National Gallery

De bästa museerna i London

London är en av de bästa städerna på planeten för museumälskare

London är hem för mer än 170 museer, och många skulle klassas som de finaste i världen. Från etablerade och historiska institutioner till avancerade interaktiva upplevelser, det finns en museumsupplevelse för alla resenärer i London.

Många av stadens museer är själva historiska föremål med sina byggnader som visar några av de mest geniala och imponerande arkitekturen i London. Samlingar har byggts upp under århundraden vilket innebär att museerna i London har några av de mest ovärderliga och kulturellt betydelsefulla föremålen i världen.

Förutom att ge många kulturella upplevelser till otaliga besökare är majoriteten av museerna i London också gratis för allmänheten. Detta betyder att museerna i den brittiska huvudstaden är värdefulla och prisvärda attraktioner, oavsett din budget.

Design Museum, ett av de bästa museerna i London

Design Museum

Designmuseets slående kantig silhuett är till stor del förklädd av sin lummiga omgivning. Inbäddat i hjärtat av den exklusiva Kensington, öppnades denna prestation av samtida arkitektur 2016 för att ersätta det ursprungliga designmuseet.

Med en rad mästerverk av design och innovation från 19-talet till den moderna digitala eran. Samlingen spänner över alla aspekter av design med exempel på innovativt mode, arkitektur, möbler och teknik som alla visas.

Inträde till museet är gratis, men biljetter kan köpas för speciella utställningar och evenemang. Designmuseet har också en imponerande butik där besökare kan köpa ett sortiment av högt designade produkter och souvenirer.

British Museum, ett av de bästa museerna i London

British Museum

Brittiska museumet känns direkt igen på sitt vackra glastak som sträcker sig över hela mittfoajéns område. Hem till den ikoniska Rosetta-stenen ligger museet i Bloomsbury och är lättillgängligt med Londons tunnelbana och busssystem - Holborn är den närmaste tunnelbanestationen.

Museet är särskilt anmärkningsvärt för sin samling av antika föremål och intressanta föremål, som sträcker sig 2 miljoner år tillbaka. En av de mest populära utställningarna är det forntida egyptiska galleriet, hem till flera sarkofager, skrifttavlor och gobelänger. Rosettastenen är känd som nyckeln som låste upp det hieroglyfiska språket i det gamla Egypten.

Inträdet är gratis och det finns också ett antal gratis turer som gästerna kan förboka om du vill ha en mer djupgående titt på några av museets mest kända verk.

National Gallery, ett av de bästa museerna i London

National Gallery

Beläget i hjärtat av centrala London National Gallery ligger på Trafalgar Square, en av Londons populäraste och mest trafikerade destinationer. Galleriet grundades 1824 och är hem för över 2,300 13 målningar från 19-talet till XNUMX-talet.

Många av historiens mest kända och kulturellt betydande målningar finns i Nationalgalleriet, inklusive Van Goghs solrosor, flera självporträtt av Rembrandt och Titians Bacchus och Ariadne.

Galleriet har ett imponerande utbud av mat- och dryckalternativ tillgängliga både i galleriet och i närheten. Garderober och bagageförvaring finns också utan kostnad för besökare.

Tate Modern, ett av de bästa museerna i London

Tate Modern

Inrymt i det tidigare Bankside Power Station, Tate Modern är Londons primära museum för samtida och modern konst och ligger på Londons berömda South Bank. Tate Modern är globalt erkänd som att ha en av de bästa samlingarna av brittiska och internationella föremål och är en av stadens mest populära turistattraktioner.

Väl inne i byggnaden kommer besökare att befinna sig i den hisnande turbinhallen. Turbinhallen, som kör hela Tate Modern, är ett kavernöst och inspirerande utrymme som garanterar att alla besökare reflekterar.

Tate Modern är hem för över 70,000 XNUMX originella samtida konstverk och har ett ständigt växande urval av tillfälliga utställningar och installationer. Några av de permanenta styckena som visas är verk av David Hockney, Pablo Picasso, Marcel Duchamp och Salvador Dali.

Victoria and Albert Museum

Bostäder en av de största samlingarna i världen, Victoria and Albert Museum är världsledande inom bevarande och samling av konst och kultur. Hemmet för 2.3 miljoner intressanta objekt, som sträcker sig över 5,000 år av mänsklig skapelse, är samlingen på V&A en verkligt expansiv representation av mänsklig existens.

Museet har också ett av de mest oklanderligt samlade modearkiven i världen med en rad kläder och dräkter från så långt tillbaka som på 15-talet. Besökare kan njuta av Alexander Mcqueen aftonklänningar, kostymer från de svängande sextiotalet och ovärderliga Simone Mirman hattar.

V&A ligger tvärs över gatan från Natural History Museum, som också är gratis att gå in, och gäster som vill ta ett djupare dyk i historien bör kombinera de två till ett besök.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide