bästa gaybarerna i soho

De bästa gaybarerna i Soho

Kolla in vår guide till Sohos bästa gaybarer

Soho har några av de bästa gaybarerna i London och är Storbritanniens största gaybourhood. Det är mitt i hjärtat av London, inbäddat mellan Mayfair och Covent Garden. I centrala Soho hittar du Soho Square: ett bra ställe att sitta och ta en drink på sommaren. Soho Square grundades 1661 för att markera återupprättandet av monarkin. En staty av Karl II står fortfarande på torget. Idag är det mer en korsning mellan olika tillstånd av överdrift med Oxford Street precis i norr som är idealisk för shopping, och sexbutikerna och barerna i Soho i väster och söder för en god klick hedonism.

Runt Soho Square hittar du många av Londons mest kända gaybarer. Den här delen av staden har länge varit en fristad för homosexuella och bohemer. Vid efterkrigstiden var det fullsatt med bordeller, underjordiska dryckeshålor, kryssningsområden och gaybarer. Soho var ett ord för synd. Barer som Colony Room blev legendariska. Du skulle ta dig ner för en smutsig trappa för att hitta grymt gröna väggar, diverse viner och de häftiga figurerna av Muriel Belcher eller Ian Board, de grövsta publikanerna i London. Det var ett sådant ställe där du kan se Francis Bacon köpa en omgång drinkar till alla. Peter O'Toole var känd för att komma in. Om du visade sig vara tråkig, skulle Ian Board överdåda dig med förolämpningar och vägra tjäna dig.

När kolonin stängde sina dörrar 2008 markerade det slutet på en era. En ny Soho höll på att växa fram. Rikare, mindre bohemiskt men ändå väldigt gay. Dagens Soho må vara mindre bråkig, men den behåller fortfarande sin anarkiska anda. Det är platsen att gå om du vill festa i centrala London. Du bör börja med att slänga dina grejer längs den världsberömda Old Compton Street - du kommer säkerligen att få några ögon från människor som du gör!

Letar du efter de bästa gaybarerna i Soho? Kolla inte vidare.

Yard Bar

Gården

The Yard är utan tvekan vår favorit gaybar i Soho. Det ligger på Rupert Street. Ingången är lite mindre iögonfallande än några av de andra gaybarerna i Soho. En ödmjuk svart skylt leder dig in på gården. Under sommarmånaderna är terrassen alltid fullsatt. Beskyddare tenderar att vara välklädda - det finns gott om ögongodis i denna anläggning. Det är inte åldersdiskriminerande, så du kommer att se tjugo-någonting disco-dockor och femtio-någonting disco-pappor. Det finns en bar på nedervåningen och även en bar på övervåningen med en liten terrass.

Det är ett bra ställe att börja eller avsluta en gaykväll i Soho. Du kan komma till The Yard för att chatta med vänner - musiken är inte så hög att du inte kan höra varandra, som det är i vissa barer! Det är också ett bra ställe att ta med en första dejt, helst innan det blir för fullt. Anta att din dejt är en besvikelse, kan du bege dig på vägen till Svettlåda bastu. Men tänk om din dejt också hade samma idé och ni stötte på varandra? Det skulle vara besvärligt.

Gå till The Yard

G-A-Y bar

G-A-Y bar

G-A-Y är en institution i både London och Manchester. Det ligger på Old Compton Street - du kan inte missa det. Den grällrosa skylten är utsmyckad på dörren och personalen är ofta utanför och försöker locka in dig med drinkpolletter och armband. Inuti ser du musikvideor på varje vägg. Räkna med lägerpophits. G-A-Y Bar tenderar att locka en yngre publik. Det har också lockat till sig några av de största stjärnorna inom musiken: det är en av de enda små ställena som är värd för intima spelningar av megastjärnor som Lady Gaga och Madonna.

Smakämnen G-A-Y varumärke är det mest kända bland alla gaybarer i Storbritannien.

gå till G-A-Y bar

BY Soho

BY Soho

 

VILLAGE är en häftklammer på Sohos gayscener och har funnits sedan 1991. Det har varit ett stort dragplåster för de ljusa unga sakerna i Soho sedan dess. Det är tvärs över vägen från Gården, så perfekt för barhoppning. VILLAGE Soho är värd för några av Londons bästa go-go-dansare. Det är ett ganska intimt utrymme så du kan hitta dig själv att stöta på människor, särskilt under happy hour.

