berlin-stad

Gay Berlin · Stadsguide

Besöker du Berlin för första gången? Vår stadsguide för homosexuella i Berlin är för dig.

berlin-stad

berlin

Tysklands huvudstad har en befolkning på över 3.5 miljoner människor. Berlin har blivit populärt som bostadsort för människor från hela världen eftersom det är den billigaste huvudstaden i Västeuropa. Berlin är känt för sin arkitektur, festivaler, samtida konst, nattliv och hög livskvalitet.

Staden har ett rikt kulturellt förflutet och det finns en rikedom av historisk betydelse från Weimarrepubliken, tredje riket, sovjetisk tid som ströts över hela Berlin.

Berlin är också en liberal bastion och är känd för att ha en öppen och uttrycksfull kultur som återspeglar mångfalden i dess befolkning. Staden har formats av många ockupationer, sociala rörelser och politiska förändringar till en plats som verkligen är inkluderande och välkomnande.

Gay scen

Berlins gay-scen är spridd över två huvuddistrikt: Schöneberg och Prenzlauer Berg.

Det mesta av gayhotell, barer, kaféer och butiker ligger i stadsdelen Schöneberg. Det finns två mindre gayområden i det mindre kommersiella Kreuzberg och det yngre Friedrichshain i öster som har utvecklats till ett annat område med gayvänliga platser.

Gayhöjdpunkter inkluderar Folsom Europe, filmfestivalen i Berlinale, påskmöte för björnar och vänner, The Gay & Lesbian Street Festival i Schöneberg, Gay Pride, Hustler Ball och många stora sexpartier.

Scenen i Berlin är stark och mångsidig, och alla kommer att hitta något för sin smak. Många gay barer och klubbarna ange inte stängningstider. I Berlin, om du är sugen på det, kan du festa dygnet runt.

Samtyckeåldern i Tyskland är 14. Men någon över 21 år som utnyttjar eller missbrukar en 14- eller 15-åring begår ett brott.

brandenbugh-port

Gayhotell i Berlin

De flesta homosexuella resenärer bor nära Schöneberg, Prenzlauer Berg eller Berlin Mitte. Berlin har ett stort utbud av hotell att välja mellan. Du kan hitta mycket prisvärt boende i Berlin. Hotell är mycket dyrare i London eller Paris.

De flesta hotell i Berlin är gayvänliga, vilket innebär att personalen är respektfull och välkomnande till homosexuella par och individer. Detta gäller särskilt hotellen som ligger i stadens gaydistrikt Schöneberg som t.ex Quentin designhotell, ett boutique och elegant hotell beläget i hjärtat av gayområdet.

Det finns gayspecifika hotell i Berlin som kan vara väldigt roliga! Du hittar billiga och trevliga hotell och 5-stjärnig lyx i världsklass. TOMs hotell är utan tvekan det mest kända och populäraste gayhotellet i Berlin och erbjuder sina gäster gratiskort till många av Berlins främsta gayklubbar och barer. För vår lista över rekommenderade Berlin-hotell för homosexuella resenärer, besök vår Berlin mellanklass + budgethotell eller Lyxhotell i Berlin sida.

Gaymassage i Berlin

Berlin är den mest sexuellt befriade staden i Europa. Det var lika liberalt på 1920-talet under Weimar-eran – Berlin blev den första moderna staden med en stor och öppen gay-scen. Fritidsaktiviteter - så att säga! - är inte ogillade i den här staden. Berlins gay-scen är vild.

Massageplatserna i Berlin tenderar att vara rena och upprätthålla en hög standard på kvalitet och komfort, vilket gör massagebranschen i Berlin till en av de bästa i världen.

Vi arbetar med många homosexuella massageleverantörer i Berlin. Många av dem annonserar på Travel Gay. Du kan kolla in dem som gör det och läsa deras kundrecensioner på Berlin Gay Massage sida. Om du söker hittar du i Berlin.

Gay bastur i Berlin

Berlin har några av de bästa gaybasturna i Europa. Det kan mycket väl ha den bästa gaybastuscenen i Europa. Du har den rena kritiska massan - en enorm och mycket befriad homosexuell befolkning. Naturligtvis kan Berlins bästa gaybastur bli väldigt fulla. Det finns inget värre än att vandra runt i en tom bastu och leta efter något som inte finns! I Berlin är det där, så vandra och se vad du hittar!

Der Boiler är en av Berlins större bastur och erbjuder gästerna en rad faciliteter fördelade på tre imponerande våningar. Der Boiler, liksom många av Berlins bastur, erbjuder rabatter till studenter, morgonpigga och nattugglor.

