Lavafält på väg till El-Teide-Teneriffa

Utforska Teneriffas natursköna väg del 1

Teneriffa är en ö som du bara behöver hyra en bil och ge dig ut för att utforska. Nedan är den första av våra två favoritrutter

 

El Teide Peak, lavafält och spektakulär utsikt över ön

Tenerifes vulkan, El Teide, är en av de största i världen. Kottens topp är den högsta punkten i Spanien, över 3,700 meter över havet.

En relativt enkel körning tar dig högt upp över molnen till El Teide linbana för en sista stigning till toppen. Från Los Cristianos, ta motorvägen TF-1 norrut, fortsätt på TG-82 mot Chio.

Vid Chio, ta TF-38 mot El Teide (väl skyltad). Rutten är en fantastisk naturskön uppfärd genom skogar och över miles av höghöjda lavafält. Även på en molnig dag kommer mycket av vägen från Chio att vara i solsken ovanför molnen.

Lavafält på väg till El-Teide-Teneriffa

Vägen fortsätter mot linbanestationen. Linbanan (27€ per person tur och retur) ger ett enkelt slutgiltigt samtycke till nästan toppen av konen. Bilden nedan är tagen på 2 km över havet. Linbanan syns precis på höger sida.

Linbana biljetter kan bokas online i förväg.

utsikt över El-Teide-Teneriffa

Temperaturen på toppen av El Teide kan nå 0 ° C eller mindre, så använd jeans och kappa. Termiska jackor kan hyras på linbanestationen för 5 €.

Utsikten från toppen är hisnande, liksom höjden!

utsikt från toppen av El-Teide-Teneriffa

Efter att ha besökt toppen, kör tillbaka på vägen men följ skyltarna mot Vilaflor. En klar dag är körningen ner full av spektakulära vyer över södra Teneriffa och har en hel del hårnålsböjar. Från Vilaflor, följ skyltarna tillbaka till Los Cristianos.

Journey Time - Cirka 3-5 timmar, beroende på hur många fotostopp du gör och tid på toppen av vulkanen.

Bär - Jeans och en kappa.

Mat och vatten - Det finns en restaurang på vägen till linbanan som serverar drycker och varma snacks. Linbanebasstationen har ett kafé och en enkel självbetjäningsrestaurang.

Klicka här för att se vår rekommenderade rutt för att utforska Los Gigantes, Masca och Northwest Cape.

 

Mer om Teneriffa

Klicka här för att gå till vår guide på Gay Tenerife Island.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell