gay London stadsguide

Gay London City Guide

Första gången i London? Då är vår stadsguide för gay London något för dig

gay London stadsguide

London är den mest folkrika staden och storstadsregionen i Storbritannien, med över 8 miljoner invånare. Det är också den mest besökta staden i världen.

London är en kulturellt mångsidig stad med mer än 300 talade språk inom sina gränser. Staden är hem för flera världsarvslistor, museer, teatrar, gallerier, evenemang och stora idrottsarenor som lockar miljoner besökare varje år.

Staden är också ett nav för homosexuella resenärer, med sitt homodistrikt Soho, som är en av de största och mest levande i Europa. Det finns en mängd HBT+ -kultur och historia för besökare att njuta av i denna ikoniska och dynamiska stad.

Gay rättigheter i Storbritannien

Dödsstraffet för en homosexuell handling togs bort 1861, men det förblev ett brott. Det var inte förrän 1967 som homosexuella handlingar privat mellan samtyckande vuxna över 21 år avkriminaliserades. På senare tid sänktes samtyckesåldern till 18 och sedan, 2001, till 16. 2007 förbjöd nya lagar diskriminering vid tillhandahållande av varor och tjänster på grund av sexuell läggning.

Hotell får inte diskriminera på grund av sexuell läggning. Enligt lag måste hotell och pensionat välkomna homosexuella resenärer på exakt samma sätt som heterosexuella resenärer. I verkligheten har hotell över hela Storbritannien välkomnat homosexuella resenärer varmt i många år.

Nyligen har "hatpropaganda" och "hatbrott" baserade på sexuell läggning kriminaliserats, vilket ger ytterligare skydd till HBTQ-gemenskapen. Lagstiftning för att tillåta samkönade äktenskap i England och Wales antogs av parlamentet i juli 2013 och trädde i kraft 2014. Liknande lagstiftning snabbspårades genom det skotska parlamentet och trädde i kraft 2014.

Gay scen i London

London har en mycket öppen, livlig och mångsidig homosexuell scen med något för alla. Det finns ett stort antal livliga gay barer, utöver det vanliga nattklubbar, ångbastur, välsorterade gaybutiker och stolta gayorganisationer. London har två huvudsakliga "gay byar" som ligger i Soho och Vauxhall.

Soho-området gay ligger i centrum av staden, nära Piccadilly Circus. Många av arenorna ligger på eller nära Rupert Street och Old Compton Street. Du hittar ett utmärkt urval av gaybarer och restauranger. Läs mer: De bästa gaybarerna i Soho.

Vauxhall gayområdet ligger söder om Themsen nära Vauxhall Bridge. Det är särskilt känt för sena nattklubbar.

Det finns dock många fantastiska gayställen över hela staden, inte bara i dessa två områden.

Londons årliga Pride är en av de bästa i Europa, med mer än 50,000 2016 människor som går ut på gatorna. Paraden XNUMX var en av de största evenemangen som hölls i centrala London och innehöll till och med en förbiflygning av Royal Air Force Red Arrows-utställningsteamet.

london

Gayhotell i London

Beroende på vad du letar efter har London en uppsjö av hotell och pensionat som passar alla smaker och plånböcker. De flesta hotell i London kan klassas som gayvänliga, vilket innebär att gäster inte ska uppleva någon ovanlig eller orättvis behandling som ett resultat av sin sexuella identitet eller könsidentitet. Hotellpersonalen tenderar att vara välkomnande och respektfull mot alla gäster.

Gayresenärer som vill bo i hjärtat av Londons gaycentrum bör överväga ett av de många hotellen som ligger i och runt Soho. Z-hotellet upptar en ombyggnad av 12 georgiska radhus och är inget trendigt designhotell. Beläget nära den populära Village Soho och Yard gaybar, erbjuder den gästerna den perfekta basen för att utforska homosexuella London.

London är också hem för några av världens mest kända 5-stjärniga hotell, som erbjuder gästerna chansen att uppleva huvudstaden i högsta komfort och lyx. Överväga W London or Soho Hotel om du reser med en större budget.

Besök Gay London lyxhotell, Mellanklass hotell och Budgethotell sidor för att se vår lista över rekommenderade hotell, kontrollera priser och göra en bokning.