Kolla in vår Berlin Gay Sauna Guide och hitta våra bästa bastur att besöka och när du ska besöka. Du kan också läsa våra kundrecensioner och dra dina egna slutsatser.

Gay rättigheter i Berlin

Tyskland är ett av de mest socialt liberala länderna i världen. Det blev mer liberalt i efterdyningarna av första världskriget. För att inte tala om kriget - ahem - men det blev så igen efter andra världskriget. Gay tyskar åtnjuter omfattande skydd i juridiska termer. Gayäktenskap är lagligt och diskriminering på arbetsplatsen är förbjuden. Berlin är ett gaymecka. Du är så säker i Berlin som en homosexuell resenär som du kan vara var som helst.

Berghain

Berghain

Berlins mest legendariska gayklubb är Berghain. Det är ett ökänt tempel för techno och överflöd. Många homosexuella resenärer - discodolliesna - bygger sin Berlinresa kring att besöka Berghain. Kan du komma in ändå? Berghain har en notoriskt strikt dörrpolicy. Var inte rädd, vi har en insiderguide med allt du behöver veta om att komma in i Berghain.

Att komma till Berlin

Berlin betjänas av två flygplatser: Tegel (TXL) och Schönefeld (SXF). Båda flygplatserna är planerade att stängas när den nya Berlin Brandenburg-flygplatsen tas i drift 2018.

De flesta reguljära flygningar använder flygplatsen Tegel, bara 8 km nordväst om stadens centrum. Även om det inte finns några järnvägs- eller tunnelbanelänkar till Tegel, finns det en frekvent busstrafik. Håll utkik efter TXL JetExpressBus för transport mot Alexanderplatz med priser från 2.80 €. Taxi till centrala områden är cirka 30 €.

Schönefeld är den tidigare flygplatsen i Östberlin, 18 km sydost om stadens centrum. Den är liten och arbetar för närvarande med bara en bana. Mycket av trafiken går till Östeuropa och Mellan- och Fjärran Östern, men även budgetflygbolag från Storbritannien och Irland använder det.

Från flygplatsen kan du ta bussen eller tåget. En biljett kan användas för den kombinerade resan och kostar cirka 3.30 € En taxi till någonstans central kostar cirka 45 € och tar cirka 30-45 minuter, beroende på trafik och destination.

Reichstag-in-Berlin

Att ta sig runt i Berlin

Berlins transportmyndighet, BVG, driver buss-, U-Bahn- och tunnelbananät. S-Bahn (överjordisk järnväg) drivs av sin egen myndighet, men tjänster är integrerade i samma trezonssystem.

U-Bahn

Denna tjänst består av nio linjer och täcker större delen av staden (över 170 stationer). De första tågen kör strax efter 4:1; den sista mellan midnatt och XNUMX:XNUMX, förutom på fredagar och lördagar när vissa linjer går hela natten. Körriktningen anges med namnet på det sista stoppet på linjen.

S-Bahn

S-Bahn snabbtransportsystem innehåller 15 linjer som matas in i en av tre kärnlinjer. S-Bahn täcker långa avstånd snabbare än U-Bahn och är ett mer effektivt sätt att komma till avlägsna områden

Busshållplats

Berlin har ett tätt nätverk med 150 busslinjer. Dagslinjerna går från 4:30 till ca 1:XNUMX nästa morgon. Gå in längst fram på bussen och gå ut i mitten eller längst bak. Föraren säljer endast enskilda biljetter, men alla biljetter från maskiner på U- eller S-Bahn är giltiga. De flesta busshållplatser har tydliga tidtabeller och ruttkartor.

Spårvagn

Det finns cirka tjugo spårvagnslinjer, främst i öst, även om vissa har förlängts till den västra halvan av staden. Biljetter finns tillgängliga från maskiner i spårvagnar, terminaler och U-Bahn-stationer.

Regionaltåg

Berlin betjänas också av Regionalbahn (regional järnväg), som en gång förbinder Östra Berlin med Potsdam. Det går fortfarande runt i staden. Biljettpriserna varierar beroende på resan.

Reser på natten

Berlin har ett omfattande nattlinjenätverk som täcker alla delar av staden via bussar och spårvagnar som kör var 30: e minut mellan kl. 12 och 30. Före och efter dessa tider gäller den vanliga tidtabellen för buss- och spårvagnslinjer.

Taxi

Berlintaxibilar är många, säkra och effektiva. För korta resor, be om en Kurzstrecke - upp till två km för 5 €, men endast tillgänglig när du har anropat en taxi och inte från en taxistation. Mätaren börjar på 3.90 € och 2 € per km för de första 7 km därefter. Priset förblir detsamma på natten.

