Gay Dubai nattliv

Gay Cabin Crew Secrets från Mellanöstern

Hur är det att vara gaykabinpersonal i Dubai?

Vi vet att kabinpersonal leder roliga liv, men hur kul är det att leva som gaykabinpersonal i Dubai i Förenade Arabemiraten, gaykabinpersonal i Abu Dhabi eller gaykabinpersonal i Qatar? Vi pratade med någon som vet exakt hur det är. Vi skyddar hans identitet av uppenbara skäl.

 

Vad lockade dig till rollen som kabinpersonal?

 

Efter examen från universitetet ville jag resa världen. Jag lockades av glamouren i flygresor och älskade idén att ha på mig en smart uniform, stanna i lyxiga 5 * resorts och också att arbeta med många andra homosexuella män.

 

Hur var träningen?

 

Roligt, intensivt och hårt arbete. Du får utbildning och kvalifikationer i allt från att leverera spädbarn till handbojor för passagerare.

 

Var alla manliga kabinpersonal homosexuella?

 

Jag skulle säga 70% gay och 30% rak. På det största flygplanet måste det finnas minst 20 kabinbesättningar och de skulle alla komma från många länder vilket gjorde det väldigt kosmopolitiskt. På varje flygning skulle du arbeta med en annan uppsättning besättningar så att du alltid skulle träffa och arbeta med helt nya människor. Konstigt nog tycktes huruvida manliga besättningen var homosexuella bero på vilket land de kom från - de från västländerna var nästan alltid homosexuella.

Jag älskade att träffa de andra (normalt snygga) homosexuella killarna och höra deras berättelser - många av dem var från länder där de inte accepterades för att vara de de är och såg det här jobbet som ett bra sätt att fly. Många av dem skulle inte ens tänka på att berätta för sina egna familjer av rädsla för övergivande. Att höra deras berättelser gjorde mig tacksam för att vara från ett mycket HBT-vänligt land och fungerade som en ständig påminnelse om hur lycklig jag är.

 

Vilken typ av destinationer flyger du till?

 

Jag har besökt över 100 länder. På en måndag kunde jag shoppa i Paris, onsdag på safari i Afrika och en utekväll i New York på lördag.

 

Det låter som om du reste till vissa destinationer som inte var särskilt HBT-vänliga.

 

Tack vare VPN som hjälper dig att navigera runt på webbegränsningar och brandväggar skulle dejtingsapparna för gay vara fulla av killar i varje land jag besökte. Utan tvekan var mängden profiler med ansiktsbilder proportionell mot acceptansen av HBT-personer i det aktuella landet, med vissa länder som inte hade en enda ansiktsbild.

Gay Cabin Crew

 

Du tillbringade mycket tid i Dubai. Måste du någonsin 'spela det rakt'?

 

Du måste bara bedöma det på vibbarna du får från varje plats. Det är alltid förnuftigt att passera genom flygplatsinvandring och säkerhet att tona ner det lite. På nästan alla platser när du är på turné eller anställer en chaufför vill de att du ska känna dig välkommen och ha det bra så jag stötte aldrig på några problem. När allt kommer omkring involverade de flesta av dessa resor att jag slog ut mina egna hårt förvärvade kontanter för att betala för dem!

 

Är du medlem i the mile high club?

 

Inte än. Det är okänt för många utanför kabinbesättningen att den hemliga dörren mellan två intilliggande toaletter som du kan öppna skapar ett stort rum.

På riktigt långa flygningar skulle vi få chansen att stänga av. Flygplan skulle ha bekväma våningssängar gömda från passagerare antingen i lastrummet eller uppe i taket på planet där du skulle dra en gardin över och ha fullständig integritet.

Även om det var ett brådskande brott att bröderas med andra besättningsmedlemmar ombord, hände det definitivt. I själva verket var det till och med två nödsyresyrmasker installerade över varje säng om du av misstag hamnade två i en våningssäng.

 

När du var i Mellanöstern vem bodde du med?

 

När jag kom först bodde jag med två raka killar som kom från Ukraina och Egypten. Det är ingen överraskning att jag inte kände mig bekväm att ta upp ämnet att vara gay med dem, men jag är ganska säker på att de visste. Jag stötte på några påfallande kulturella skillnader som inte var relaterade till att vara homosexuella. Min tidigare egyptiska huskompis ville inte låta mig prata med sin flickvän eftersom jag var en annan man.

