tokyo-japan-shinjuku-korsning

Gay Tokyo · Stadsguide

Planerar du en resa till Tokyo? Då är vår gaystadsguide för Tokyo något för dig.

tokyo-japan-shinjuku-korsning

Tokyo 東京

Tokyo är huvudstaden och det största storstadsområdet i Japan. Med en befolkning på 13 miljoner har staden tillsammans med New York och London beskrivits som ett av de tre "kommandocentrumen" för världsekonomin.

Staden är också känd för sitt exceptionella utbud av utmärkta restauranger med Michelin-guiden som tilldelar Tokyo mycket fler Michelin-stjärnor från andra städer i världen.

 

Gay rättigheter i Japan

För närvarande finns det för närvarande inga lagar homosexualitet, men det finns inget juridiskt erkännande av relationer av samma kön. Den japanska kulturen har ingen historia av fientlighet mot HBT-individer.

Samtyckeåldern är 13 år. Alla kommuner har dock sina egna lagar som kan förbjuda vuxna att ha sex med ungdomar under 17 år. Sex bland samtyckta vuxna privat är lagligt enligt japansk lag, oavsett sexuell läggning och / eller kön.

toyko-regnbrynsbroTokyo Rainbow Bridge

 

Gay scen

En stad med stora motsägelser, Tokyos gay-scen är både återhållsam och blomstrande.

Tokyo är uppdelat i olika avdelningar, med Shinjuku som den mest kända och mest trånga. Homosamhället växer kontinuerligt inom området Shinjuku Ni-chome (område 2). Till synes rakt om dagen blir Ni-chome gay om natten.

Ni-chome tros ha den högsta koncentrationen av gaybarer någonstans i världen på grund av dess lilla, täta område - några små kvarter sammanflätade i Shinjukus livliga affärs-, shopping- och nattlivscenter. Även om de flesta barer välkomnar icke-japanska besökare, vänder sig scenen främst till sina japanska stamgäster.

Många homosexuella män känner sig fortfarande återhållna av Japans strikta men outtalade krav på social konformitet som först nu börjar mjukna när det kommer till samkönade relationer. I en kultur där homosexualitet ignoreras mer än accepterat, och där människor förväntas gifta sig in i traditionella äktenskap, väljer många homosexuella män att anonymt uttrycka sin sexualitet kl. Gaybarer i Shinjuku Ni-chome.

Tokyos gay-scen är dock inte begränsad till Ni-chome. Ett antal andra områden har flera gaybarer. Sådan information finns i Otoko-machi-kartan (pojkens stadskarta), en landsomfattande guide till japanska gayinrättningar.

 

Att komma till Tokyo

Tokyos främsta internationella flygplats, Narita, ligger 66 km öster om Tokyo. Undvik att ta en taxi från och till flygplatsen eftersom priset är orimligt högt.

Smakämnen Flygplats Limousine buss är oftast det bekvämaste sättet att komma till stadens centrum. Biljettdisken ligger precis framför dig när du anländer till ankomsterna och busshållplatserna ligger direkt utanför varje terminalbyggnad. Bussar avgår till Tokyo station, Shinjuku station, Disneyland och större hotell. Bussar avgår var 15: e minut. En enkelbiljett kostar 3000 yen. Förväntad restid är ungefär en och en halv timme.

Smakämnen JR Narita Expresståg (N-EX) avgår var 3300: e minut och tjänar JR Shinjuku Station, JR Tokyo Station, JR Ikebukero Station, JR Shinagawa och JR Yokohama Station. Följ skyltarna från terminalbyggnaderna. En enkelbiljett (beroende på destination) kostar cirka 50 yen. Det tar cirka XNUMX minuter att nå Tokyo station från Narita.

 

Att ta sig runt Tokyo

Tåg

Tåg och tunnelbanor är vanligtvis den mest bekväma transportformen i Tokyo. Tunnelbanan är alltid trångt men tjänsten är punktlig, snabb och effektiv.

Tågbiljetter kan köpas från varuautomater. Varje företag har sina egna, så se till att du använder rätt (JR-maskiner är vanligtvis gröna). De flesta maskiner skickar automatiskt ut förändringar.

Du behöver inte ta reda på priset på din biljett - köp den billigaste biljetten och fyll sedan på den till rätt belopp i slutet av resan genom att sätta in den i den gula "Fare Adjustment"-automaten som finns nära utgångsgrindarna . Tågtrafiken börjar runt 5:XNUMX och stannar runt midnatt på de flesta linjer.

Busshållplats

Bussar är ganska lätta att använda. Destinationer är tydligt märkta på framsidan av de flesta bussar, och busshållplatser är också tydligt markerade. Det fasta priset på 200 yen betalas vanligtvis vid ombordstigning - lägg in pengarna i automaten bredvid föraren.

En dags kombinationsbiljett till Tokyo kan användas på bussar såväl som tunnelbanan och JR-järnvägen. Det finns inga nattbussar. Tjänsten stannar vanligtvis runt kl. 10. Tidtabell är tillgänglig från busstationen.