Gay bastur i London

Det finns gott om gaybastur att njuta av i London. De flesta platser har välskötta faciliteter och medlemskap krävs i allmänhet inte. Men om du ser ung ut är det klokt att ta med fotolegitimation eftersom dessa ställen endast är för över 18 år.

En av stadens mest populära mötesplatser är Svettlåda bastu, en 24-timmarsöppen gaybastu med ett fullt utrustat gym, ett ångbad för 40 personer och massage. Lokalen ligger nära Oxford Circus tunnelbanestation och är ett populärt resmål efter klubbarnas stängning. Nöje nära Waterloo ligger också en av Londons mest populära gaybastur.

På grund av ett antal narkotikarelaterade dödsfall i Londons gaybastur kommer många ställen att kräva att besökarna genomsöks före entrén. Det är också generellt oacceptabelt att ta med egna drycker, inklusive vatten på flaska, till bastur.

london

Gaykultur i London

London är en skattkista av HBT + landmärken, och visar inte bara modet och stoltheten hos stadens queerbefolkning utan också dess mörkare och mer diskreta historia.

I hela staden finns ett antal statyer och monument tillägnade Londons HBT+-pionjärer och banbrytare. Dessa inkluderar skildringar av Alan Turing och Oscar Wilde. Resenärer uppmuntras också att besöka några av platserna för ikoniska ögonblick av triumf och tragedi för HBT+-personer i staden, inklusive Highbury Fields, platsen för Storbritanniens första protest för homosexuella rättigheter.

För den rikaste gayupplevelsen som London har att erbjuda, bör besökare fördjupa sig i Soho-området, detta nav för queer-kultur är ett globalt erkänt centrum för gayhistoria och konst.

Läs mer: Londons coolaste stadsdelar, Londons homosexuella landmärken.

Att komma till London

London har världens största stadsflygplatssystem, som omfattar fem internationella flygplatser. De två viktigaste internationella "långdistansflygplatserna" är Heathrow och Gatwick. Flygplatserna London Luton, London Stanstead, London Southend och London City hanterar mestadels europeiska och inrikesflyg.

Heathrow

Heathrow är en av de mest trafikerade flygplatserna i världen. Den har 4 terminaler (numrerade 2, 3, 4 och 5 - Terminal 1 är stängd).

Heathrow är ansluten till staden med en snabb järnvägslänk som kallas Heathrow Express. Resan tar 15 minuter direkt till Paddington Station, som ligger väster om Londons centrum och kostar £37 för en enkel resa. Från Paddington är det lätt att ta en taxi eller fortsätta på tunnelbanan till din destination. Det finns en alternativ järnvägstjänst till Paddington, kallad Heathrow Connect, som stannar vid ett antal stationer. Det är billigare (£10.20 för en singel) men restiden är 25 minuter.

Piccadilly tunnelbanelinje går från Heathrow genom centrala London. Det är billigare (6 £ till zon 1) men långsammare än Heathrow Express (det kan ta mer än 1 timme att nå centrala London). Under högtider (7: 30-9: 30 och 17: 00-19: 00) kan det vara mycket svårt att resa med bagage på tunnelbanan genom centrala London.

Bussar och "Black Cab" taxibilar finns tillgängliga på Heathrow. TFL (Transport For London) uppskattar att en taxi kommer att kosta i intervallet £46-87 för att ta sig in till centrala London.

Gatwick

Gatwick har två terminaler (North och South) och används av en blandning av europeiska och långdistansflygbolag. Gatwick är ansluten till staden via en järnvägslänk som kallas the Gatwick Express. Detta är en 30-minuters direktförbindelse till Victoria Station som ligger i sydvästra Londons centrum. Priserna varierar. Från Victoria kan du ta en taxi, buss eller tunnelbana till din destination.

Taxi- och busstjänster finns också på Gatwick. Taxibilar kan bli dyra om de åker på dagen. Men om du förbeställer en, kommer du sannolikt att få ett bättre erbjudande för resor till centrala London.

london

Att ta sig runt i London

Med tunnelbana/tunnelbana (även känd som "The Tube")

London har ett omfattande tunnelbanesystem. Det är det snabbaste sättet att resa runt i staden. Det underjordiska nätverket består av olika "linjer". Varje linje har sitt eget namn som "Victoria Line", "Piccadilly Line" och "Jubilee Line". Tågen går från cirka 5 till 1. Från augusti 2016 började vissa linjer att fungera under fredags- och lördagskvällar.