Efter några månader flyttade jag in med två tjejer. Eftersom vi var av det motsatta könet och inte var gifta var det tekniskt olagligt, men så länge vi inte stötte på några problem (inga bullerklagomål osv.) Var det normalt för alla att blunda.

 

Berätta för oss om att vara homosexuella och bo i Mellanöstern. Hur är det att vara gaykabinpersonal i Mellanöstern?

 

Jag har bott på Ibiza och London och besökt många länder i Mellanöstern. Dubai sticker ut som ett exempel på en stad som hade en relativt väletablerad homosexuell scen. Det var underjordiskt och aldrig annonserat så du var tvungen att känna till rätt personer men det skapade en trevlig känsla av gemenskap - tänk hela båtpartier under hela dagen och poolpartier hela natten på Palm. I arabisk kultur tenderar män och kvinnor inte att blanda så mycket, så det innebar att du ofta skulle hitta nattklubbar för alla män som fungerade som en klädsel för oss som ville träffa andra killar.

När du var på datum, så länge du var klädd och kom i en snygg bil, slog ingen ögonlocket. Det fanns massor av gay-bara fester i flygbolaget. Varje byggnad hade strikt säkerhet så att du alltid var tvungen att ta med företags-ID på en utekväll om du hamnade i en annan kabinpersonals boende.

Gay par i Dubai

 

Finns det homosexuella klubbar och fester i Dubai?

 

Absolut. Polisen stängde av många av de organiserade evenemangen men jag tror att detta berodde mer på folkmassans buller och roddighet än att det helt klart var en gayklubb, eftersom alkohol är olagligt i Dubai. Med detta sagt var all offentlig uppvisning av intimitet mellan två personer, oavsett om de var homosexuella eller raka, ett stort nej-nej. Detta innebar att allt hände bakom stängda dörrar. På Halloween kom vissa till och med undan med drag!

Och om du var på en gayklubb i Dubai, skulle homosexuella taxichaufförer i Dubai ofta vara de som väntade ute för att hämta dig - i båda avseenden!

Ibland blev du riktigt förvånad över antalet människor som öppet pratade om att vara homosexuella. Jag minns att jag en gång reser från Mellanöstern till gay pride i Madrid. Vid avgångar blinkade en lokal man vid invandringen till mig och sa till mig att "njuta av festen!". Det var verkligen oväntat!

 

Hur är det med polisen i Dubai som riktar sig till homosexuella?

 

I massor av städer i Mellanöstern fanns det fåniga rykten om att "undercoverpolisen" fångade upp homosexuella killar och lockade dem att mötas genom appar för gay dejting. Trots alla futuristiska skyskrapor ligger Dubai långt efter, säg Europa, när det gäller mänskliga rättigheter och arbetslagar. Med detta i åtanke skulle jag aldrig ha velat hamna på fel sida av lagen och var säker på att inte sätta mig själv i en kompromissposition.

Kom ihåg att många av de manliga, raka arbetarna skulle hålla händer när de gick på gatan. För dem var det ett helt normalt tecken på sällskap men först som västerlänning tyckte jag detta var helt bisarrt. Som British Cabin Crew antogs det omedelbart att jag skulle vara gay och så länge som uppenbara skärmar stod bakom stängda dörrar brydde sig ingen riktigt.

 

Vad sägs om anslutningar?

 

När man flyger till London fanns det ofta hotell som nästan uteslutande var fulla av kabinpersonal eftersom det är ett sådant nav. Så tänk dig ett hundratal besättningar på ett hotell så kan du dra dina egna slutsatser.

 

Vilken var din favoritdestination och varför?

 

Jag älskar de mest out-of-the-way, slumpmässiga destinationer som de flesta människor inte har varit på. Jag har besökt de flesta platser i Afrika och till och med stannat över natten i Khartoum, Sudan. Uppenbara favoriter inkluderar Miami, Toronto och Seychellerna som alla har den absoluta wow -faktorn.

 

Några tips för att hantera jetlag?

 

Äter mycket grönsaker, motion och frisk luft.

 

Vad är det viktigaste du lärde dig?

 

Stereotyper är ofta sanna men du ska aldrig bedöma någon baserat på detta eller på handlingarna eller troen i deras lands regering. Bara för att de kommer från ett land där HBT-personer förföljs betyder inte att du inte kommer att kunna bli vänner och njuta av vad deras land har att erbjuda.

Läs mer: Att vara homosexuell i Dubai och Abu Dhabi, Gayresor i Dubai.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Dubai

Bläddra bland ett urval av turer i Dubai från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Dubai för din resaFå din guide