Berlinmuren

De bästa museerna i Berlin

Våra kulturella höjdpunkter i Berlin

Det finns cirka 170 museer i Berlin och de flesta av dem är gratis. Berlins turbulenta historia är helt unik. Dess förmögenheter har ökat och minskat dramatiskt under de senaste århundradena.

Stora huvudstäder tenderar att vara hem för många gamla byggnader. Eftersom Berlin reducerades till spillror 1945 ligger alla gamla saker på museer. Några av världens mest ovärderliga konstverk finns i Berlin, inklusive den ursprungliga bysten av Nefertiti och resterna av Ishtar-porten (som en gång bevakade staden Babylon).

Vi vet att du kommer att munka för att få din sele på och gå till Berghain när natten faller - om du kan komma in! Men på dagen vill du få ut det mesta av Berlins kulturella rikedomar och äta massor av currywurst.

Vi kan alla få en men utsmyckad. När allt kommer omkring kan du bara spendera så länge med att stirra på antik grekisk keramik. Så småningom blir du trött och beger dig till närmaste bar. När du är i Berlin är ölen jävligt god och dessutom billig. Så vi har samlat ett urval av Berlins kulturella höjdpunkter. Du borde känna skuld om du inte ser åtminstone ett av dessa museer!

Berlin delades i två under det kalla kriget, och den spänningen mellan väst och öst kan fortfarande kännas den dag i dag ... vilket leder oss till vårt första museum.

DDR

DDR-museet

DDR-museet ligger mitt i stadens centrum vid Berlins katedral. Det här är din chans att få en glimt av vardagen bakom järnridån. Den bästa dramatiseringen av livet i sovjetiska Berlin är för övrigt en tv-serie som heter Deutschland 83 - se den innan du går!

Du kan köra en simulerad sovjetisk bil och kliva in i ett fullt möblerat östtyskt höghus. Det visade sig att inredningen bakom järnridån tenderade mot grymt orange och brunt. Medan västtyska stormarknader var fullproppade med mat var Östtyskland känt för långa köer utanför glest lagrade butiker. Till och med Angela Merkel – som växte upp i Östberlin – hamstrar fortfarande mat och städprodukter. Östtyskarna var vana vid knapphet.

En av de mest minnesvärda scenerna i Deutschland 83 visar en ung östtysk solider som går in i ett västtyskt snabbköp för första gången. Han stirrar med vördnad på kapitalismens frukter staplade högt i glänsande paket. Du kommer att vara lika förvånad på DDR-museet som du ser så många skildringar av livet i en förlorad värld. Berlinmuren föll först 1989. Under homosexuella år släppte Madonna Like A Prayer.

Schwules museum

Schwules museum

Schwules Museum öppnade 1985. Det var världens första museum tillägnad LGBT + -historia. Året innan hade tre studentmuseiledare presenterat en utställning om queerhistoria i Berlin. Det lockade över 40,000 XNUMX besökare och ledde till skapandet av ett permanent museum. Schwules är full av historiska konstverk och ett stort arkiv. Detta är ett måste om du vill upptäcka Berlins oöverträffade historia.

Judiska Museet

Judiska museet

Detta är det största judiska museet i Europa. Att upptäcka historien om tyska judar är en djupt rörande upplevelse. Tysklands mörkaste kapitel är långt ifrån ett avlägset minne i Berlin. Du kommer att se monument till kriget och förintelsen över hela staden. Tysk judisk historia började inte i den moderna eran. Det sträcker sig tillbaka till antiken.

Den permanenta utställningen visar scener från medeltida judiska bosättningar och verk av tyska judiska filosofer och konstnärer. Den kraftiga ökningen av antisemitism under 19-talet leder till de tragiska händelserna på 1930- och 40-talen. Detta museum berättar den fascinerande och djupt oroande historien om Tysklands judiska historia.

östra sidan

East Side Gallery

När väggen föll 1989 började hundratals konstnärer måla väggmålningar på det som återstod av den. Den mest kända väggmålningen visar sovjetledaren Brezhnev kysser Honecker, den östtyska presidenten. Det är en av de bästa selfie-bakgrunden i Berlin. East Side Gallery är ett friluftsmuseum som sträcker sig nästan en mil. Det är precis vid flodens stränder där du hittar många ställen att ta en öl på.

Pergamon Museum

Pergamon Museum

Pergamonmuseet innehåller några av världens finaste konstverk. Ishtarporten byggdes i staden Babylon 575 fvt. Babylon föll inte långt efter. Dess väggar ansågs vara ogenomträngliga. Ishtarporten grävdes ut 1899 och byggdes gradvis upp från de ursprungliga tegelstenarna. Du kan också se bysten av egyptiska drottningen Nefertiti - en av de stora relikerna från det antika Egypten.

Hamburgare Banhof

Hamburgare Banhof

Detta är det finaste museet för samtida konst i Berlin. Det har inget att göra med hamburgare. Det var faktiskt en järnvägsstation på järnvägen Berlin-Hamburg. En av Tysklands äldsta tågstationer, denna byggnad överlevde faktiskt kriget. Idag är det ett förråd med stor modern konst.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Berlin

Bläddra bland ett urval av turer i Berlin från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in berlin för din resaFå din guide