Det är öppet från 4 till sent sju dagar i veckan.

Gå till VILLAGE SOHO

Hon

Hon Soho

She Soho är den enda dedikerade lesbiska baren i Soho. Det ligger på Old Compton mitt i händelsernas hjärta. She Soho är en bar och den tar formen av en klubb allt eftersom natten fortskrider. Londonnattens finaste damer går ut på dansgolvet och festen drar igång. Hon är också värd för ståuppkomedikvällar, kabaréevenemang och drag king-kvällar som "fancy a femme?" Det tror jag att vi alla gör! Hon är helt bemannad av kvinnor. Kan män komma in? Ja, manliga allierade kan vara med på det roliga, så länge de åtföljs av kvinnor.

Det är synd att London inte har fler lesbiska barer. Men tills det gör det är She Soho mer än tillräckligt för en fantastisk utekväll.

Gå till She Soho

Freedom Bar Soho

Freedom Bar Soho

En elegant cocktailbar i hjärtat av gay Soho, detta är ett bra val om du letar efter en lite mer sofistikerad utekväll. Kanske kommer du att rätta till världen med några vänner över några kosmopoliter. Om du antar att stämningen tar dig, och du vill gå in i ett mindre sofistikerat skede av kvällen, är möjligheterna ganska oändliga. Det är det som är så bra med Soho: du kan gå från elegant till trashy och tillbaka igen i ett pulsslag. Soho är hem för otaliga barer, klubbar och restauranger.

Freedom Bar Soho är populär bland West End-artister. Atmosfären är passande teatralisk och cocktails är mycket bougie.

Gå till Freedom Bar Soho

KU BAR

KU Bar

Okej, så vi kanske fuskar lite! KU Bar ligger tvärs över gatan i Chinatown, men ärligt talat, det är bokstavligen fem minuters promenad från Soho. Detta är utan tvekan en av de bästa gaybarerna och gayklubbarna i London. Baren är bra att besöka för en tidig drink innan du beger dig till barerna nära Old Compton Street, eller efter att du har träffat dina kompisar och är redo att dansa. Bartendrarna är galet snygga och ofta bar överkropp. Gå ner till KU Club när du är redo att festa. Om du antar att du är singel och vill spela, tenderar ögonen att ströva runt på den här platsen - bara att säga.

Enligt vår långa erfarenhet drar många av de bästa gaykvällarna i Soho till en tillfredsställande avslutning på KU Club.

Gå till KU Bar

circa Soho

circa Soho

Circa har etablerat sig som en av Sohos bästa gaybarer under det senaste decenniet. Det lockar mest välklädda 20- och 30-åringar. På helgerna kan det bli packat och det är ganska litet utrymme. Circa har öppet till 1 sju dagar i veckan. Det stänger med andra ord när klubbarna börjar bli intressanta. Barpersonalen är mycket lätt för ögonen.

Du kan också sitta ute på terrassen och titta på folk. Soho är för övrigt en av de bästa platserna på jorden för att titta på människor.

Gå till Circa Soho

Frihetsbar

Rupert Street

Beläget på Rupert Street, är detta en av de mest hända gaybarerna i Soho. Bartendrarna brukar bära västar och drar till sig ganska mycket uppmärksamhet. Det är alltid fullsatt på kvällarna, men dagtid kan vara lugnare. Rupert Steet är också ett bra val för cocktails före teatern. Happy hour pågår mellan 12-8 - så det är åtta happy hour i rad.

Gå till Rupert Street

Vänlig

Vänligt samhälle

En av våra favorit gaybarer i Soho, den är väl värd ett besök om du kan hitta den! Friendly Society är en källarbar. Soho var en gång hemvist för källarbarer, av vilka många var moraliskt tveksamma. När licenslagarna var mer straffbara var barer tvungna att stänga tidigare. Vissa Soho-drycker blev "medlemsklubbar" snarare än pubar. De fick hålla öppet senare - många av dem var källarbarer. Utom synhåll utom sinne, förstår du. Dagens Soho är väldigt annorlunda. The Friendly Society är chic och en magnet för välklädda människor. Det är ett utmärkt val för en gaykväll i Soho.

Gå till Friendly Society

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide