Gay Malta

Gay rättigheter på Malta

Malta har framstått som ett av de mest gayvänliga länderna i världen. Hur har ett konservativt katolskt land framstått som en förkämpe för homosexuella rättigheter? Låt oss ta reda på.

ILGA-Europe Rainbow-indexet har tilldelat Malta toppositionen under de senaste tre åren. Dess gayvänlighet mäts till imponerande 91%. Belgien, Norge och Storbritannien befinner sig också i indexets övre del. Turkiet och Azerbajdzjan dröjer sig längst ner.

Malta är ett kulturellt konservativt katolskt land. Faktum är att skilsmässa förbjöds fram till 2011, så hur har Malta blivit en förkämpe för HBT + -rättigheter? Skiftande sociala attityder hjälper till, men mycket av Maltas framsteg beror på den senaste regeringen.

De har infört omfattande jämställdhetslagstiftning som gör Malta, i juridiska termer, avundsjuk på den progressiva världen. Maltas regering har förbjudit så kallad gay-konverteringsterapi, framträdde som det första landet som ger lämpligt rättsligt skydd till intersex-människor, samt att vara ett av de enda länder som inte anser att transgenderism är en psykisk sjukdom.

Gay Malta

 

Gayäktenskap på Malta

 

Maltas parlament röstade 66-1 för att legalisera homosexuellt äktenskap 2017. Det betyder att endast en parlamentsledamot röstade emot det. Prata om en ensam röst i mörkret!

Maltas premiärminister Joseph Muscat sa att homosexuella äktenskap måste legaliseras eftersom separata lagar för homosexuella skulle vara ”diskriminerande”.

Som en av de mest romantiska destinationerna i Europa, Malta är ett lika bra val som något annat för ditt stora gaybröllop.

Gay Malta

 

Progress Stalls någon annanstans

 

Rainbow Index visar att homosexuella rättigheter är hotade i många länder. Turkiet och Ryssland har båda tagits fram. Det har till och med rapporterats om anti-homosexuella pogromer i Tjetjenien.

Uppväxten av högerextrema populistiska partier i Europa och valet av du-vet-vem i Amerika lovade inte bra för homosexuella. Italiens nyligen valda premiärminister har insisterat på att riktiga familjer är heterosexuella och homosexuella föräldrar är ”onaturliga”.

Till och med i rika, liberala länder som Storbritannien har besvärliga debatter kring tv-partners av samma kön på TV fyllt många tidningskolumner. Det är nästan som om framstegen för homosexuella rättigheter accepteras motvilligt, om det alls accepteras.

Gay Pride på Malta

 

Gayresor på Malta

 

Maltas senaste framsteg visar att saker kan förändras till det bättre, och de kan göra det snabbt.

Turismen spelar en nyckelroll i Maltas ekonomi, och rosa pund och gudomliga dollar flödar redan in. Malta var till och med en nyckelsponsor för Brighton Pride 2018, Europas största Pride-evenemang - som bjöd på en något spännande prestation av Britney Spears. TropOut var också värd för sin årliga gay-strandfest på Malta i år.

Det är officiellt: Malta är en av de bästa destinationerna på kartan för homosexuella resenärer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna på Malta

Bläddra bland ett urval av turer på Malta från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Malta för din resaFå din guide