Elia Beach Mykonos

Mykonos Gay Stränder

Den #1 anledningen till att besöka Mykonos - gaystränderna! Ta reda på allt du behöver veta om Elia Beach och andra gaypopulära stränder på ön Mykonos

Mykonos Gay Stränder

Elia Beach
Platsikon

Elia, mykonos, Grekland

Visa på kartan
3.4
Publikens betyg

Baserat på 46 avgivna

Publikens utmärkelser 2018
Publikens utmärkelser 2018

4 Stjärnvinnare

En av de största stränderna på Mykonos och den mest gay-populära, Elia Beach är välskött med många solstolar och nyanser av god kvalitet att hyra.

I den högra änden (förutsatt att du är vänd mot havet) finns en regnbågsflagga. Området mellan vattensportuthyrningsavdelningen och flaggan blir allt mer gaypopulärt. Sandkvaliteten över och under vattenlinjen är som bäst i detta område.

Bortom det steniga landskapet mot slutet (bortom regnbågsflaggan) finns en andra strand som nästan helt är gay med viss nudism. Längre bak ligger en mycket mindre sandig vik som mest är upptagen av homosexuella nakna solbadare.

Solstolar och parasoll finns att hyra. Kunder kan förvänta sig effektiva drycker och matbordsservering. Ett urval av smörgåsar, pizzor, pasta, sallader tillagas på beställning i närheten Arte & Mare Resort restaurang och, tillsammans med alkoholhaltiga och alkoholfria drycker, levereras av löpare till din säng.

Att köpa mat och dryck från strandpersonalen är ett utmärkt sätt att säkra solstolsreservationer på första raden nästa dag. Det finns också en utmärkt strandrestaurang mitt på huvudstranden som serverar olika fisk- och kötträtter.

Varken alternativet att sitta eller äta är billigt. Så ta med ditt eget vatten, cigaretter osv. Men vår strandvakt (Erick) var en bronserad, mjukpratande grekisk hunk som fick oss att beställa från sin meny varje timme.

Elia Beach är i allmänhet tyst på morgonen med folk som anländer runt lunchtid och lämnar på kvällen. Efter 5 blir det steniga området bortom stränderna mycket grymt. Den enda integriteten är bakom stenmurar, och även då tar du definitivt chanser med de exceptionellt taggiga buskarna som täcker klipporna.

Hur man kommer till Elia Beach


a) Hyra en bil och kör. Det finns en parkeringsplats vid stranden. Du kan köra genom den asfalterade parkeringen och sväng höger till en informell parkeringsplats som går längs stranden. Vi tycker att körning är det bästa alternativet om du är i en grupp och planerar att besöka Elia de flesta dagar.
b) Ta en buss från Northern Bus Station (nära Old Port färjekajen), bussar avgår med jämna mellanrum från 11:XNUMX - kolla på stationen för aktuellt schema.
c) Ta en buss från södra busstationen till Plato Yailos och ta en vattentaxi till Elia.

Läs mer: Vattentaxi i Mykonos.

Funktioner:
Beach
Restaurang

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Super Paradise Beach
Platsikon

mykonos, Grekland

Visa på kartan
3.3
Publikens betyg

Baserat på 6 avgivna

För många år sedan var Super Paradise nästan enbart en gaystrand. Idag är stranden enormt populär bland både homosexuella och raka solbadare och strandklubbar. Det har verkligen en livlig atmosfär och är upptagen varje dag på sommaren.

Den högra sidan av stranden (om du vetter mot havet) är den gayaste delen, nära Jackie O' Beach Club. Området till vänster domineras av Super Paradise Club. Detta blir en festlokal från omkring 4:XNUMX till sent varje kväll. I mitten finns Pink Beach, en elegant champagnebar, restaurang och strandklubb.

Solstolar och parasoller finns att hyra, tillsammans med en "at sittplats"-tjänst som erbjuder (dyra) drinkar och lättare tilltugg. Precis som Elia blir Super Paradise upptagen från lunchtid.

