Dublin hotellguide för homosexuella resenärer

En gayguide till Dublin

Dublin är en historisk stad med en modern, kosmopolitisk atmosfär

Dublin var en gång det andra staden i det brittiska riket och bevis på stadens mångsidiga och mångkulturella förflutna kan fortfarande observeras idag. Gayhuvudstaden och Irlands största stad är ett nav för kosmopolitisk levande och liberala attityder i vad som i vissa avseenden fortfarande kan vara ett socialt konservativt land.

Med en lång och etablerad koppling till dricka och nattunderhållning är staden en global destination för resenärer som vill ha en bekymmersfri och befriande storstadssemester. Fans av "de svarta sakerna" flockar varje år till staden för att prova Guinness från sin källa på det ikoniska Guinness Storehouse, en älskad och uppskattad institution i denna roliga stad.

Efter att ha beskrivits som en framkant för homosexuella rättigheter har de senaste stegen i utvecklingen av HBT + -rättigheter i Irland sett att jämställdheten mellan homosexuella i staden ökar och Dublin är nu en av de främsta resedestinationerna för gay i Europa. Och med allt mer liberala sociala attityder till HBT + -personer kommer en alltmer levande och uppenbar homosexuell scen.

Dublin

Gaybarer och klubbar i Dublin

Dublin är drickets hem. Från sitt ikoniska Guinness-magasin och höga svensexakultur till det imponerande förhållandet mellan pub och person, erbjuder Dublin några av de bästa dryckesupplevelserna i Europa, och dess nattlivet för homosexuella besviker verkligen inte.

Efter att ha öppnat sina dörrar 1985, George har gett hem till Irlands homosexuella samhälle sedan innan homosexualitet legaliserades i landet. Klubben har varit juvelen i Dublins homosexuella nattlivskrona i årtionden och fortsätter att erbjuda en säker, inkluderande och domfri plats för HBT + -personer av alla identiteter. Klubben är det perfekta stället att släppa dina hämningar och dansa, med två rymliga dansgolv och en ung gay publik.

Fans av drag och kabaret borde inte se längre än PantiBar när du besöker Dublin. Denna ikoniska plats anses ofta ha någon av de bästa levande gayunderhållningarna i Europa och med sina nattliga dragföreställningar är det ingen överraskning. Klubben drivs av Panti Bliss, en draglegend som utför show varje lördag på platsen. Panti är känt för sitt arbete med LGBT + rättighetsorganisationer och det finns ofta välgörenhetsevenemang på klubben.

En populär hangout för stadens HBT + -samhälle, Street 66 är den perfekta platsen för dem som vill träffas och få kontakt med lokala homosexuella killar under sin vistelse i Dublin. Den intima och mysiga atmosfären kan kännas som om du befinner dig i ett livligt hus i motsats till en bar och den vänliga och attitydlösa atmosfären bara bidrar till upplevelsen. Baren är populärt för homosexuella och medan publiken kan blandas finns det fortfarande en vanlig HBT + -massa. Street 66 är känt över hela världen som att ha några av de bästa cocktailsna som erbjuds.

Gayhotell i Dublin

Med sina exponerade murväggar, moderna rum och knäppa bar, Temple Bar Inn är det perfekta boendevalet för resenärer som vill ha en trendig och elegant vistelse, nära stadens livligaste barer och klubbar. Hotellet har en pool, bar, restaurang och till och med tillgång till ett av Dublins mest populära gym - Crunch. Gäster på Temple Bar Inn har ett bekvämt läge bara 10 minuter från de flesta av stadens bästa nattlivsställen.

Gay resenärer som söker den ultimata lyxupplevelsen bör överväga Westbury Hotel, ett av Dublins mest erkända och respekterade 5-stjärniga hotell. Gästerna kan njuta av korta promenader till många av stadens främsta turistattraktioner och nattliv, samt den eleganta cocktailbaren och valet av två restauranger. Rummen är inredda i en överdådig och plysch stil, vilket ger den perfekta miljön att varva ner efter en lång dag med att utforska staden.

Det ultimata exemplet på prisvärt men ändå innovativt boende Generator Hostel Dublin erbjuder en rad enkel-, dubbel-, familjerum och gemensamma rum inrymda i ett nedlagt kraftverk. Hotellets ombyggda skal skapar en trendig och fräsch miljö som vanligtvis lockar en yngre gästpublik. Vandrarhemmet är hem för en 24-timmarsöppen lounge och bar där gästerna kan umgås, titta på film och koppla av under hela vistelsen.

Oscar Wilde-statyn

Upptäck Oscar Wilde

Den berömda poeten och dramatikern är förmodligen den mest kända och inflytelserika HBT + -figuren i litteraturhistoria. Hans verk sträckte sig över två decennier och såg honom skriva flera verk som berörde hans sexualitet och oroliga personliga liv. Wilde föddes i Dublin och hämtade mycket av sin inspiration från sina minnen från staden som ung man.

Idag finns det många monument och minnesmärken tillägnad Wildes arv i hela staden och den mest kända ligger på Merrion Square. Avtäckt 1997 avbildar skulpturen Wilde satt på en stor sten och konstnären som är ansvarig för installationen anses ha firat en individ vars uppkomst och nedgång från nåd är allmänt relaterbar.

Många av stadens andra hyllningar till Oscar Wilde kan upplevas som en del av Dublins ikoniska Walk on the Wilde Side Tours, där lokala guider tar besökare på en resa i den inflytelserika författarens hemstad.

Dublin

Gay stolthet i Dublin

Dublin LGBTQ + Pride Festival är en årlig firande av stadens HBT + -population och den största stolthetsfirandet i Irland. Spredt över tio dagar kulminerar festivalen i en stor stolthet den sista lördagen i juni varje år.

Varje års firande får ett unikt tema och evenemangens stora mästare väljs i linje med Dublin Prides värderingar och mål. Ett antal kulturella och politiska evenemang äger rum under den 10-dagars festivalen, liksom en mängd fester och klubbkvällar med fokus på HBT + -gemenskapen.

Evenemanget började först på 1970-talet som en liten grupp HBT + -personer som träffades på Merrion Square för en picknick och diskussion och har över tiden utvecklats till en av Europas mest omfattande och populära stolthändelser.

Gay rättigheter i Dublin

Irland upplevde en snabb och dramatisk omvandling av sättet att behandla sitt HBT-samhälle mellan 2000- och 2021-talet. Landet gick långsamt från en definierad av sin starka konservativa katolska identitet till en definierad av dess respekt och mänsklighet gentemot HBT + -individer. År 2015 blev Irland det första landet som nationellt legaliserade äktenskap av samma kön med folkröstning och 2017 blev Leo Varadkar, chefen för den irländska regeringen, världens fjärde öppet homosexuella statschef.

2015 antogs lagstiftning som gjorde det möjligt för transpersoner att genomgå könsbekräftelsekirurgi och ändra sitt kön på alla juridiska regeringsdokument utan krav på långvarig och invasiv psykologisk utvärdering.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Dublin

Bläddra bland ett urval av turer i Dublin från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Dublin för din resaFå din guide