Det finns gott om taxistationer, särskilt i centrala områden. Du kan ringa en taxi 24 timmar om dygnet på 261 026. De flesta företag kan transportera personer med funktionsnedsättning men kräver förvarning. Taxibilar accepterar alla större kreditkort.

Körning

Att utforska Berlin med bil är ett annat enkelt sätt att ta sig runt. Det finns ett brett utbud av fordon att hyra. Förare bör komma ihåg att i avsaknad av signaler måste de ge efter för trafik från höger. Spårvagnar har alltid rätt till väg.

Parkering är gratis på sidogatorna i Berlin, men utrymmen är svåra att hitta. På livligare gator kan du behöva köpa en biljett (från € 1 per timme) från en närliggande maskin.

Cykling

Berlin är underbart för cykling. Västsidan är platt, med många cykelvägar, parker och kanaler att kryssa bredvid, medan öst har färre cykelvägar och fler kullerstenar och spårvagnslinjer. Cyklar kan tas på U-Bahn (utom under rusningstid).

berlin

Vanliga frågor om Berlin

När ska man besöka Berlin

Vintrarna i Berlin är hårda och oförlåtande, med dagtemperaturer på i genomsnitt 0°c. Men det är på vintern som flyg och hotell är som mest prisvärda och julmarknaden i Berlin är en verkligt magisk upplevelse.

För resenärer som vill besöka Berlin under den mycket varmare sommaren är juni den bästa månaden att göra det. Det är när staden är som mest levande, med gator, parker och offentliga platser fyllda av människor som njuter av den livliga sommarstämningen. Hotellpriserna i juni är också billigare än i augusti och juli.

Pengar

Tyskland använder euron som valuta och resenärer uppmanas att kontrollera dess värde innan de reser för att hitta de bästa utbytesaffärerna.

Även om betal- och kreditkort blir mer accepterade i Berlin, särskilt på exklusiva restauranger och hotell, är kontanter fortfarande kung i staden. Uttagsautomater är utbredda men många kommer att ta ut avgifter på uppemot 5 € om de inte är anslutna till en viss bank. Medan de flesta gör det, kommer vissa maskiner i Berlin inte att acceptera utländska kort, men de som inte gör det kommer tydligt att visa fakta.

Det anses allmänt oförskämt att lämna tips på borden på restauranger och kaféer, istället tala om för servitören eller tjänsteleverantören hur mycket du vill lägga till på notan. Bra service tippas vanligtvis på 10 % för alla arenor och tjänster i Berlin.

Visa

Medborgare i EU: s medlemsstater behöver inte visum för att komma in i Berlin. Resenärer som kommer från länder utanför EU måste ansöka om visum om de tänker stanna i Tyskland i 90 dagar eller mer. Dessa visum är i allmänhet reserverade för affärsresenärer och utbytesstudenter. Resenärer uppmanas att kontrollera de tyska visumlagarna för hemlandet innan de ansöker.

Saker att se och göra

Pergamon Museum

Berlins berömda museum som innehåller flera fantastiska artefakter, bland annat det enorma Zeusaltaret. Du kan läsa hela vår Berlin museum guide här.

Berlinfilharmonikerna

Orkester i världsklass med några av de bästa klassiska musikerna i Tyskland. Många av de största klassiska kompositörerna var tyska.

Tyska historiska museet

Ett fantastiskt museum som erbjuder en fascinerande titt på Tysklands storslagna och turbulenta historia.

Riksdagen (parlamentet)

Historisk byggnad med spektakulär utsikt från sin takkupol, gjord av elegant glas och stål, designad av den berömda brittiske arkitekten Sir Norman Foster - öppen för allmänheten kl. 8-XNUMX.

Förintelsemonumentet

Ett minnesmärke i Berlin för de judiska offren för Förintelsen, designat av arkitekten Peter Eisenman och ingenjören Buro Happold.

Neues Museum

Ett stort museum vacker neoklassisk byggnad innehåller 9,000 intressanta och ovanliga föremål spridda över tre stora historiska samlingar.

Minnesmärke över Berlinmuren

Den sista delen av Berlinmuren. Denna minnesplats för den tyska divisionen ligger mitt i staden på Bernauer Strasse, den sträcker sig längs 1.4 km från den tidigare gränsremsan.

Brandenburger Tor (Brandenburger Tor)

Ett berömt monument som länge har varit en avgörande symbol för Berlin.

Potsdam

Berömd grannstad och en del av Berlin/Brandenburg-regionen; magnifika historiska platser och trädgårdar, beläget vid floden Havel 24 km sydväst om Berlins centrum.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.