teneriffa-stranden

Gay Teneriffa Island Guide

Planerar du en resa till Teneriffa? Då kan vår guidesida för gay Teneriffa hjälpa dig att få ut det mesta av ditt besök

 

teneriffa-stranden

tenerife

Den största av de sju Kanarieöarna och den mest befolkade ön i Spanien, med en landyta på cirka 2,000 XNUMX km². Teneriffa har också den högsta toppen i Spanien - El Teide, den tredje största vulkanen i världen och ett världsarv.

Cirka 5 miljoner turister besöker Teneriffa varje år för att njuta av dess stränder, natur, karnevaler och nattliv.

Teneriffa är en av de sista europeiska paradisöarna som erbjuder allt från frodiga skogar, exotiska växter, öknar, berg, vulkaner, vackra kustlinjer och stränder.

Gay scen på Teneriffa

Medan inte i samma skala som i närheten Gran Canaria, Teneriffa har ett antal homosexuella arenor. På sydvästra Teneriffa är gaybarerna koncentrerade till Playa de las Americas. I nordost hittar du gayställen i Puerto de la Cruz, La Laguna (universitetsstaden) och Santa Cruz (huvudstaden).

Liksom resten av Spanien är hotell så HBT-vänliga som det blir. Ön har väldigt få Gaybarer och klubbar och Gay bastur. Flera stränder har ett rykte om sig att vara mer populär än andra med homosexuella killar.

Att ta sig till Teneriffa

Att vara en ö, de flesta turister anländer med flyg. Det finns två flygplatser, Teneriffa södra (Reina Sofia) nära Los Cristianos och Teneriffa norr (Los Rodeos) av La Laguna. De flesta turister flyger till den södra flygplatsen som bara ligger 20 minuters taxiresa till huvudorten Playa de las Américas som borde kosta under 40 €.

Teneriffas norra flygplats tar cirka 40 minuter till Puerto de la Cruz (cirka 45 €). Bussar går från båda flygplatserna till andra städer, men du kan behöva byta rutt. De stannar runt midnatt och börjar igen runt 5-6 på morgonen. Priserna sträcker sig från €2.65 - €9.45. Det är tillrådligt att kolla på flygplatsens webbplatser för att få en bättre uppfattning.

 

Teneriffa från luften

Det går också färjor till de andra Kanarieöarna, till Gran Canaria från Santa Cruz de Tenerife och La Gomera från Los Cristianos.

Att ta sig runt på Teneriffa

Teneriffa är verkligen en ö som är värt att utforska. Det bästa sättet att göra detta är att hyra en bil i ett par dagar.

 

in-tenerifeväg upp till El Teide

 

 

Teneriffas bästa sevärdheter, som vulkanen El Teide och dess lavafält, den vackra byn Masca och Nordvästra Kap utforskas bäst med bil. Några av öns natursköna vägar är spektakulära. Vägarna är väl underhållna, men tänk på att många har branta stigningar och många hårnålsböjar. Mindre bilar med rimligt drivna motorer är bäst.

Playa de la Tejita, den mest gay-populära stranden är också bäst nås med bil.

Teneriffa har ett bra vägnät, inklusive en utmärkt dubbel körbana (TF-1) längs södra och västra kusten som förbinder många av de mest populära stranddestinationerna.

Var man kan hyra en bil

Det finns ett bra urval av biluthyrningsföretag på både Teneriffa södra och norra flygplatser. I synnerhet på Teneriffa södra flygplats har alla större biluthyrningsföretag superbekväma parkeringsplatser precis utanför flygplatsterminalen. Vi rekommenderar starkt att du bokar i förväg. Små, kompakta bilar är bäst eftersom parkering ibland kan vara ett problem.

Buss och taxi

Det finns ett billigt lokalt bussnätverk (kallat TITSA). TITSA-bussar täcker större delen av ön och bussarna är ganska frekventa. Busspriserna är billiga och du kan beräkna resekostnaderna här.. Eller så kan du hoppa in i en taxi som är rimligt prissatt och du hittar taxistationer överallt.

Var man kan bo på Teneriffa

Gay-populära områden är antingen Playa de las Americas i söder eller Puerto de la Cruz i norr. För vår lista över rekommenderade hotell och orter på Teneriffa för homosexuella resenärer, besök Gay Teneriffa Hotell.

 

Los Gigantes (jättarna)

 

 

Saker att se och göra på Teneriffa

 

 

  • El Teide nationalpark - Utforska månlandskapet och ta en linbana upp till vulkanen Teide (3,718 XNUMX meter), den högsta toppen i Spanien.
  • Siam Park Water Kingdom - en av de största utomhusvattenparkerna i Europa med åkattraktioner och attraktioner.
  • Whale & Dolphin Boat Excursions
  • Masca - en vacker bortglömd pittoresk by inbyggd i sidan av bergen. Det är som att gå tillbaka i tiden.
  • Los Gigantes (jättarna) - där du hittar enorma klippor som skymtar över en härlig resort med en elegant småbåtshamn.
  • loro Parque - ett zoo i Puerto de la Cruz, med exotiska fåglar, gorillor, jättesköldpaddor, ett akvarium, en fantastisk delfin, en späckhuggarshow och fräcka sjölejon.
  • Anagabergen - en vacker bergskedja som bara väntar på att bli utforskad. Fantastisk plats för vandring, picknick eller ta panoramabilder
  • Playa de las Américas - en resort med fantastiskt gaynattliv, restauranger och ett urval av stränder.
  • Botaniska trädgårdar i Puerto de la Cruz - vackra trädgårdar med 3,000 XNUMX exemplar av världens extraordinära växter och träd.
  • Golf och vattensporter - Det finns 9 golfbanor runt ön och en enorm mängd vattensporter inklusive surfing, kite-surfing, vindsurfing, storfiske, snorkling och dykning.

 

 

När ska man besöka Teneriffa

Teneriffa är känt för sitt måttliga klimat året runt med medeltemperaturer runt 25 grader. Det är därför det är känt som "Den eviga vårens ö". Det betyder att det är ett populärt semestermål året runt.

Från december till februari lockar ön ett stort antal äldre resenärer från Nordeuropa som söker varmare väder. Våra kontakter på Teneriffa meddelar att högsäsong för homosexuella turister är de hetaste månaderna från april till oktober.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.