Gay Vietnam · Landsguide

Gay Vietnam · Landsguide

Första besöket i Vietnam? Då är vår homosexuella Vietnam-guide för dig.

HCMC Vietnams silhuett

 

Vietnam

Socialistiska republiken Vietnam är det 8: e mest befolkade landet i Asien med över 90 miljoner invånare. Dess grannländer är Kina, Laos och Kambodja.

Sedan 1986 har den kommunistiska regeringen infört ekonomiska och politiska reformer som har lett till internationell återanpassning och en av världens högsta ekonomiska tillväxttakt.

 

Gay rättigheter i Vietnam

Det finns inga lagar mot homosexualitet i Vietnam, men det finns inga lagar för att förhindra diskriminering. Äktenskap av samma kön eller civila partnerskap är inte tillåtna.

Samkönade äktenskap utomlands erkänns inte. I detta socialt konservativa land är det särskilt svårt att komma ut till sin egen familj eller arbetskollegor som homosexuell. Följaktligen "kommer de flesta homosexuella aldrig ut".

Det finns dock välkommna tecken på en attitydförändring gentemot homosexuella människor med vanliga medier som främjar uppfattningen att det att vara gay är normalt.

 

Stora städer i Vietnam

Hanoi - Vietnams huvudstad

Ho Chi Minh - Vietnamesisk metropol med enorma butiker, landmärken

Hoi An - centrala kuststaden

Da Nang - kuststad med några stränder, restauranger och nattliv

Vung Tau - en hamnstad på en halvö i södra Vietnam

 

Japansk bro i Hoi An, UNESCO: s världsarvslista

Gay scen i Vietnam

Gayscenen är mycket liten jämfört med andra länder i Asien, och det är osannolikt att det kommer att vara huvudfokus på din resa till landet. Det finns dock ett antal gaybarer och andra gayföretag - även om dessa tenderar att hålla en låg profil.

Onlinetjänster, webbplatser och appar som Grindr, etc. är det bästa sättet att "träffa lokalbefolkningen", särskilt utanför Hanoi eller Ho Chi Minh.

 

Väder

Vietnams geografi innebär att det har mycket olika årstider. I centrala Vietnam kan tropiska monsuner förekomma från oktober till april. I norr och söder är monsonsäsongen maj till september.

Norr kan uppleva kalla och fuktiga vintrar (december-februari) medan samtidigt söder (Ho Chi Minh) kan uppleva temperaturer upp till 40 ° C. Det bästa rådet är att noggrant undersöka dina specifika destinationer.

 

Visa

Pass, innehavare av Singapore, Thailand, Malaysia, Filippinerna, Laos, Indonesien, Japan, Sydkorea, Sverige, Finland, Danmark och Norge kan komma in i Vietnam under en begränsad period utan visum (antingen 15 eller 30 dagar). Alla andra behöver visum.

Vietnam har ett "visum vid ankomst" - men du behöver fortfarande få ett godkännandebrev innan du faktiskt anländer till landet. Ett godkännandebrev kan fås online från olika ombud – mot en avgift. Travel Gay Asien används https://www.myvietnamvisa.com/ på en ny resa (2012) och tyckte att tjänsten var snabb och effektiv. Kolla deras webbplats för den senaste informationen.

Kom ihåg att du behöver ett foto i passformat och 25 US $ för att betala ytterligare en avgift vid ankomsten till Vietnam (utöver serviceavgiften online).

 

Gå och Handla

Förvänta dig inte att hitta den sortens megaköpcentra som dominerar städer som Bangkok eller Hong Kong och bara några större varuhus. Shopping är i mycket mindre skala.

De flesta butiker i turistområdet accepterar Visa, MasterCard, Vietnamese Dong och US dollar.

Hanoi har ett särskilt imponerande antal boutiquekonstgallerier i och runt kanten av det gamla kvarteret nära sjön och säljer fantastisk lackerad konst, målningar och silkeverk.

Alla utom de största butikerna förväntar sig någon form av förhandlingar över priset. För det bästa priset, ta kontanter.

 

Banking

Vi fann att vanliga banker erbjöd mycket bättre valutakurser än turistbörsen. Förutom amerikanska dollar, ta stora sedlar (50 euro / £ 50).

Bankomater är allmänt tillgängliga. Visa och MasterCard är allmänt accepterade i de flesta butiker. Större hotell accepterar American Express.

 

Trafik

Alla resenärer till Hanoi eller Ho Chi Minh måste lära sig att korsa vägen igen. Mängden trafik, särskilt motorcyklar på vägarna, är otroligt. För att korsa vägen måste du bara gå i jämn takt och lita på att bilarna och motorcyklarna inte kommer att träffa dig.

Om du är osäker, hitta och följ en lokal. Den här tidsinställda videon av Ho Chi Minh-staden illustrerar poängen!

Självfallet måste du se till att du har en tillräcklig reseförsäkring. Sjukhusbehandling är inte gratis.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.