Ni-Chomes homosexuella scen

En gayguide till Ni-Chome, Shinjuku

Utforska Tokyos ikoniska homosexuella distrikt

Tokyo är en stad av ytterligheter; och stadens homosexuella distrikt - Ni-Chome - är inget undantag. Bostäder världens högsta koncentration av gaybarer; Ni-Chome är ett område i Shinjuku-distriktet känt som en av Tokyos högljuddaste och mest trånga avdelningar.

Området dök upp som ett nav för gaykultur under den amerikanska ockupationen av Japan i spåren av andra världskriget. Stängningen av Tokyos red-light-distrikt bidrog till födelsen av Ni-Chomes gay-scen, där ett antal gaybarer öppnades offentligt under 1950-talet, och redan 1948 nämndes en Shinjuku gay-teashop.

Under slutet av 20-talet växte Ni-Chomes identitet som ett homosexuellt distrikt när det var värd för ett antal viktiga händelser som bidrog till att främja HBT-rättigheter i Japan, inklusive öppnandet av ett rådgivningsrum för homosexuella män, det första AIDS levande ljus, den första Tokyo internationella lesbiska och gay filmfestivalen och Japans första stolthet parade 1994, och idag är Ni-Chome fortfarande en symbol för växande respekt för HBT-personer i Japan.

Nu finns ett antal gayklubbar, barer, cruisingställen och vuxenbutiker; Ni-Chomes gay-scen är lika mångfaldig och spännande som alla andra dagsdistrikt och dess utmärkta kollektivtrafikförbindelser till resten av Tokyo gör det till ett absolut oslagbart resmål för alla homosexuella resenärer.

Ni-Chomes homosexuella scen

Gayhotell i Ni-Chome

När det gäller att stanna i eller nära Ni-Chome är platsen allt. Arten av arenorna som gör Ni-Chome så populär innebär att resenärer kan förvänta sig några sena nätter medan de utforskar detta distrikt, så det är viktigt att ha ett närliggande, gayvänligt boende.

Bara några minuter från hjärtat av Ni-Chomes homosexuella nattliv ligger APA Shinjuku-Gyoemmae Hotel. Hotellet, komplett med egen restaurang och spa, ligger också bara några minuter från den 24 Kaikan Shinjuku gaybastun. APA Shinjuku-Gyoemmae Hotel är gayvänligt och ett ständigt populärt val bland HBT-resenärer.

Uppkallad efter och ligger i det nybyggda höghuset Gracery Shinjuku; Gracery Shinjuku Hotel erbjuder bekväma och kompakta rum till extremt överkomliga priser. Hotellet har en egen kafé med terrass men det finns en mängd restauranger och dryck i de närliggande områdena Shinjuku och Kabuki Red Light District. Gracery Shinjuku ligger bara 10 minuters promenad från Ni-Chomes blomstrande homosexuella nattliv.

För resenärer som vill uppleva Ni-Chome i extra lyx; de Park Hyatt Tokyo kan vara det perfekta valet. Park Hyatt ligger på de 14 översta våningarna i det käftande Shinjuku Park Tower, 52 våningar, och erbjuder gästerna en fantastisk utsikt över Tokyos silhuett och Mount Fuji. Ett urval av originalkonstverk dekorerar de överdådigt inredda rummen och gästerna kan utnyttja gymmet och poolen 24 timmar om dygnet.

Ni-Chomes homosexuella scen

Gaybarer och klubbar i Ni-Chome

Nattlivet i Ni-Chome-gayscenen är en stor del av det som gör distriktet känt i hela Japan. Bullret och färgerna i Ni-Chome-distriktet på natten kan till en början vara överväldigande, men området är ett rikt centrum för gaybarer, klubbar och fester.

En av de större och mer märkbara klubbarna i Ni-Chome är AiiSOTOP Vardagsrum; en gay Tokyo häftklammer, spridd över två dansgolv. En rad gaypartier och temakvällar inklusive dragshows äger rum på klubben, vilket tillåter kryssning, men scheman ändras varje vecka så kolla vad som händer innan du deltar. Klubben ligger bara 3 minuters promenad från närmaste tågstation och är öppen till sent på de flesta nätter.

