Gay Malta Landsguide

Gay Malta Landsguide

Planerar du att besöka Malta? Sedan vår gay Malta landsguidesidan är för dig.

 

 

Marsaxlokk fiskeby

 

 

Malta

En liten östat, Malta, har en befolkning på knappt 450,000 316 människor i ett område på cirka XNUMX km², vilket gör Malta till ett av de minsta och tätaste befolkade länderna i världen.

På grund av sin position mitt i Medelhavet har det haft stor strategisk betydelse som en marinbas. Dess förhistoriska monument tror på dess fantastiska historia, liksom många av dess arkitektoniska skatter som lämnats av grekiska, romerska, moriska, normandiska och brittiska ockupationer.

Nuförtiden är Malta en avancerad ekonomi och en stolt medlem av Europeiska unionen. Det är känt för sina bidrag till finans- och elektronikmarknaderna. Turism är ett stort drag för dem som lockas till dess imponerande huvudstad Valletta, dess avslappnade medelhavskultur och de blå havet vid Gozo.

 

Gay rättigheter på Malta

Malta är ett av bara en handfull länder som har förankrat HBT-rättigheter på konstitutionell nivå. Diskriminering är förbjuden, lagstiftningen om civilförbund antogs 2014 och adoption av homosexuella personer är lagliga.

Malta har en aktiv HBT-gemenskap. Den årliga Pride-paraden i Valletta får stort stöd och deltar av ledande personer från alla politiska huvudpartier.

År 2016 blev Malta det första landet i Europeiska unionen som förbjöd omvandlingsbehandling.

 

Gay scen

Trots sin storlek har Malta en energisk och livlig gayscen. Den populära kedjan av gayklubbar AXM har en franchise här i det livliga semesterortsområdet Saint Julian's. Du hittar de flesta gayställen här.

Valletta Pride äger rum varje år i juni och är ett populärt evenemang med ett livligt program. De Gay Malta webbplatsen förklarar allt om gaylivet på Malta och listar alla HBT-relaterade händelser på ön.

 

 

Att komma till Malta

Med flygplan

Maltas internationella flygplats (MLA) är den enda flygplatsen på Malta och ligger 5 km sydväst om huvudstaden Valletta. Det serveras av en bra blandning av flagg- och budgetföretag och betjänas av Emirates för mer exotiska resor.

Det finns fyra expressbussar till och från flygplatsen med förbindelser över ön. Busspriserna varierar beroende på säsong och tid på dagen (vinter € 1.50 / sommar € 2 / natt € 3) och tjänsterna går mellan 5:XNUMX och strax före midnatt.

Taxibilar finns tillgängliga 24 timmar från flygplatsen och du kan köpa förbetalda biljetter från flygplatsen med en uppsättning långt till destinationen. Du hittar en fullständig lista med priser här..

Med båt

Valletta är ett populärt resmål för kryssningsfartyg som anländer vid det historiska vattnet. Det finns också schemalagda färjetrafik till Sicilien.

 

Att ta sig runt på Malta

med bil

Om du inte planerar att bo på ett ställe, är det lämpligt att hyra en bil eftersom kollektivtrafikförbindelserna på öarna inte är de bästa. Du kan hitta dina vanliga biluthyrningsalternativ på flygplatsen, men du kanske kan hitta ett billigare erbjudande om du söker online.

För att hyra en bil på Malta måste du vara minst 21 år och ha haft din licens i över ett år (under 25 tillägg kan tillkomma). I Luqa är högsta ålder 70 år. De kör till vänster på Malta, bilbälten är obligatoriska för alla och mobiltelefoner är förbjudna.

Med buss

Malta och Gozos större städer och byar har goda bussförbindelser; det finns dock begränsningar i mer landsbygdsområden. De flesta av dessa tjänster körs inte efter 11:XNUMX.

Med taxi

Endast vita taxibilar kan hämta dig från gatorna. Även om dessa hytter mäts är det vanligt att mätaren ignoreras och räknar med att betala cirka 15 € för korta resor.

Med färja

Om du vill besöka Gozo eller Comino måste du ta en färja. En reguljär trafik till Gozo från Cirkewwa kostar 4.65 €; tjänsterna till Comino är mycket mindre regelbundna.

 

 

Var man kan bo på Malta

Beroende på vad du vill ha av din vistelse på Malta finns det flera alternativ för dig. För en mer odlad tillflyktsort rekommenderar vi att du bor i Valletta eller Rabat. För fester, gå till St Julian's. För avkoppling vid havet, titta på Gozo och Comino.

Vi har skapat en lista över några av de bästa hotellen på Malta för homosexuella resenärer - kolla in vår Gay Malta Hotell sida

 

Saker att se och göra

Vall – Trots sin ringa storlek är Valletta en av de mest arkitektoniskt imponerande städerna i Europa. Under andra världskriget bombades staden hårt vilket resulterade i att hela ön fick riddare för sin motståndskraft. Du hittar fantastiska kaféer och en avslappnad kultur bland de slingrande gatorna.

Den blå lagunen - imponerande naturunderverk beläget vid Cominos kust. Det är känt som en filmplats och det är väldigt lätt att se varför.

Mdina - den antika huvudstaden på ön och känd för sin medeltida fästning. Definitivt värt en dagstur.

Hypogeum - neolitiska underjordiska strukturer som tros ha skapats omkring 3000 f.Kr. Dessa strukturer har använts som en plats för tillbedjan och en nekropol med andra 7000 individuella mänskliga kvarlevor borttagna härifrån.

Saint Julian's - Det närmaste Malta kommer en turistort som du hittar på Costas. Det finns många nattklubbar och barer här, särskilt runt området Paceville.

 

När ska Besök

Beroende på din personliga preferens finns det ingen perfekt tid att besöka Malta. Somrarna erbjuder oavbrutet solsken för fest och avkoppling, medan vintrarna erbjuder svalare väder som är bättre lämpad för vandring och utforskning i landet. November och december brukar vara de regnigaste månaderna, och juli till augusti är mest trafikerade.

Malta är värd för en mängd olika festivaler och karnevaler under hela året. I september och oktober ser Valletta värd för Notte Bianca där stora gamla arenor öppnar sina dörrar för kulturella evenemang. Karnevaler äger rum i februari och mars och lockar ett stort antal besökare.

 

Visa

Malta är en del av Schengenområdet och EU vilket innebär visumfria resor för dem som kommer från andra medlemsstater. För medborgare som inte är EU-medborgare faller resorättigheterna i linje med de flesta andra EU-stater. Du kan hitta mer information här..

 

Pengar

Malta är medlem i euroområdet. Bankomater finns allmänt tillgängliga i de större städerna och orterna (du kanske kämpar i de mindre städerna / byarna) de flesta accepterar Visa och MasterCard. Du kan växla dina pengar i banker och på postkontor. Vissa hotell kan erbjuda denna tjänst.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.