gay-dublin-essential-guide-2017

Gay Dublin · Stadsguide

Första gången i Dublin? Då är vår homosexuella Dublin stadsguidesida för homosexuella resenärer något för dig.

 

gay-dublin-essential-guide-2017

Dublin

Irlands huvudstad och den största staden på den gröna ön, Dublin har ett rykte över hela världen för att vara en av de bästa städerna att bo och besöka.

Med en befolkning på nästan 2 miljoner invånare är Dublin en livlig stad som består av olika kvarter, inklusive det historiska medeltida kvarteret och det ultramoderna tekniska kvarteret.

Denna moderna, livliga och historiska stad har mycket att erbjuda, inklusive antika emporier, läckra restauranger och en energisk festscen.

 

Gay scen

Berömd för sin mångfald och hem till homosexuella författare Oscar Wilde, hittar du Dublin som är värd för det irländska homosexuella samhällets huvudcentrum. Området har blivit allt mer populärt sedan Irland röstade för att bli det första landet i världen som godkände samkönade äktenskap genom en offentlig folkomröstning 2015.

Gayscenen ligger i stadens centrum, främst längs floden Liffey. Framstående barer inkluderar Panti Bar, hem till "Queen of Ireland" Panti Bliss. Det finns flera danspartier och bastu också som är väl värda ett besök.

Den årliga Dublin LGBTQ Pride-evenemang, som löper över 10 dagar, är en av stadens största festligheter och lockar tusentals besökare varje år.

 

 

dublin-spire

 

Dublin Spire

 

 

Att komma till Dublin

Med flygplan

Dublins flygplats, som ligger norr om staden, och är ett stort internationellt knutpunkt som flyger till inhemska, europeiska och internationella destinationer.

Det finns för närvarande inga direkta järnvägsförbindelser från staden till flygplatsen, men flera bussföretag kör till och från staden, inklusive Aircoach, Airlink och Dublin Bus. Priserna börjar från så lite som 6 € enkel resa.

Taxibilar är ett annat alternativ, även om de är dyrare eftersom de tar betalt per meter. Priserna i genomsnitt runt 25 €.

Med tåg

Heuston och Connolly är de två viktigaste järnvägsstationerna som trafikerar Dublin, med förbindelser över hela Irland och Nordirland till städer inklusive Cork, Belfast och Londonderry.

Med färja

Du kan också ta en buss utanför Dublin Connolly och resa till Dublin Port för färjeförbindelser till Holyhead i Wales, där du kan hoppa på ett tåg till London och andra delar av Storbritannien. Anslutningar till Isle of Man med båt finns också från hamnen.

 

Att ta sig runt i Dublin

Det är lätt att utforska Dublins olika kvarter till fots. Ta en av stadens många vandringsturer för att se de olika sevärdheterna.

Skulle du vilja vila benen, kommer stadens omfattande busssystem (Dublin Bus) att ta dig från A till B. Stanna på bussen om du vill kolla in antingen de inre eller yttre förorterna, eller hoppa på Luas, stadens spårvagnssystem, en upplevelse i sig. Singlar på båda transportsätten börjar från €2 men det rekommenderas att skaffa ett Leap-kort för att få bästa möjliga besparingar om du stannar i några dagar.

Hoppa på DART-kusttåget för ett äventyr längs havet för att besöka några av de vackra städerna och byarna i utkanten av staden.

Ett annat alternativ är att cykla eftersom Dublin har utsetts till en av de 10 bästa cykelvänliga städerna i världen, med offentliga och privata uthyrningsföretag i hela staden ..

 

Var man kan bo i Dublin

Tidigare har Dublin märkts som en dyr stad, men ökande hotellalternativ har bidragit till lägre priser. Således har staden en rad boendealternativ att erbjuda, från söta B&B till lyxiga lägenheter.

För enkel åtkomst till gayområdet väljer du ett hotell i Temple Bar -regionen. Billigare alternativ finns i utkanten av staden. För vår kompletta lista över de bästa hotellen i Dublin för homosexuella resenärer, besök Gay Dublin-sidan.