Ofta med föreställningar av världsberömda DJs och artister; LIV Tokyo är också värd för många av stadens mest besökta gaynätter och fester. Klubben, som till och med anordnar tillfälliga poolfester, är ett måste för homosexuella resenärer i Ni-Chome.

Om du letar efter en kvinnodriven, inkluderande och varierad klubbupplevelse då Waifu är för dig. Inleddes med målet att föra Tokyos HBT-befolkning samman i ett utrymme; Waifu spelar en blandning av house och techno samt föreställningar av lokala DJs och artister. Kommande evenemang annonseras på Waifu Facebook-sida.

Ni-Chomes homosexuella scen

Mat och dryck i Ni-Chome

Många av restaurangerna, barerna och kaféerna som ger Ni-Chomes gay-scen dess livliga karaktär drivs och besöks av HBT-personer. Området erbjuder en rad olika maträtter och matupplevelser som kommer att upphetsa alla resenärer.

Alamas café ligger i centrum av Ni-Chome-distriktet och är en livlig och livlig samlingsplats för många av invånarna i området. Alamas Cafe är populärt bland distriktets homosexuella befolkning och serverar ett utmärkt utbud av mat, dryck och desserter samt musik från levande DJs.

Se till att du letar efter HBT-vänliga och kör platser innan du åker till Ni-Chome för att försäkra dig om att du stöder det lokala HBT-samhället och upplever äkta Ni-Chome-boende.

Ni-Chomes homosexuella scen

Gay bastur i Ni-Chome

Ni-Chomes gayscen är oupplösligt kopplad till sexarbete och sexindustrin. Områdets historia som ett red light district innan dess utveckling som en bredare gayby är fortfarande förhärskande idag genom ett antal gaybastur och cruisingdestinationer.

Gör anspråk på titelplatsen som Tokyos största kryssningsrum för gay; 24 Kaikan är en enorm 8-våningsbastu, komplett med torrbastu, ångbad, jacuzzi, solarium, videorum och privata stugor. På taket finns också ett solterrass och en avsvalkningspool, och även om privata stugor finns tillgängliga är de dyra, vilket innebär att mycket av det som händer sker i bastunas gemensamma utrymmen.

I andra änden av spektrumet är Jin-Ya; en liten bastu som till stor del är populär bland utländska turister och lokalbefolkningen som vill ha kul med resenärer. Jin-Ya har en rad faciliteter och utrymmen inklusive fyra vanliga lekplatser som tenderar att bli mycket upptagen på natten. Andra faciliteter inkluderar en naken takterrass och gemensamma bad.

Ni-Chomes homosexuella scen

Saker att göra i Ni-Chome

Ni-Chome är lika eklektiskt och spännande som alla andra stadsdelar i Tokyo och stadens lekfulla och uppfinningsrika charm fortsätter genom Ni-Chomes gay-scen.

En av de mest populära attraktionerna i Ni-Chome-området är den berömda Robot Restaurant of Shinjuku. Enligt uppgift kostar ägaren 100 miljoner dollar att skapa, Robot Restaurant har varit en konsekvent hit med både lokalbefolkningen och turister. Det hör att besökare kan njuta av nylagad mat som serveras av robotar till ljudet av ett liveband, som endast består av robotar.

Om självnavigering i det ibland svindlande Ni-Chome-distriktet är för stort, finns det också en rad natt- och dagsturer som gör det möjligt för besökare att uppleva allt som området har att erbjuda under passionerad vägledning av en lokal Ni-Chome-invånare . En sådan turné är Handsome Boys, en japansk-amerikansk turnégrupp som specialiserar sig på livliga och spännande nattlivsturer som erbjuds av attraktiva killar.

 

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Tokyo

Bläddra bland ett urval av turer i Tokyo från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Tokyo för din resaFå din guide