Vägen till Mesca-Teneriffa

Utforska Teneriffas natursköna väg del 2

Teneriffa är en ö som du bara behöver hyra en bil och ge dig ut för att utforska. Nedan är den andra av våra två favoritrutter

 

Los Gigantes, Masca och nordvästra Kap

Vi föreslår en tidig start, eftersom det finns enormt mycket att se längs denna fantastiskt natursköna enhet. Från Los Cristianos, ta motorvägen (TF-1) norrut till korsning 81. Gå ut och ta TF-47 mot Los Gigantes.

Los Gigantes är en liten hamnstad med en utmärkt utsiktspunkt för de enorma Gigantes-klipporna. Efter att ha tagit några bilder, gå tillbaka upp TF-454 mot Santiago del Teide. När du når Santiago del Teide, leta efter TF-436 till Masca (till vänster är det lätt att missa, så kör långsamt genom staden).

Nästa del av din resa blir en av de mest fantastiska enheterna du någonsin har gjort.

Vägen till Mesca-Teneriffa

Denna välskötta väg med otaliga hårnålar böjer sig, vrider sig upp och ner tusentals meter. Landskapet är käftande, liksom den vackra byn Masca.

Parkeringsmöjligheterna på Masca är begränsade, så kom tidigt om du vill stanna till lunch. Om du inte hittar en plats att parkera i Masca, fortsätt ytterligare cirka 2 mil till en utsiktspunkt på en kulle med mer parkering och en liten restaurang.

Mesca-Teneriffa

Från Masca, fortsätt längs Buenavista del Nova. Chansen är stor att du når denna punkt vid mitten eller sen eftermiddag. Men hoppa inte över nästa bit!

Vid Buenavista, sväng vänster in på TF-445 mot Faro de Teno. En 15-minuters bilresa tar dig runt klippkanter och genom tunnlar till den nordvästraste punkten på ön. Utsikten över Gigantes är fantastisk.

Gigantes-Teneriffa-från-nord-västra-udden

Bilresan tillbaka till Los Cristianos tar cirka en och en halv timme. Gå tillbaka till Buenavista och följ TF-42 mot Genoves. Vid Las Cruces, sväng höger in på TG-421. Den här genvägen innebär ännu en äventyrlig vägklättring med många hårnålsböjar, som så småningom går med i TF-82. Härifrån följer du skyltarna till Los Cristianos.

Klicka här för att se vår rekommenderade rutt för att utforska vulkanen El Tiede och dess lavafält.

 

Mer om Teneriffa

Klicka här för att gå till vår guide på Gay Tenerife Island.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.