 

Saker att se och göra

Dublin Castle - Beläget i hjärtat av Dublins historiska kvarter, erbjuder slottet många hemligheter till Dublins rika och färgstarka förflutna. Själva staden har fått sitt namn från Black Pool, 'Dubh Linn', som en gång låg på platsen för slottets nuvarande trädgård.

Stående på en viktig ås mellan floden Liffey och dess biflod Poddle, går slottets rötter tillbaka till gaelisk tid, där platsen tros ha varit hem för ett gaeliskt ringfort, och senare en vikingafästning. State Apartments, Medieval Undercroft och Chapel Royal är alla öppna för gäster, och det finns också ett utsökt terum på plats.

Irlands nationalmuseum, naturhistoria - kort efter publiceringen av Charles Darwins mest kända verk "Arternas ursprung", öppnade Irlands naturhistoriska museum 1857. Berömt för sina vitrinskåp i viktoriansk stil och samling av över 2 miljoner arter, är detta prisade museum ett av världens finaste.

Frimurare Hall - en av stadens ikoniska viktorianska byggnader, denna vackra hall är värd ett besök (och en selfie). Varje rum inuti är inrett med olika tema, med rumsstilar inklusive gotisk och egyptisk. Turer är tillgängliga under sommarmånaderna för bara 2 €.

Dublin Zoo - baserad centralt i den underbara Phoenix Park, denna djurpark är Irlands mest populära familjeturistattraktion, med mer än 600 djur över 70 hektar. Lejon, gorillor och sumatrantigrar är bara några av stjärngästerna som dyker upp här.

National Botanical Gardens - Med imponerande 15,000 XNUMX växtarter är denna härliga park belägen i Glasnevin, County Dublin ett måste att se, särskilt de spektakulära växthusen. Gratis inträde.

Skerries Mills - Beläget i den lilla kuststaden Skerries, 30 km norr om Dublin och lättillgängligt med tåg, är de två väderkvarnarna och vattenkvarnen här en symbol för Irlands industriella arv. Det läckra Windmill Cafe på plats och den prisbelönta hantverksbutiken är också värda att kolla in.

Dublin Spire - Ett 121 meter högt, stiftliknande monument i rostfritt stål som ligger på O'Connell Street.

Kells bok – Ett av världens mest kända manuskript skrivet tillbaka runt 800 e.Kr. Inrymt i Trinity College.

Och slutligen, för spritfans glöm inte att kolla in den ikoniska Guinness Storehouse att prova den autentiska irländska bryggningen på St James's Gate Brewery. Andra turisthöjdpunkter inkluderar National Gallery of Ireland och St Patrick's Cathedral.

 

När ska Besök

Som de flesta europeiska städer är de heta sommarmånaderna maj, juni, juli och augusti populära tider för besökare och är vanligtvis de månader där hotellpriserna blir dyrare. Dublinfestivalen under månaderna juli och augusti är en folkmassa. Det kommer att förbli soligt här fram till 10:XNUMX, perfekt för sightseeing sent på kvällen.

Temperaturerna sjunker till låga 7ºC under vintermånaderna, så avsluta varmt om du planerar ett besök. Priserna är vanligtvis billigare på vintern.

Den världsberömda St Patrick's Day infaller den 17 mars. Det är en nationell helgdag så förvänta dig att betala höga priser för boende, men bli belönad med en festivalatmosfär som ingen annan!

Andra populära tider att besöka inkluderar september (Dublin Fringe Festival) och oktober (Oktoberfest Dublin). Dublins HBTQ Pride Festival äger rum i slutet av juni varje år.

 

Visa

Irland är inte en del av Schengen, men om du är EU-medborgare behöver du inget visum för att resa genom Irland, eller om du är medborgare från Norge, Island eller Liechtenstein.

Det irländska programmet för kortare viseringsavstående är tillgängligt för medborgare från 18 olika länder som har visum för att resa i Storbritannien och Nordirland och vill besöka Irland. Kontrollera informationen på din närmaste irländska ambassad.

 

Pengar

Irland är medlem i euroområdet. Du hittar kontantautomater som är utspridda runt staden.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.