Dublin

Saker att göra i Dublin

Dublin är huvudstaden på Emerald Isle

Dublin är ett kulturellt kraftpaket och är fyllt med historia, mittemot Irländska sjöns kyliga vindar och inbäddat intill de fantastiska Wicklowbergen. Staden är känd för sina vänliga och utåtriktade invånare, som värdesätter bra craic över allt annat. Dublin har varit en livlig och livlig stad ända sedan den utvecklades som en handelsbosättning för vikingatida och i dag fortsätter den att vara ett nav för affärer, politik och underhållning.

Möjligen staden med det starkaste förhållandet till drickkulturen, är Dublin berömt över hela världen för sina pubar, barer och bryggerier, som producerar och levererar många av världens favorit öl och öl, samt lockar tusentals turister varje år. Med mer än 50% av Dublins befolkning under 25 år är staden en av världens ungdomligaste städer och som sådan finns det en energisk och bekymmersfri atmosfär som flödar genom dess gator.

Dublin är en ledare för homosexuella rättigheter och är en av de gayaste städerna i Europa och är en pionjär i kampen för HBT + -jämlikhet. Med några av de bästa gaybarerna och klubbarna på kontinenten är det ingen överraskning att denna magiska stad är ett otillåtet resmål för alla homosexuella resenärer.

Gay Dublin · Hotell

Guinness Storehouse

Guinness Storehouse ligger i hjärtat av St James Gate, det traditionella bryggningscentret i staden, och var den ursprungliga jäsenheten för bryggeriet. Byggnaden är nu en turistattraktion och ett museum som ägnar sig åt att utbilda sina besökare om den ikoniska drinkens historia och kulturen som omger "de svarta grejerna".

Efter att ha besökt det fascinerande och mycket populära museet kan besökare på Storehouse ta sig upp till Gravity Bar - en glasbar med panoramautsikt som erbjuder oöverträffad utsikt över Dublins skyline. Här kan besökarna provsmaka en rad originella och experimentella Guinness-skapelser. Varje entrébiljett kommer med en gratis pint Guinness och du kan till och med stanna för en bit på Guinness Storehouse Restaurant.

Gå till Dublin

Gaybarer i Dublin

Dublin är världens huvudstad för att dricka. Staden har ett urval av de bästa nattlivsupplevelserna i Europa och dess gayställen besviker verkligen inte. Det finns inget distinkt homosexuellt distrikt här, och medan homosexuella barer och klubbar finns i hela staden är epicentret för nattlivskulturen Temple Bar-området.

George öppnade sina dörrar 1985 och erbjöd ett säkert och inkluderande utrymme för Irlands homosexuella samhälle sedan innan homosexualitet legaliserades i landet. The George erkänns i hela Europa som en av kontinentens bästa gayplatser och fortsätter att vara en livlig och domfri plats för HBT + -personer av alla identiteter. Klubben ska vara ett otillåtet stopp på alla homosexuella resplaner och lovar oändlig och oförfalskad kul.

Dublin är en liten stad, och det här är fantastiskt om du vill prova en rad nattlivsställen eftersom de flesta ligger inom gångavstånd från varandra. Några av de bästa gaybarerna och klubbarna i Dublin inkluderar Panti Bar, Oscar, Street 66 och Pennylane.

Läs mer: En gayguide till Dublin.

Dublin

Dublin Castle

En av de viktigaste byggnaderna i irländsk historia och ett uppskattat inslag i stadens skyline, Dublin Castle är en viktig del av den irländska regeringens officiella komplex. Sedan 1684 har byggnaden varit värd för olika nationella ledare och församlingar och slottets statslägenheter används fortfarande ofta för diplomatiska möten och ceremonier.

Besökare kan besöka slottet som en del av en guidad eller självstyrd tur och kommer att kunna se det fantastiska utbudet av antikviteter och skatter som har samlats genom århundradena. Efter att Irland blev det första landet som nationellt legaliserade äktenskap av samma kön med folkröstning, tog stadens invånare till slottets grunder för att fira den betydelsefulla prestationen, vilket gjorde det till en viktig plats i landets HBT + -historia.

Temple Bar

Temple Bar ligger på södra stranden av floden Liffey i centrala Dublin, och anses vara stadens kulturella och underhållningskvarter. Hem till ett stort antal kulturinstitutioner och gallerier, om natten förvandlas området till ett livligt och livligt centrum för klubbar, fest och icke-dömande kul. Temple Bar är där du hittar Dublins mest ikoniska nattklubbar, inklusive Temple Bar, The George och The Foggy Dew.

På sommaren blir distriktet levande när de många utomhusområdena vimlar av människor som dricker och chattar med vänner. Även hem till stadens främsta modemarknad - Cow's Lane Market, är Temple Bar ett fashionabelt, pirrigt och udda distrikt och det är här du kommer att se många av stadens mest stilfulla och välklädda individer.

Dublin

Trinity College bibliotek

Trinity College är det äldsta universitetet på Irland och har varit en institution för prestige sedan grundandet 1592. Med Oscar Wilde, Isaac Newton och Rajiv Gandhi bland sina alumner är universitetet också hem för några av de vackraste och historiska byggnaderna i Dublin . Trinity College Library ligger i slutet av en charmig kullerstensgata och är en stor och utsmyckad struktur som betraktas som en av stadens mest inspirerande byggnader.

Besökare kan besöka biblioteket och till och med njuta av en utställning av Book of Kells, ett heligt och obefläckat konserverat manuskript som går tillbaka till 9-talet och omfattar Nya testamentets fyra evangelier. Biblioteket har presenterats som bakgrund i otaliga filmer och TV-program inklusive Sally Rooney's Normal People och är också en av Dublins mest instagrammade platser.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Dublin

Bläddra bland ett urval av turer i Dublin från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Dublin för din resaFå din guide