Dietrich

Berlin Gay kultur

Berlin har varit ett nav för gaykultur sedan Marlene Dietrich strövade runt Weimar-kabaréerna. I kulturella termer är Berlin förmodligen den queeraste staden i världen idag.

Berlin Gay kultur

DDR Museum
Platsikon

Karl-Liebknecht-Str. 1, 10178, berlin, Tyskland

Visa på kartan
4
Publikens betyg

Baserat på 1 avgivna

En av våra favorit kulturattraktioner i Berlin, DDR -museet tar dig ansikte mot ansikte med livet bakom järnridån. Muren delade Tyskland från 1961 till 1989. Livet i forna öst var mycket annorlunda. Människor levde med mindre under det sovjetiska systemet, medan de i väst åtnjöt kapitalismens höga levnadsstandard. Tyskland delades upp på mitten.

Missa inte DDR-museet. Det ger dig en inblick i en förlorad värld - en värld som bara tog slut under de senaste tre decennierna.
Funktioner:
museum

Veckodag: må-fre: 10-8

Helg: lör: 10-10-10 Sön: 8-XNUMX

Senast uppdaterad den: 8 Aug 2023

Schwules Museum *
Platsikon

Lützowstrasse 73, berlin, Tyskland

Visa på kartan
4.3
Publikens betyg

Baserat på 9 avgivna

Berlins Gay Museum grundades 1985 och har blivit Europas viktigaste permanenta utställningar av gaykultur och historia.

Arkivbeståndet, många bidrag till forskning och över trettio (oftast frivilliga) anställda gör Schwules Museum* till en av världens största institutioner för arkivering, forskning och förmedling av HBTQI-samhällens historia och kultur.

Föränderliga utställningar och evenemang tar olika hållningar till lesbiska, homosexuella, trans *, bisexuella och queer biografier, teman och begrepp i historia, konst och kultur. Stängt på tisdagar.

Vardag: 14:00 - 19:00 / 20:00 (stängt tisdagar)

Helg: 14:00 - 18:00 / 19:00

Senast uppdaterad den: 8 Aug 2023

Volksbühne
Platsikon

Linienstraße 227, 10178, berlin, Tyskland

Visa på kartan
4
Publikens betyg

Baserat på 1 avgivna

Volksbühne är en teater i hjärtat av forna Östberlin. Den är känd som stadens mest ikoniska teater. Det är värd för regelbundna shower och evenemang, inklusive många queer performance artister. Många av de större produktionerna kommer att sättas upp med engelska undertexter. Kolla deras hemsida för mer info om deras program.

Volksbühne är värd för många produktioner av en mängd olika artister. Deras program förändras hela tiden.
Funktioner:
Teater

Senast uppdaterad den: 8 Aug 2023

Kino International
Platsikon

Karl-marx-allee 33 10178, berlin, Tyskland

Visa på kartan
4
Publikens betyg

Baserat på 3 avgivna

Kino International är en konstbiograf i före detta Östberlin. Det öppnades på 1960-talet och växte fram som ett nav för avantgardet, trots att det låg bakom järnridån. Det är huvudplatsen för Berlins enorma filmfestival Berlinale varje år.

Biografen kännetecknas av sin chica 1960-talsinredning. Du möts av vidsträckt utsikt över staden från baren. Kino International är värd för visningar av queerfilmer. Det är ett ganska kulturellt landmärke i Berlin.
Funktioner:
bar
bio

Senast uppdaterad den: 8-september-2023

Curated by Girls
Platsikon

berlin, Tyskland

Visa på kartan
4
Publikens betyg

Baserat på 1 avgivna

Curated by Girls är ett konstkollektiv tillägnad kvinnliga och queer konstnärer. Manliga konstnärer hade många plattformar att använda, men det var få tillägnad kvinnor. Laetitia Duveau hade stoppat gapet. Curated by Girls är en online konstplattform. Det kör också ett evenemangsprogram.

Kolla deras hemsida för mer information om kommande evenemang. De har också en stor Instagram-närvaro.
Funktioner:
konstkollektiv

Senast uppdaterad den: 8 Aug 2023

The Ballery
Platsikon

Nollendorfstraße 11, berlin, Tyskland

Visa på kartan
The Ballery är ett konstgalleri och konstgalleri baserat i Schöneberg, Berlins pulserande gaydistrikt. Det är ett utrymme som fostrar några av de mest dynamiska och experimentella artisterna. Deras utställningar ändras regelbundet så kolla in deras hemsida för att se vad som är på gång.

En anmärkningsvärd utställning som de var värd för 2019, Laurence Rasti - Det finns inga homosexuella i Iran, utforskade livet för homosexuella iranska flyktingar.
Funktioner:
Konstgalleri

Vardag: mån-tis: stängt ons-fre: 3-7

Helg: lör: 1-6 Sön: stängt

Senast uppdaterad den: 8 Aug 2023

Spinnboden
Platsikon

Anklamer Straße, 10115 Berlin, Tyskland, berlin, Tyskland

Visa på kartan

Spinnboden - Archive for the Discovery and Preservation of Woman Love, eller helt enkelt Spinnboden, är ett projekt skapat av den lesbiska gruppen Homosexual Action West Berlin 1973 i syfte att arkivera lesbisk historia. 

Idag är Spinnboden Europas äldsta och största lesbiska arkiv. Spinnboden är värd för evenemang och bokklubbar och låter människor låna sina arkiv med böcker, tidskrifter och annat material för att underlätta akademisk forskning.

Vardag: onsdag och fredag: 14:00-19:00

Helg: Stängt

Senast uppdaterad den: 7-september-2023

  Prinz Eisenherz Bookstore
  Platsikon

  Motzstraße 23, 10777 Berlin, Tyskland, berlin, Tyskland

  Visa på kartan

  Älskare av queerlitteratur flockas till Prinz Eisenherz Bookshop, som har ett brett utbud av queerböcker, tidskrifter och DVD-skivor. Bokhandeln grundades 1978 av homosexuella rörelseaktivister och har gett rekommendationer och varit värd för utställningar för HBTQ-gemenskapen i Berlin.

  Vardag: 10: 00-20: 00

  Helg: Lör: 10:00-20:00; Sön: Stängt

  Senast uppdaterad den: 7-september-2023

  Har vi fått något fel?

  Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.