berlin

Gay Cruising i Berlin

Känner du dig äventyrlig? Här är vår guide till Berlins scen för gaykryssningsklubbar.

Om du vill spela hårdare är Berlin staden för dig. Det är en hedonistisk stad med legendariskt nattliv. London kan ha fler homosexuella invånare och New York kan ha trendigare klubbar, men Berlin är den queerest av queer städer. Du hittar det bästa och mest upprörande gay cruising klubbar i Berlin - ingen annan stad kan konkurrera med den.

Berlin främjade den första synliga gayscenen och homosexuella rörelser i Weimar-perioden (mellan krigarna). Det fanns över hundra gaybarer i Weimar Berlin och ett växande gaymedium. Oundvikligen gick allt detta ut genom fönstret när du-vet-vem som kom till makten. Efter kriget var det nästan som om Berlin hade fått ett försprång. När gayscenen tog fart igen gjorde det på ett stort sätt.

Här är vår guide till de bästa gaykryssningsklubbarna, gay bastur och gaybarer i Berlin. Kom ihåg att spela säkert. Åh, och glöm inte din sele.

De flesta platser som vi har listat här är endast män.

berlin

 

KitKatClub

 

Välkommen till KitKatClub, Mein Herr. Alla klubbar ska ha en pool med en sexsvängning bredvid den. Det är bara ett av de många underverken i KitKatClub, ett sällsynt tempel med överskott. Det är inte en gayklubb men det är värd för alla typer av vuxenunderhållning du kan tänka dig.

KitKatClub är värd några homosexuella nätter, främst Revolverpartiet. Kontrollera deras hemsida innan du åker. KitKatClub är värd för olika temakvällar. Om det finns en klädkod måste du följa den. Så om det är lädernatt måste du dyka upp i läder. Även på en icke-tema natt måste du göra någon form av ansträngning. Du kommer inte in i jeans och en t-shirt. Använd din fantasi, hun.

Du hittar några av de bäst klädda fetischmänniskorna på KitKatClub. Du kan också se en oförklarlig medelålders man som bär en blöja. Vad som helst funkar. KitKatClub kanske inte är för svaga, men det är faktiskt ganska tämt jämfört med några av Berlins andra fördärvshål.

 

Berghain

 

Berlins mest ikoniska klubb är en destination. Det började som en fetischklubb för endast män och utvecklades till en blandad men fortfarande väldigt queer klubb. Du kommer att se några sevärdheter vid Berghain. Den har ett av de bästa ljudsystemen i Europa och den har några DJs i världsklass. Du kan dansa hela natten på Berghain och undvika cruisingsidan av saker. Som sagt, bör stämningen ta dig kryssning tills du är nöjd. Det kan vara i mörkrummet eller toaletten - hur mycket gammalt!

Gayscenen i Berlin är sexpositiv. Det betyder inte att olämpligt beteende är tillåtet. Ingen har rätt att plåga dig i en kryssningsklubb mer än på ett kafé. Nej betyder nej. Men om svaret du letar efter är ja, kan och kommer många dörrar att öppnas. Se hur stämningen tar dig och gör inte något du inte är bekväm med.

Som vi alla vet har Berghain en strikt dörrpolitik. Undrar du hur man kommer in i Berghain? Vi har skrivit en praktisk guide åt dig. Läs mer: Berghain: Hur man kommer in i Berlins legendariska nattklubb.

 

Laboratorium

 

Du hittar Lab-oratory alldeles intill Berghain. Detta är gaykryssningsklubben för att avsluta alla kryssningsklubbar. Det gör verkligen resten till skam. Detta är överlägset världens största och dåligaste klubb för gaycruising. Om du verkligen vill göra en kväll med det kan du enkelt kombinera Berghain med Lab-oratory, vilket ger den mest upprörande gaykvällen du kan tänka dig.

Kolla Laboratoriets hemsida för att se vad kvällens tema är. Vissa av teman är milt uttryckt väldigt nischade. Vissa kanske du läser och väljer att inte tro. Det finns kvällar utan tema. Du måste lämna de flesta av dina kläder vid dörren. Ta med en sele och några snåla byxor att ha på dig - eller något i den stilen. Du måste också lämna din telefon vid dörren av uppenbara skäl!

Ta en drink i baren och chatta med några lokalbefolkningen. När du är redo att utforska, gör det med ett öppet sinne och ha det roligt.

 

Der Boiler

 

Detta är den främsta gaybastun i Berlin. Det är öppet från 12:00 - 06:00 på vardagar och det är öppet 24 timmar om dygnet på helgerna. Utspridda över tre våningar är det ett bra ställe att gå till om du letar efter lite action. Du hittar en mängd olika människor inuti. Det här är Berlin så det kan bli hektiskt i bastun – det är en storstad med många fördomsfria människor. Under Pride eller andra stora gayevenemang kan det bli fullsatt. Du kan behöva köa vid de tillfällena.

 

Prinzknecht

 

En mer avslappnad gaykryssningsklubb - åtminstone jämfört med Lab och Berghain. Prinzknecht lockar en blandad och ofta äldre publik och det kan vara mer kroppspositivt. Prinzknecht tar också formen av en gaybar. Du kan ta en drink på terrassen. På natten blir det mycket mer kryssigt. Gå in i mörkrummet och se vad du hittar.

 

TOM'S Bar

 

En väletablerad kryssningsklubb i Berlin. TOM'S Bar är öppen från 22:00 - 06:00 alla dagar i veckan. Detta är en bar att prova långt senare på kvällen. Det är där killar kommer för att spela efter att de andra gaybarerna har stängts.

Som med många Berlins homosexuella kryssningsklubbar kan studsarna vara oförskämda. Du tyckte att parisiska servitörer var oförskämda. Glöm inte att vänta för länge tills din biffsten kommer fram. Föreställ dig att du avvisas från en snuskig bar av studsaren och får absolut ingen anledning. Det är ett inslag i Berlins gayklubb och kryssningsplats. Du hittar inte denna typ av attityd på gaybarer och icke-kryssande klubbar. Men när atmosfären är grym kan det vara attityd involverat. Allt vi kan säga är att ha ett öppet sinne. Det är alltid ett äventyr att utforska Berlins homosexuella kryssningsklubbscen. Ingen annan stad kan jämföra när det gäller hedonism.

Vad du kan förvänta dig på en Berlin Gay Cruise Club

Om det är första gången du åker gay i Berlin, här är en glimt av upplevelsen av att utforska stadens platser för gaycruising:

Olika lokaler. Berlins gaykryssningsklubbar finns i olika storlekar och stilar, som vi ser från våra favoriter ovan. Varje klubb har ofta sitt eget tema eller nisch, från intima och mysiga utrymmen till större, mer genomarbetade lokaler. 

Teman och speciella kvällar. Många kryssningsklubbar i Berlin har temakvällar eller speciella evenemang. Oavsett om det är läder och fetisch, techno och elektronisk musik eller specifika kulturella teman, det finns en klubb för alla.

Musik och underhållning. Förutom bekvämligheter som mörka rum och lekområden, visar många av Berlins gaykryssningsklubbar ofta upp en eklektisk blandning av musik, från elektroniska beats till pophits, vilket skapar en uppslukande upplevelse för dig.

När du utforskar Berlins gaykryssningsklubbscen kan du förvänta dig en rik gobeläng av upplevelser som hyllar frihet, uttryck och mångfalden som definierar stadens HBTQ+-gemenskap.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Berlin

Bläddra bland ett urval av turer i Berlin från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in berlin för din resaFå din guide