Piloten Patrick

Reser världen med gaypiloten Patrick

Pilot Patrick pratar med Travel Gay

De flesta internationella resor stannade i mars 2020. "Ingen skulle någonsin föreställa sig detta. Det krossar mitt hjärta att tänka att resor och flyg har påverkats mest. Det kommer att ta år att komma tillbaka till de nivåer vi var på 2019. Kanske kommer vi aldrig tillbaka till det helt. Speciellt för affärsmän nu kan de göra det digitalt."

Med få flygplan som lyfter har Patrick arbetat som flyglärare. "När jag började flyga som kapten hade jag väldigt roligt att förmedla mina kunskaper till yngre piloter", sa han. Att arbeta som flyglärare faller sig naturligt och det är ett arbete han tänker fortsätta.

Piloten Patrick

Få en följd på sociala medier

Patrick var en av de första piloterna som dokumenterade sina erfarenheter utförligt på sociala medier. "Det var inte planerat. För åtta år sedan sa en vän till mig att jag skulle blogga och dela med mig av mina erfarenheter. Jag tänkte 'vem ska läsa det här?' För mig var det normalt att se en kändis varje dag och flyga till trevliga resmål. Några år senare blev sociala medier mer populära – speciellt Instagram. Jag bestämde mig för att börja dela med mig av mina erfarenheter."

"Sedan 2011 har min cockpitdörr varit öppen. Folk kan se vad vi gör. Jag började dela med mig av hela min historia om hur jag blev pilot på min blogg. När jag började fanns det ingen motsvarande blogg där jag kunde hitta information."

Med över 700,000 följare på Instagram, han har helt klart en talang för sociala medier. Har han en hemlighet för att hitta framgång online? "Det finns ingen", avslutar han. "Du måste bara vara äkta."

Piloten Patrick

Mångfald i sittbrunnen

Det är inte många piloter som kommer från minoritetsbakgrund och Patrick tror att det inte finns många homosexuella piloter. Har det blivit bättre de senaste åren? "När jag började träna 2008 märkte jag när min flyglärare sa "Kvinnor och färgade hör inte hemma i cockpiten." Jag var 21 vid den tiden. Jag hade aldrig hört någon säga något liknande! Det är väldigt annorlunda med kabinpersonal - man ser en sådan mångfald. Men inne i sittbrunnen är det fortfarande en annan värld. Jag tror att det blir bättre med en annan generation. Jag hoppas att min närvaro i sociala medier hjälper kvinnor eller hbt-personer som vill komma in i flyget."

Har Patrick haft några utmaningar att resa jorden runt som homosexuell? "När jag åkte tillbaka till Kroatien kändes allt ganska dolt. Man kunde inte riktigt hitta gayställen. Jag kände mig fortfarande supersäker. Jag gjorde en dagsutflykt till Montenegro. Vi var på en färja och jag hade ganska snygga kläder på mig - som en färgglad fågel. Färjan var upptagen och folk stirrade på mig."

Piloten Patrick

Håll dig frisk när du reser

Att resa på heltid innebär utmaningar om du gillar att hålla dig frisk - störda sömnmönster, för många måltider på kaféer och restauranger, för mycket färdigmat. Hur håller han sig i form och bekämpar jetlag? "Lyckligtvis reser jag mycket i Europa så jag har inte så mycket problem med jetlag. Men det kan vara ett allvarligt problem. På min blogg, delar jag information om hur man håller sig i form och frisk under resan. Du har alltid femton minuter på dig att träna. Du kan göra kroppsviktsövningar på ditt hotellrum. Folk skrattar, ibland, men jag reser alltid med en matkasse – med nyttig mat! När du reser kan det vara svårt att hitta en stormarknad. Om du reser mycket måste du tänka framåt och planera dina måltider."

Lyssna som en podcast

Lyssna på Apple Podcasts Lyssna på Google Podcasts Lyssna på Spotify

Privata flygplan och hinklista

Så, hur glamoröst är det att flyga privatplan? Du skulle tycka att det är ganska glamoröst, eller hur? Enligt Patrick är det... komplicerat. Även om du kanske flyger ett privatplan fyllt med kända personer, måste du rengöra det när de går – inklusive toaletten! Hans bok heter Pilot Patrick: My Glamourously Unglamorous Life as a Jet-set Pilot. Det finns definitivt två sidor av att vara pilot.

Har han rest över hela världen, har han någon favoritdestination? "Jag bor i berlin - som är den bästa staden i världen. jag älskar Barcelona där du har stranden med staden alldeles intill. Människor är supervänliga. Det är en av de bästa destinationerna i Europa. lissabon blir mer och mer populärt. Arkitekturen är fantastisk. En favorit långdistansplats är Cape Town."

Att vara en öppet gaypilot

Efter att ha byggt upp ett stort antal följare på sociala medier har Patrick inte gjort något officiellt tillkännagivande om sin sexualitet. Det är bara lite känt, säger han. Det förändrades något med hans bok där han pratar om att vara öppet gay i mer detaljer. "Jag tycker inte att din sexualitet ska göra någon skillnad på jobbet. Det här ämnet ska inte komma upp. Mina kollegor ska inte komma upp och säga "jag är hetero" eller "jag är gay." Tack så mycket och glada landningar."

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Berlin

Bläddra bland ett urval av turer i Berlin från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in berlin för din resaFå din guide