Travel Gay Träffar Dr Ranj Singh

Travel Gay Träffar Dr Ranj Singh

"Det här är inte vår första pandemi", påminde Dr Ranj Singh under sin intervju med oss. När förväntar sig tv-läkaren att vi kommer att kunna resa igen?

TV-läkaren Dr Ranj Singh har pratat med Travel Gay om hans reseupplevelser samt att säga att HBT + -personer borde veta bättre än att resa till kretsfester under en pandemi.

I en intervju med vår chefredaktör Darren Burn talade Dr Ranj Singh om sin oro för dem i HBT + -gemenskapen som har valt att resa till fester på platser som Mexiko.

På frågan om hans syn på dem som bestämmer sig för att resa internationellt till stora evenemang, "Som HBT+-personer borde vi veta bättre. Det här är inte vår första pandemi," sa Dr Ranj. "Vi har en lika stor roll att spela för att kontrollera den här pandemin. Och jag vet att det är svårt för alla. Jag vet att för många människor som sitter fast inomhus kanske det inte är den säkraste platsen för dem. Men det ursäktar inte att vi böjer regler, utsätta oss själva, de runt omkring oss och platserna vi går till i riskzonen. Vi borde veta bättre, vi borde göra det bättre och vi har en roll att spela för att hjälpa under denna pandemi."

 

Se hela intervjun

 

Han fortsatte: "Vi är som en gemenskap utsatta för så många utmaningar och diskriminering att vi måste hålla ihop, vi måste stödja varandra. Det stödet som vi ger oss själva som en gemenskap är som en andra familj. Det här är inte första oenigheten vi har haft. Det finns fortfarande en hel del diskriminering i samhället vi måste ta itu med, särskilt när det kommer till saker som ras."

"Det finns några av oss som försöker vara extremt ansvarsfulla, och det finns några av oss som känner att vi kan böja reglerna och det är inte rättvist, eftersom det påverkar alla. Du fattar inte bara det beslutet för dig själv. beslut vi fattar just nu är de för alla och vi har ett ansvar."

 

Lyssna som en podcast

 

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

Dr Ranj har också haft en chans att reflektera över sig själv på grund av pandemin, och sa att eftersom han bor ensam har det gett honom en möjlighet att sakta ner och spendera tid med sig själv.

"Jag har tillbringat mycket tid ensam i den här pandemin eftersom jag bor för mig själv. När allt började stängas av och vi blev tillsagda att stanna hemma är att jag saktade ner," sa Singh. "Innan det här sprang jag runt som en huvudlös kyckling, gick på evenemang och fester, hade kul och gick ut med vänner. Men jag slutade aldrig riktigt och spenderade tid med mig själv. Det fick mig att vara lite mer uppmärksam på vad jag behöver att göra, vad vill jag göra och vad kan jag göra utan? Det var en rejäl ombalansering för mig och jag tyckte att det var väldigt fördelaktigt."

Dr Ranj Singh

När det gäller resor har Dr Ranj en hel del roliga upplevelser under sitt bälte.

"Jag åkte till Sydney för nyår när Kylie firade sitt 25-årsjubileum och hon var värd för det här stora evenemanget i Sydney Harbour. Jag festade med Kylie, tittade på fyrverkerierna, lyssnade på hennes låt Timebomb. Jag hade en fantastisk tid och det är något som du aldrig kan göra igen".

Han hade också en chans att besöka New York 2019 för World Pride. "Jag älskar New York, det är en av mina favoritstäder och nu vi är i Bidens Amerika kommer det att bli ännu bättre. Att åka till World Pride och se alla fira mångfald, inkludering och ha kul och kärlek, det var en alldeles speciell upplevelse för mig."

Som de flesta homosexuella män som reser säger Dr Ranj att han har rest med samkönade partners tidigare och känt sig vid medvetande. "Du är medveten om hur du kan uppfattas. Kan du hålla deras hand när du går nerför gatan? Får du visa tillgivenhet offentligt? Jag har varit på fester och klubbar där publiken inte är särskilt varierad och det gör dig medveten om hur du ser ut och din bakgrund."

Dr Ranj var tvungen att avbryta resor till både Mykonos och Brisbane 2020, men säger att han hoppas kunna resa igen 2021 med planer på att besöka Ibiza för ett stort dragevenemang i sommar. "Jag hoppas att vi då får resa, det kommer att vara säkert och vi kommer att kunna njuta av det och ha det bra... om det är säkert att göra det".

När vi frågade Dr Ranj om han kunde se en väg ut ur detta kände han sig säker. "Definitivt. Ju mer vi följer reglerna just nu, desto snabbare kan vi komma till ett visst mått av normalitet. Men om vi inte följer reglerna varar det hela längre och det gör restriktionerna också. Det finns verkligt hopp i horisonten med nya behandlingar, vaccinerna och deras utrullning kan vi bara vara i en bättre position. Jag hoppas att vi i sommar kan ha en viss grad av frihet. Det kommer fortfarande att finnas restriktioner i viss utsträckning, det kommer vi inte att kunna göra vad vi brukade göra, men det kommer att vara ett steg klokt tillvägagångssätt."

I ett meddelande för att ge oss alla hopp sa Dr Ranj: "Vi kommer definitivt att återgå till att kunna vara nära människor vi älskar och våra vänner och kunna kramas - och mer om du vill göra det!"

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i London

Bläddra bland ett urval av turer i London från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in london för din resaFå din guide