Det underjordiska nätet är zonbelagt. Biljettpriserna baseras på den zon som du startar din resa från och den zon du slutar, oavsett hur många linjer eller stationer du använder.

Biljetter finns tillgängliga för enskilda resor men att använda ett Oyster Card eller Travelcard är mycket billigare (se nedan).

Med buss

Londons bussnätverk är modernt, säkert och enkelt att använda. Busslinjer är numrerade. Varje buss visar ett ruttnummer på framsidan så att du vet vart bussen ska åka. Varje busshållplats har en karta som visar de rutter som bussen kommer att följa.

Bussar tar inte emot kontanter. Du kommer att behöva betala för en resa med ett Oyster Card, kontaktlöst betal- eller kreditkort eller resekort. Bussar går vanligtvis från 6:XNUMX till midnatt. Några populära rutter går hela natten. Dessa kallas "Nattbussar".

Med taxi

Ikoniska "Black Cabs" finns överallt i London. Förarna är kunniga och ärliga. Alla resor är prissatta med en mätare. Att använda en taxi är ett enkelt sätt att resa runt i London men oftast det dyraste.

Du kan boka en "mini-cab" för en specifik resa. "Mini-cabs" är licensierade privatbilar. Du bör komma överens om ett pris för resan vid bokningstillfället. Många nattklubbar och nattklubbar har en minihyttservice för att hjälpa kunderna att komma hem.

Minicab-förare får inte hämta kunder på gatan. Om du blir kontaktad av någon som erbjuder en minihyttservice, vägra. Uber är också mycket populärt i London och används flitigt.

Till fots

Många av Londons mest populära attraktioner och butiker ligger inom bekvämt gångavstånd. Detta kan vara det bästa och billigaste sättet att utforska staden, särskilt under sommarmånaderna.

Visitor Oyster Cards / TravelCards / Kontaktfri betalning

Vi rekommenderar starkt att du köper ett Oyster-kort eller TravelCard eller använder ett kontaktlöst kredit- eller bankkort. Dessa alternativ är enkla att använda och billigare än enstaka biljetter.

Ett Oyster Card är förinstallerat med kredit som kan användas på tunnelbanan, bussar och vissa järnvägslinjer. Du är garanterad det billigaste priset för varje resa. Du kan "påfylla" ditt Oyster Card på alla tunnelbanestationer. Du kan köpa en Besökare Oyster-kort online innan du reser till Storbritannien eller köper ett standard Oyster Card på någon tunnelbanestation.

Ett resekort är en pappersbiljett som är giltig i 1 eller 7 dagars obegränsad resa på tunnelbanan och bussar inom specifika zoner. De flesta besökare i London behöver bara zon 1 och 2. Du kan köpa ett TravelCard på vilken tunnelbanestation som helst och börja från £ 12.

Om du har ett kredit- eller debetkontaktfritt kort, använd bara detta för att få de bästa priserna. Tryck bara in och tryck ut vid varje station (se till att du använder samma kort).

london

Saker att göra i London

Det finns oändliga möjligheter när det gäller saker att göra i London. Men de mest värdefulla attraktionerna inkluderar:

  • Observera kungligheter på Buckingham Palace
  • Se Themsen från Tower Bridge
  • Vandra på Hyde Park
  • Upptäck British Museum
  • Observera den fantastiska utsikten från Sky Garden
  • Se en musikal i Londons West End
  • Handla på Oxford Street
  • Utforska South Bank

För information om de bästa attraktionerna i London, besök sidan Gay London Sevärdheter.

Vanliga frågor

När ska Besök

Storbritannien har fyra årstider - vinter (november-mars / kallt och blött), vår (april-juni / mild), sommar (juli-september / varmt och torrt) och höst (oktober-november / svalt och blött).

Generellt sett, ur ett väderperspektiv, är den bästa tiden att besöka Storbritannien från april till slutet av september, även om julen också kan vara helt magisk eftersom London gör en uppsjö av festliga ljus genom sina viktigaste shoppinghjärtområden som Regent Street, Oxford Street och Covent Garden.

Visa

Under de senaste åren har Storbritannien skärpt sina invandringsförfaranden och infört användningen av biometri. Fullständiga detaljer kan vara finns här.