Hur man kommer till Super Paradise Beach


en enhet. Gå ut från Mykonos stad förbi flygplatsen. Stranden är skyltad. De sista 2 km ner till stranden är väldigt branta. Gratis parkering tillgänglig.
b) Ta en buss från busstationen i Mykonos stad till Platis Gialos eller Ornos. Ta sedan en vattentaxi till Super Paradise.
Läs mer: Vattentaxi i Mykonos.

Funktioner:
bar
Beach
Musik
Restaurang

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Agrari Beach
Platsikon

jordbruks, mykonos, Grekland

Visa på kartan
3.3
Publikens betyg

Baserat på 6 avgivna

Agrari Beach ligger bredvid Elia Beach. Det handlar om en 5 minuters promenad över en klipphäll. Stranden är välorganiserad med solstolar och parasoller, en badvakt och en populär strandrestaurang. Sanden här är mycket grövre än på Elia Beach.

Varje gång vi har besökt Agrari Beach har det varit mycket mindre trångt än antingen Elia eller Super Paradise, vilket lockar några homosexuella solbadare som föredrar lugn och ro.

Hur man kommer till Agrari Beach


a) Gå från Elia Beach, bara 5 minuter längs klippvägen.
b) Kör, men var medveten om den branta backen som leder ner till stranden.

Funktioner:
bar
Beach
Restaurang

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Paraga Beach
Platsikon

Platis gialos, mykonos, Grekland

Visa på kartan
4.5
Publikens betyg

Baserat på 4 avgivna

Liten, livlig strand i Mykonos, som ligger inom gångavstånd från Paradise Beach.

Paraga Beach lockar alla typer av folkmassor inklusive yngre solbadare och nudister. Stranden har gyllene sand med några stenar, och vattnet är lugnt och mycket klart.

Solstolar finns att hyra. Det finns också en bar och ett minilivs där du kan köpa snacks, vatten på flaska och andra strandartiklar.

Gaycruising äger rum runt klipporna på södra sidan av stranden och om du vill ha en särskilt elegant dag, kolla in Scorpios Beach Club som ägs av Soho House-gruppen.

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Mykonos · andra stränder som är värda ett besök

Elia och Super Paradise är i centrum av Mykonos gaystrandscen. Men om du har hyrt en bil eller fyrhjuling är det värt att besöka några av dessa andra stränder som ligger längre längs den södra kusten.
Lia Beach
Platsikon

Lia Beach, mykonos, Grekland

Visa på kartan
4.5
Publikens betyg

Baserat på 2 avgivna

Lia Beach ligger längs Mykonos sydöstra kust. Det är en relativt liten, ren sandstrand som vi verkligen gillade.

Faciliteterna inkluderar en parkeringsplats, strandrestaurang, solstolar och parasoll (med en "at sittplats"-service) men det är mycket lugnare än Elia Beach. Viken är skyddad på båda sidor av kullar, och bakom solstolarna finns ett effektivt vindskydd.

Liasti Lia Beach Restaurant är i nivå med Elia Beach Restaurant, både när det gäller matkvalitet (bra) och pris (inte billigt).

Du behöver en bil eller fyrhjuling och en karta eftersom vägarna inte är skyltade. När vi besökte Lia Beach för några år sedan fanns det några homosexuella solbadare.

Funktioner:
Beach
Restaurang

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Kalafatis Beach
Platsikon

Kalafatis strand, mykonos, Grekland

Visa på kartan
3
Publikens betyg

Baserat på 7 avgivna

Kalafatis Beach är en av de längsta sandstränderna på Mykonos. Stranden är skyddad från vind med en rad tallar precis bakom sanden, men den utsatta viken är väldigt populär bland vindsurfare. Windsurfuthyrning är tillgänglig om du vill ha en tur.

Det finns några prisvärda restauranger och solstolar att hyra i båda ändarna av stranden. Den stora centrala remsan är perfekt för dem som föredrar en lugn plats för sin egen handduk och sitt paraply.

Kalafatis Beach är lätt att nå med bil eller cykel. Parkera på vägen bakom stranden eller på en av parkeringsplatserna.

Funktioner:
Beach
Kafé
Restaurang

Senast uppdaterad den: 31-jan-2024

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.