Taxi

För icke-japanska talare kan taxibilar vara en utmaning. Du bör ha din destination skriven på japanska. Taxi är ganska dyra. På natten stiger räntan med 20 procent.

 

Var man kan bo i Tokyo

 

Oavsett om du är i Tokyo för att se, shoppa, äta, utforska gayscenen eller allt det ovanstående är det alltid en bra idé att bo nära tåg-/tunnelbanestationen.

Distrikten Shinjuku, Shibuya och Akasaka / Roppongi rekommenderas för homosexuella besökare, eftersom det finns ett stort utbud av boende som passar de flesta budgetar.

Vår rekommendationer för budgethotellMellanklass hotell och lyxhotell är utmärkta för gayscenen och med enkel tillgång till stationer, butiker och attraktioner.

 

Saker att se och göra

Shinjuku Gyoen National GardenShinjuku - en stor park med fina anlagda trädgårdar.

Meiji JinguShibuya - en shintohelgedom från 1920 tillägnad kejsar Meiji och hans fru.

Tsukiji-marknadenchuo - den största grossistmarknaden för fisk och skaldjur i världen och en av de största grossistmarknaderna för livsmedel.

National Science MuseumTaito - fantastiskt museum med spännande multimedia och utställningar.

ChidorigafuchiChiyoda - vacker plats att besöka under Cherry Blossom säsongen.

AsakusaTaito - Populärt område i Tokyo fyllt med butiker, restauranger och det berömda Sensoji-templet.

Sensoji-templetTaito - ett av de mest kända templen i Tokyo, beläget i Asakusa

semsoji-tempel-i-tokyoSensoji-templet

 

Tokyo National MuseumTaito - berömt museum som innehåller den största samlingen av japanska artefakter och konstverk i världen.

Chinzanso trädgårdbunkyo - En gammal japansk trädgård med historiska lämningar och artefakter.

Tokyo Metropolitan Government Office (TMG)Shinjuku - Även känd som "Tokyo City Hall", TMG-byggnaderna har panoramautsiktsdäck som är öppna för allmänheten gratis (vardagar fram till 11:XNUMX) samt presentbutiker och kaféer. Användning av kameror är tillåten, men stativ är förbjudet.

Ginzachuo - Exklusivt område med många varuhus, butiker, restauranger och kaféer; anses vara ett av de lyxigaste shoppingdistrikten i världen.

Shinjuku - Tokyos stora kommersiella distrikt med den mest trafikerade tågstationen i världen, samt många affärer, restauranger, barer, nattklubbar, massagesalonger och nöjesställen.

 

När ska Besök

Tokyo håller på att bli ett resmål året runt. Den populäraste årstiden att besöka är sommaren när det är varmt och fuktigt - en bra tid att utforska gaylivet i Tokyo.

I juni njuter filmfantasterna av Tokyo Lesbian & Gay Film Festival. I augusti deltar tusentals på den årliga Pride-festivalen. Den minst populära tiden att besöka Tokyo är under de kallare vintermånaderna som kan vara kyliga med chans för snö.

Våren är trevlig på grund av behagligt väder och körsbärsblommor som blommar under den sista veckan i mars till den andra veckan i april. Regnsäsongen inträffar i juni och juli, med chans för tyfoner.

 

Visa

Om du är medborgare i ett av de över 50 länder, med vilka Japan har ett "allmänt visumbefrielsearrangemang", behöver du bara ett giltigt pass för att komma in i Japan som "tillfällig besökare".

Annars måste du skaffa visum innan du går in i landet. Tillfälliga besökare från de flesta länder får stanna i upp till 90 dagar.

 

Pengar

Japans officiella valuta är den japanska yenen (¥; JPY). De flesta butiker tar kreditkort, även om många företag och vissa mindre hotell inte gör det. Vissa har en lägsta avgift samt en tilläggsavgift.

Nästan alla större banker kommer att tillhandahålla valutaväxling.

 

Dricks

Japan har ingen tippkultur. Du förväntas inte ge tips till en taxichaufför, i en bar eller restaurang.

 

Dricksvatten

Kranvatten i Japan är i allmänhet säkert att dricka.

 

Elektricitet

Spänningen i Japan är 100 volt vilket skiljer sig från de flesta regioner i världen. Japanska elkontakter har två icke-polariserade stift.

 

Användbara telefonnummer

De två största nödnumren i Tokyo är 110 att ringa in polisen och 119 för nödfall och ambulans. Dessa kan ringas från telefonkioskerna vid vägarna, och ingen betalning krävs eftersom du måste trycka på den röda knappen som ligger framför telefonen. Hjälplinjen för Japan är 0120 461 997.

Tokyo English Life Line: 03 5774 0992 (9-4, 7-11)

AIDS-hjälplinjen: 0120 048 840 (gratis uppringning)

Info om HIV och mänskliga rättigheter för engelska talare: 03 5259 0256 (Tokyo)

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.