Gay Malta

En gayguide till Malta

Här är vår guide till Maltas lilla men livliga gayscen. Malta är känt för sin progressiva lagstiftning för homosexuella rättigheter.

 

Maltas gay-scen

 

Malta har snabbt blivit en av de mest gayvänliga och homosexuella-populära destinationerna i Europa. De flesta av Maltas homosexuella nattliv ligger i Paceville-distriktet (känt som "Partyville"). Här hittar du många barer, restauranger, strippklubbar och massor av drinkare som dricker sent på gatorna.

Den största homosexuella nattplatsen på Malta är Michelangelo Club Lounge. Utspridda över två våningar är detta platsen att dansa hela natten. Det är den enda stora gayklubben på Malta. Du hittar en blandad men mestadels ung publik här. Det ligger i Paceville i hjärtat av öns sena nattscen. Det här är en bra slutdestination på din utekväll - du kan mycket väl dansa här till klockan fyra på morgonen.

Hotell Juliani ligger i Paceville och det är precis vid stranden.

Valletta på Malta

 

Vall

 

Det finns så mycket att se i Valletta, Maltas huvudstad. Riddarna på Malta byggde staden med militärt försvar i åtanke efter att ön nästan föll till turkarna 1565. Du kan gå på strandpromenaden längs Great Siege Road, som naturligtvis heter efter den berömda striden. Du vill utan tvekan besöka Stormästarens palats och också se målningar av Caravaggio i St Johns Co-Cathedral.

När du är redo att börja dricka, Monaliza Lounge är en gay-populär bar, restaurang och klubb. Här hittar du regelbundna dragshows och massor av dans på sen kväll. Det ligger vid strandpromenaden i Valletta.

Monaliza Lounge öppnar från 6. Det är en bra plats att börja din homosexuella utekväll efter lite sightseeing.

Lesbisk Malta

 

Mdina och Rabat

 

Den befästa staden Mdina är ett måste. Känd som den tysta staden (bilar är förbjudna) var det en gång öns huvudstad. Denna stad grundades av fenicierna på 8-talet f.Kr., men området har varit bebott sedan förhistorisk tid. Bibeln antyder till och med att Saint Paul skeppsbrott här. Det behöver inte sägas att du hittar mycket historia att utforska.

Du kan gå under jorden och upptäcka St. Pauls katakomber, ett gravkomplex byggt under romartiden.

I den intilliggande staden Rabat kommer du att upptäcka många fler attraktioner, som Gozo-katedralen och Wignacourt-museet. Nu kommer du troligen att känna dig lite historisk. En drink eller två kan vara i ordning. Du kan äta och äta i det lokala området: Roman's Den är en populär restaurang. Om du vill plaska ut, gå till San Andrea för att få något mer exklusivt.

När du är redo att festa kolla in Birdcage Lounge, en rolig och intim gaybar i Rabat. Här hittar du livliga drag- och kabaretföreställningar i en intim miljö.

Om du vill festa sent måste du ta en taxi över ön till Paceville.

Homofester på Malta

 

Gay fester på Malta

 

För närvarande har Malta inte de många aktiva gayplatserna. Det har dock ett stort homosexuellt samhälle och du hittar massor av gayevenemang och fester. De viktigaste arrangörerna är S2S-händelser.

Du kan se de senaste gayhändelserna på Malta på deras Facebook sida.

Malta

 

Gaystränder på Malta

 

Det finns ingen officiell gaystrand på ön. Eftersom Malta är så homosexuellt välkomnande är det osannolikt att en dedikerad gaystrand kommer att dyka upp. Om du letar efter lite avskildhet på stranden - blinka - då kan du ta en tur längs en grusstig till Fomm ir-Riħ. Det är på västra delen av ön i Mġarr - en strand så avskild att den sannolikt är tom.

Gay Pride på Malta

 

Gay Pride på Malta

 

Maltas Gay Pride-firande äger vanligtvis rum i september i Valletta. Eftersom Maltas HBT + -gemenskap har mycket att vara stolt över kommer atmosfären att bli livlig och positiv. Malta är också en nyckelsponsor för Brighton Pride, Europas största Pride-festival, för att locka en internationell publik till evenemanget.

 

När ska du besöka Malta?

 

Eftersom Malta har cirka 300 soldagar per år är det svårt att hitta en dålig tid att besöka. De mest hektiska månaderna är juli - september. Om du reser under lågsäsong är det sannolikt tystare och något billigare. De livligaste månaderna är juni och juli - stränderna kommer att vara fullsatta och folket kommer att rinna ut från barerna på gatorna.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Malta

Bläddra bland ett urval av turer på Malta från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Malta för din resaFå din guide