Shibuya-korsning

Saker att göra i Tokyo

Världens innovationshuvudstad har massor att erbjuda till alla homosexuella resenärer

Tokyo är världens största stad och denna vidsträckta metropol har något att erbjuda för alla, från gamla buddhistiska tempel till toppmoderna tekniska underverk.

En enormt destruktiv jordbävning som förstörde nästan hälften av staden 1923 och de allierade bombkampanjerna under andra världskriget innebar att Tokyo var tvungen att bygga om sig själv mer än en gång, eftersom staden är hem för några av de mest innovativa och imponerande arkitekturerna och infrastrukturerna i världen. Trots sin storlek har Tokyo ett fantastiskt kollektivtrafiksystem, vilket innebär att både lokalbefolkningen och resenärer kan navigera i staden med bekvämlighet.

Tokyo har haft ett gaydistrikt sedan 1960-talet då ett antal barer och klubbar började växa fram. En växande positiv attityd till HBT-personer i Japan gör att Tokyo blir en allt mer attraktiv destination för homosexuella resenärer.

Harajuku

Fördjupa dig i japansk ungdomskultur och mode i Harajuku

Harajuku är hem för Japans ikoniska "Kawaii" (söta) kultur och om du tillbringar någon tid här kommer du snabbt att märka det djärva och färgstarka modet hos många av ungdomarna.

Gatorna som utgör Harajuku-distriktet är små och intima men rymmer en sann blandning av shoppingmöjligheter från leksaker och teknik till exklusivt mode. Områdets största shoppinggata är Takeshita-gatan och är ett måste för alla resenärer som utforskar Tokyo. Även om gatan kan vara en sensorisk överbelastning med sin skrällande musik och neonreklam, är det här du hittar några av de bästa erbjudandena som Harajuku har att erbjuda.

Tokyo Skytree

Klättra upp på Tokyo Skytree

Tokyo Skytree, som har titeln världens näst högsta byggnad, färdigställdes 2012 och är nu kronan på verket för stadens spektakulära skyline. Stående på 634 meter hög är det den högsta byggnaden i Japan och är hem till ett akvarium och köpcentrum som ligger vid dess bas.

De främsta attraktionerna i Tokyo Skytree är tornets två observationsdäck. Tembo-däcket är det nedre av de två och förutom att ståta med 360-graders panoramautsikt över Tokyo, är däcket också hemmet för en souvenirbutik och Musashi Sky Restaurant.

100 meter högre ligger Tembogalleriet, en sluttande sluten gångväg som spiraler runt tornet när höjden ökar. Biljetter till det första observationsdäcket kan köpas vid ingången på fjärde våningen, men pass till Tembo Gallery är endast tillgängliga på Tembo-däcket.

Gayklubb

Njut av Tokyos blomstrande gay nattliv

Tokyos primära gaydistrikt är Shinjuku Ni-chōme, och med över 300 gayklubbar och barer bara här är gayresenärer bortskämda med valmöjligheter. Området är hem för världens högsta koncentration av gayklubbar och är också känt som ett av Tokyos mest trafikerade och mest nosiga distrikt.

AiSOTOPE Lounge är en av Tokyos större gayklubbar och är utspridda på två dansgolv. Klubben erbjuder ett varierat utbud av evenemang, inklusive regelbundna temafester och kvällar endast för män med mörka rum och cruising tillåten. Klubben ligger bara 3 minuters promenad från närmaste tågstation och är öppen till sent på de flesta nätter.

Om du är ute efter en inkluderande och mångsidig klubbupplevelse behöver du inte leta längre än Waifu; en klubbkväll som startas och drivs av kvinnor med målet att föra samman Tokyos queergemenskap i ett utrymme. Waifu har ofta techno- och housekvällar av lokala DJ:s och artister. Kommande evenemang annonseras på Waifu Facebook-sida.

LIV Tokyo är värd för många av stadens mest populära gaykvällar och fester. Klubben har ofta set från världskända DJ:s och artister och det finns till och med enstaka poolfester. Se till att kolla deras agenda inför din resa för att få reda på kommande gayfester.

Senso-Ji

Utforska den historiska Sensō-Ji

Det finns en bra anledning till varför Sensō-Ji är Tokyos mest besökta tempel. Enligt forntida berättelser hittade två bröder år 628 e.Kr. en staty av Kannon (den buddhistiska barmhärtighetsgudinnan) medan de fiskade, och trots att den kastades tillbaka i vattnet fortsatte statyn att återvända, som sådan byggdes Sensō-Ji i närheten som en hyllning till gudinnan.

Många av byggnaderna som finns i hela templet är rekonstruktioner av den ursprungliga arkitekturen, varav mycket förstördes under kriget. Templet är ett av Japans mest färgstarka och livfulla och bevaras ständigt för att behålla Sensō-Jis ursprungliga skönhet.

Flera evenemang hålls på Sensō-Ji under hela året, inklusive Asakusa Samba Carnival i augusti och Asakusa Shrine Festival i maj.

Fiskmarknad

Prova den färskaste sushin på Tsukijis fiskmarknad

Tsukijis yttre marknad är ett distrikt i Tokyo som omger den ursprungliga fiskmarknaden och är hem för en mängd olika matstånd, butiker och restauranger. Det är här du kan prova den färskaste och mest autentiska sushi som finns i Tokyo.

För en verkligt unik upplevelse, överväg att besöka den centrala Toyosu tonfiskauktionen. Auktionen öppnar klockan 5 och besökare är välkomna att observera evenemanget från ett observationsområde. Det är här som grossister och leverantörer försöker köpa dagens bästa och största fångster.

Tsukijis yttre marknad ligger bara en kort promenad från stationen Tsukiji Shijo på tunnelbanelinjen Oedo.

Mori Building

Upplev framtiden på teamLab Borderless

Sedan öppningen 2018 har teamLab Borderless blivit ett måste för alla som besöker Tokyo. Det helt uppslukande, "interaktiva ljusmuseet" är en permanent utställning på Mori Building Digital Art Museum som leker med ljus och färg för att skapa en verkligt fängslande upplevelse.

Installationen kombinerar texturer med ljus för att skapa en unik labyrint av miljöer, var och en med sin egen utvalda stämning och atmosfär. TeamLab Borderless beskrivs ofta som Tokyos mest instagrambara plats och med sina toppmoderna visuella displayer är det ingen överraskning.

För att få ut det mesta av teamLab Borderless, använd vita eller ljusa kläder eftersom det låter dig smälta in i displayerna som om du var en del av installationen. Besökare måste också bära platta skor eftersom delar av upplevelsen har instabila ytor, en regel som strikt tillämpas av mässpersonalen.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Tokyo

Bläddra bland ett urval av turer i Tokyo från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Tokyo för din resaFå din guide