De flesta besökare från Europa och länder som USA, Hong Kong SAR, Singapore och Taiwan kräver inget visum – kolla här till se om detta gäller dig.

De flesta andra besökare från Asien, Sydafrika och Sydamerika måste få visum innan de reser till Storbritannien. Du kommer normalt att behöva delta i en intervju på din lokala brittiska ambassad.

Inträde är normalt tillåtet under en period av 6 månader, och du är fri att resa någonstans i England, Wales, Skottland och Nordirland. Ett brittiskt visum är inte giltigt för resor till andra europeiska länder.

Pengar

Den officiella valutan i Storbritannien är pund sterling (£, GBP), allmänt känt som pundet.

Att växla kontanter till brittiska pund i Storbritannien kan vara dyrt. De flesta resenärer får ett bättre pris genom att växla valuta innan de reser till Storbritannien.

Visa & MasterCard och betalkort accepteras nästan överallt. American Express och Diners-kort accepteras allmänt. Storbritannien använder ett "Chip and PIN"-system för alla betalningar. Om ditt kort har ett mikrochip, förvänta dig att bli ombedd att ange din PIN-kod istället för att skriva under. Om du inte har en PIN-kod, förvänta dig att bli ombedd att visa ett officiellt foto-ID.

Banker öppnar vanligtvis mellan 09:30 och 16:00, även om många i större städer eller större shoppingområden kommer att vara öppna mycket senare.

Shopping timmar

Butiker i London är i allmänhet öppna från 10:6 till minst 6:11. Stora varuhus och köpcentra håller öppet mycket senare. Butiker är endast tillåtna att öppna i 5 timmar på en söndag (de flesta öppet mellan XNUMX-XNUMX).

Telefoner och Internet

Storbritanniens mobiltelefonnät använder GSM-systemet. 4G- och 5G-tjänster är tillgängliga överallt i London och i större delen av Storbritannien. Att använda en mobiltelefon utanför EU i Storbritannien kan bli dyrt. Vi rekommenderar att du köper ett "pay-as-you-go" SIM-kort.

Hälsovård

Storbritannien har en modern medicinsk infrastruktur. Du kommer alltid att få medicinsk hjälp i en nödsituation. Om du har en medicinsk nödsituation, använd vilken telefon som helst och ring 999. Om du har ett medicinskt problem som inte är en nödsituation, ring 111.

Medicinsk behandling kan vara dyrt så reseförsäkring är nödvändig.

Apotek kan ge en begränsad mängd råd och sälja vissa läkemedel över disk. Recept utfärdade av en brittisk läkare kommer att krävas för andra läkemedel. Det finns ett antal 24-timmars privata läkarmottagningar som kommer att se människor på "walk-in" basis.

Dricks

Ett dricks på 10–12.5 % förväntas på en restaurang. Kontrollera alltid om en "serviceavgift" har lagts till på räkningen. Om så är fallet krävs ingen ytterligare dricks.

Taxichaufförer förväntar sig ett litet tips på upp till 10%. Att lämna ett litet tips i en bar eller klubb kan hjälpa dig att bli märkt och serveras snabbare nästa gång du köper drycker.

Nödkontakter

Använd vilken telefon som helst för att ringa 999 för polisen, brandkåren eller i händelse av en allvarlig medicinsk nödsituation. Du kan använda vilken mobiltelefon som helst för att ringa 999 gratis. Använd inte 999-tjänsterna för något annat syfte.

Fritidsmedicin

Användningen av fritidsdroger i Storbritannien är olagligt. I själva verket tar många människor illegala droger på danspartier.

Vi avråder starkt från användning av alla illegala droger. I synnerhet avråder vi starkt från användning av ett flytande läkemedel som kallas "G" (GHB eller GBL). Det finns mycket verkliga risker med detta läkemedel. Eftersom det är en vätska är det väldigt svårt att veta hur mycket man ska ta. Du kommer inte att veta hur din kropp kommer att reagera.

Om du tar för lite har läkemedlet ingen effekt. Om du tar för mycket kommer du att kräkas och kan svimma. Det har inträffat många dödsfall till följd av oavsiktlig "G"-överdos.

Räkna med att sökas på vägen till fester och i synnerhet bastur.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.