet av 1990-talet lockade den framväxande gayscenen på Ibiza många homosexuella solbadare bort från Mykonos, men de senaste åren har öns popularitet återuppstått.

Mykonos har ett utmärkt Gay Beach scen och ett antal populära gaybarer och klubbar sent på kvällen i området Gamla hamnen i Mykonos stad. De XLsior gay sommarfestival som startade 2009 är värd för danspartier varje år och har blivit ett enormt framgångsrikt evenemang.

Att komma till Mykonos

Mykonos flygplats (JMK) ligger 4 km från staden. Det går dagliga flygningar mellan Mykonos och Aten året runt. Mellan maj och oktober finns det många charter- och schemalagda flygningar till många europeiska destinationer.

De flesta hotell erbjuder flygplatstransfer, vissa gratis. Det finns taxibilar på flygplatsen. Men efterfrågan överstiger ofta utbudet och under högsäsong, så du kan behöva vänta ett tag. En taxi från flygplatsen till ett hotell i Mykonos stad kostar vanligtvis mellan 10-15 €.

Bussen till Mykonos stad kostar 1.60 € och tar cirka 10 minuter men den kanske bara går under högsäsong. Det är också värt att notera att det finns två busstationer i Mykonos och det kanske inte är klart vilken busstation du reser till förrän du anländer till en av stationerna. Det går en tjugo minuters promenad genom den gamla staden mellan varje busstation.

 

paraportiani-chuch-mykonosParaportiani kyrka  (populär efter mörker)

 

Att ta sig runt i Mykonos

se vår Mykonos Gay Stränder sida för information om hur man kommer till / från stränderna. Om du vill utforska resten av Mykonos eller andra stränder är det bästa alternativet att hyra en bil.

Det finns ett stort antal bil- och cykeluthyrningsföretag nära busstationen och flygplatsen. Var medveten om att bilar inte är tillåtna i Mykonos stad. Det finns gratis parkeringsplatser på hamnsidan av staden. Det är en bra idé att kolla med ditt hotell att de har en parkeringsplats.

Hyr en bil - Bokning i förväg är viktigt under högsäsong. Storleken spelar roll – en mindre bil har definitivt fördelen att den är lättare att parkera under högsäsong. De flesta byråer (Avis, Hertz, Thrifty, Enterprise) har baser på flygplatsen och bilar framför terminalen. Se mer information nedan.

Hyra en motorcykel (eller fyrhjuling). Riskabel! Dålig kvalitet på vägar och fruktansvärda körstandarder gör det mycket riskabelt att cykla. Förvånansvärt nog bryr sig majoriteten av cyklisterna inte om att bära krockhjälm. Otroligt dumhet eftersom de många olycksoffren är väldigt långt från närmaste specialistavdelning för huvudskada.

Taxi på Mykonos – Det kan vara väldigt svårt att få en taxi sent på kvällen, särskilt när folk lämnar barerna och klubbarna. Vi har skrivit en dedikerad guide om taxibilar i Mykonos.

Körning och parkering

 

parkering-i-ella-beach-mykonosElia Beach - parkera bakom stranden eller på den officiella parkeringen, bara 50 meter längre bort

 

Om du bor på en utväg eller ett hotell utanför Mykonos stad, är det mycket vettigt att hyra en bil eftersom taxibilar är begränsade och dyra.

Att köra till Ella Beach från Mykonos Town är enkelt och relativt bekvämt jämfört med alternativet buss och båt. Med en bil kan du utforska några av de andra utmärkta stränderna på ön.

Vägarna är i relativt dåligt skick, så se upp för grytor. Att köra bil är ett mycket säkrare alternativ än att cykla.

Parkering i Mykonos stad

Mykonos centrum är "bilfritt", med gratis parkering nära marinan.

Huvudparkeringen fylls snabbt, så sikta på den andra parkeringen. Infarten ligger 150 meter före huvudparkeringen. Vi har aldrig haft problem med att hitta ett utrymme här, inte ens under högsäsong. Det är 10 minuters promenad från parkeringen till staden.

Parkering vid Elia Beach

Det finns gott om parkering vid stranden. Anländer tidigt och du kan köra till ett område direkt bakom sanddynerna, som är gratis.

Parkering vid Super Paradise Beach

Parkering finns, även om du måste betala. Vägen till Super Paradise är otroligt brant. Jackie'O beach club-kunder kan få gratis parkering (via en annan väg - kolla kartan).

Var att hyra en bil

Du kan hyra en bil på Mykonos flygplats. Vissa operatörer har filialer i Mykonos stad. Vi rekommenderar helförsäkring. Ta bilder av din bil när du hämtar den. Den kommer förmodligen att ha några bucklor & repor och vindrutespån. Med det sagt har vi aldrig haft problem med någon av operatörerna.

Var man kan bo i Mykonos

För en lista över rekommenderade hotell på Mykonos, besök vår Gay Mykonos Hotell och Gay Mykonos lyxhotell sidor.

Restauranger i Mykonos

Mykonos stad har sett en explosion i nya restaurangöppningar de senaste åren. Men detta har inte gjort något för att sänka priserna. Även en blygsam måltid kostar 20-30 euro per person. I den övre änden räknar du med att betala 100 € per person uppåt (för enbart mat) på vissa ställen. Några av de platser som människor pratar om just nu är Nikos och Kikis såväl som Alemagou strandbar.

Från juli till slutet av september rekommenderar vi starkt att du planerar i förväg och bokar bord i förväg.

Saker att se och göra i Mykonos

Mykonos centrum är en attraktion i sig. De vackra, vitkalkade smala banorna är fyllda med många butiker och restauranger som håller öppet till mycket sent på kvällen.

 

 

  • Väderkvarnarna - ett av de mest kända landmärkena på Mykonos.
  • Matoyianni Street - Mykonos huvudgata. Den här gatan är perfekt för shopping och promenader.
  • Little Venice - färgglada två- och trevåningshus som står vid havet. Detta område är nu hem för många barer och kaféer och är extremt populärt vid solnedgången.
  • Arkeologiska museet i Mykonos – lite kultur och skönt avbrott från partyscenen.
  • Pelikan - öns maskotar, som finns de flesta dagar i centrum.
  • Xlsior Mykonos - en av de största gaydansfestivalerna i världen äger rum i Mykonos varje år.

 

 

Läs mer: Saker att göra Mykonos.

Vill du ha en längre semester? Tänk på Santorini.

Om du planerar en 10 eller 14 dagars semester, överväga att kombinera en vecka i Mykonos med ett besök på Santorini. Upplev två mycket olika grekiska öar.

Gå till stranden och gayscenen i Mykonos och njut sedan av den spektakulära utsikten och avslappnade livsstilen på Santorini. De två öarna är förbundna med daglig snabb färjetrafik. Klicka här för att läsa mer om Santorini. 

Pengar

Grekland är en del av euroområdet. Kredit- och betalkort accepteras allmänt.

Sjukhus

Mykonian Health Private Medical Center, Dexamenes, +30 22890 27407/27464/24211. Öppet från 9 till 10 med en eftermiddagspaus (beroende på säsong). Under turistsäsongen kommer det att finnas personal här fram till 4:XNUMX.

Mykonos sjukhus, Mykonos stad +30 22890 23998/23994. Det offentliga sjukhuset med en akuttjänst dygnet runt.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.