Dubai

Gayresor i Dubai

Är det säkert för homosexuella resenärer att åka till Dubai?

Jag heter Jaike och är en del av Travel Concierge-teamet på Out Of Office, Travel Gays systerbolag. Min pojkvän och jag åkte nyligen på en otrolig (och ganska ögonöppnande) resa till Dubai, och jag är glad att få dela med mig av min erfarenhet.

Som HBT -resenär har jag alltid varit lite i konflikt med tanken att besöka Dubai. Att vara gay är olagligt i Förenade Arabemiraten, och landet är känt för sin ultrakonservativa syn på nästan allt. Offentliga uppvisningar av tillgivenhet är ett stort nej (oavsett om du är homosexuell eller rak), och homosexuell aktivitet kan leda till dödsstraff. Förenade Arabemiraten har också mycket strikta restriktioner kring klädsel, alkohol och sex utanför äktenskapet. Trots dessa liten bakslag, Dubai har alltid stått högt på min att göra-lista.

Dubai går igenom en period av förändring. Emiratets enorma rikedom drevs av olja, men oljan kommer inte att vara för evigt. Under de senaste åren har den härskande familjen gjort mycket för att sätta Dubai på kartan som en viktig turistpunkt. UAE är en lekplats för uberrika och glamorösa. Gatorna är kantade med Ferrari och galleriorna är fyllda med ett svimlande utbud av lyxbutiker. Det drar människor som gillar att vara bland de rika. Chancers och sociala klättrare som vill prova lyckan bland demi-monde. Lite som en Ian Fleming-roman, bara med mindre spionering.

Emiratet handlar om extravagans, och de slår rekord i alla kategorier. Världens högsta byggnad. Kolla upp. Världens mest extravaganta hotell. Kolla upp. En skärgård av konstgjorda öar formade som världen. Kolla upp. Det finns för närvarande 30,000 24 byggkranar i drift i Dubai - vilket är cirka XNUMX% av alla kranar i världen! Det är väldigt mycket ett skådespelssamhälle. Det är en plats du bör besöka en gång i livet: det finns ingen annanstans på jorden som är likadan.

Du hittar massor av homosexuella som bor i Dubai - särskilt kabinpersonal. Med Emirates baserat där och Etihad baserat i närliggande Abu Dhabi är undergroundscenen verkligen blomstrande, även om diskretion är av största vikt. Läs mer: Gay Cabin Crew Secrets från Mellanöstern.

Gayresor i Dubai

 

Väder i Dubai

 

Låt oss prata om vädret. Förenade Arabemiraten är ett av de hetaste och torraste länderna i världen, och Dubai upplever i genomsnitt fem regniga dagar per år. FEM! Jag tror inte att jag såg ett enda moln hela veckan, och temperaturen höll sig konstant 38°C (100°F) dag och natt. Dessa olidliga förhållanden är verkligen inte för alla, men de passade mig perfekt. Gatorna är öde mellan 10 och 4 eftersom det är för varmt för att göra någonting. Håll dig nära poolen så klarar du dig. Håll ett jämnt flöde av Aperol Spritz så blir du ännu bättre.

Dubai

 

Var de ska bo

 

Jag bodde på det otroliga Nikki Beach Resort and Spa, och jag har inte slutat prata om det sedan dess. Den femstjärniga resorten erbjuder en cool stämning i Miami Beach, perfekt beläget bort från centrums liv och rörelse. Det finns ett urval av fantastiska rum och villor att välja mellan (vissa med privata pooler), och en av de bästa privata stränderna i Dubai. Till råga på det, erbjuder livsstilsfastigheten hisnande utsikt över Persiska viken och den imponerande stadssilhuetten.

Resorten är uppdelad i två delar - det superkyla hotellet och den ultraexklusiva strandklubben. Strandklubben är en stamgäst för Dubais elit och besöks av världsberömda DJ:s, kändisar och sociala vänner. Om du är gäst på hotellet har du tillgång till strandklubben gratis. Oroa dig dock inte, hotellet är endast tillgängligt för bokade gäster och är en oas av lugn.

Om du känner dig boujee, rekommenderar jag starkt surfbrädan med kräftdjur och en flaska Dom - i din badhytt vid poolen, förstås. Om du är lite mer lågmäld finns det ett urval av avslappnade matställen och barer att välja mellan.

Om du vill ha en riktig upplevelse en gång i livet, leta inte längre än den legendariska Burj Al Arab. Burj Al Arab anser sig vara världens enda sju-stjärniga hotell, och det får Liberace att se underskattat ut. Hotellet består av 202 sviter med dubbla våningar, alla med vidsträckt utsikt över viken.

Dubai

 

Att komma till Dubai

 

Det är otroligt enkelt att komma till Dubai. Emirates erbjuder direktflyg till 161 destinationer i 85 länder, och de flesta större flygbolag erbjuder sina egna tjänster. Det är förmodligen svårare att hitta en större flygplats som inte har någon direkt rutt. London till Dubai tar cirka 6 timmar, medan New York till Dubai tar cirka 14 timmar.

Jaike

 

Dubai och Maldiverna

 

Om du vill kombinera din stadsresa med lite avkoppling kan du verkligen inte slå Maldiverna. Maldiverna sipprar paradis och det är bara en kort 4.5 timmars flygning från Dubai. Jag rekommenderar att du tar flyget tidigt på morgonen, eftersom du är i din Overwater Bungalow i god tid för solnedgångscocktails.

Jag bodde nyligen på Sun Siyam Iru Fushi, som erbjuder ett av de mest omfattande all-inclusive-paketen som finns. Ön har 14 barer och restauranger, ett enormt spa i balinesisk stil, otroliga strandfaciliteter och till och med ett gym - tydligen. På ön finns ett av Indiska oceanens bästa husrev, med ett överflöd av tropiska fiskar, revhajar, rockor med mera. Var noga med att ta med en full-face snorkel, det var det bästa jag någonsin köpt. Kombinerande Dubai och Maldiverna gör det till den ideala resplanen för tvillingcentrum.

Gay par i Dubai

 

Klar att planera?

 

Såld? Ge vår fantastiska Concierge team ett samtal, och låt oss ta dig till nästa plan till paradiset. Du kan ringa oss på 020 7157 1570 eller vårt avgiftsfria amerikanska nummer 1-888-489-8383.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Dubai

Bläddra bland ett urval av turer i Dubai från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Dubai för din resaFå din guide