Gay Brighton

Gay Brighton · Stadsguide

Första gången i Brighton? Då är vår gay Brighton stadsguidesida något för dig.

Att komma till Brighton

Brighton har en del av sin popularitet tack vare att det är enkelt att komma dit. Staden har regelbundna snabba tåg från London (från både Victoria och London Bridge, med stopp vid East Croydon och Gatwick Airport på väg), med en restid på cirka en timme från London. Priserna kan variera ganska dramatiskt.

Om du flyger till Gatwick tar de snabbaste direkttågen från flygplatsen till Brighton bara 20 minuter men det finns billigare som är något långsammare.

Det finns också bra vägförbindelser med A23 från London till Brighton och A27, som går längs kusten. Trafiken byggs alltid upp långa helger, särskilt när solen skiner (och alltid för Gay Pride-helgen i början av augusti).

Att ta sig runt i Brighton

Bussar och taxibilar finns i överflöd för att ta dig runt i staden men är inte billiga (liknar priserna i London). Om du bor i centrum kommer gayscenen runt Kemptown, stränderna och de viktigaste shopping- och restaurangområdena att vara inom gångavstånd.

Brighton-paviljongen

Var man kan bo i Brighton

För vår lista över rekommenderade hotell nära stranden och Kemptown gayby, besök vår Gay Brighton Hotels sida.

Saker att se och göra i Brighton

Den stora volymen och mångfalden av vad som finns att se och göra i Brighton är mycket en del av dess bestående tilltalande. Här är bara en kort smak av vad som erbjuds:

British Airways i360 - Ett helt nytt 162 meter högt utsiktstorn vid havet i Brighton. En enorm munkformad inglasad plattform lyfter dig 140 meter. Spektakulär utsikt över Brighton och sydkusten. Högt rekommenderad.

inuti The Brighton i360

Brighton Palace Pier - Allt det roliga med en traditionell engelsk brygga vid havet, från fish and chips till penny-arkader och tivoli i slutet. Brightons andra, West Pier, har länge varit en spöklik ruin, fortfarande synlig från stranden och sticker ut ovanför vågorna.

Brighton beach - Miles av klapperstensstrand, från nudiststranden längst i östra delen av staden (den lilla Volks-järnvägen kommer att spara en del av promenaden) hela vägen till Hove i väst. Längs hela stranden finns en välskött serie av stigar, brädpromenader och cykelbanor, med många anlagda områden, barer och kaféer utspridda hela tiden. Kusten är perfekt för promenader vid havet när som helst på året.

Brighton Royal Pavilion – Detta landmärke i Brighton beställdes som ett kungligt palats av prinsregenten (senare kung George IV) och designades av John Nash, mellan 1815 och 1823. Med indiska och kinesiska influenser har det en udda och unik engelsk excentrisk dragningskraft och är väl värd ett besök.

Banorna – Denna labyrint av små gränder nära havet är en känd attraktion i Brighton, och är hem för många smyckes- och hantverksbutiker tillsammans med små kaféer och restauranger.

Norra Laine - Ett helt nätverk av smala gator fyllda med oberoende återförsäljare som säljer allt från bra kläder till de senaste trendiga t-shirts och träningsskor, med massor av kaféer, barer och restauranger och små gallerier blandat in. Unikt Brighton, och alltid kul att strosa runt och njuta av atmosfären och träffa de många lokala karaktärerna.

Teatrar och gallerier - Från Theatre Royal till Pavilion Theatre, Corn Exchange Theatre och Dome Concert Hall till en rad mindre teater- och musiklokaler och konstgallerier i överflöd, Brighton har en blomstrande konstscen som verkligen kommer till sin rätt under den årliga Brighton Festival (hålls varje maj).

Brighton Marina - Belägen öster om stadens huvudstrand (det är bäst att ta en lokal buss eller taxi) ligger den båtfyllda småbåtshamnen, med butiker, kaféer, restauranger och en biograf.

vy från i360 - inte en av våra bästa bilder

När ska Besök

Brighton är populärt året om, men som en kuststad lockar det alltid det största antalet under de högsta engelska sommarmånaderna juli och augusti.

Varje varm solig helg (potentiellt från april till september) kommer att föra horder av dagsturare och helgbrytare ner från London just nu.

Brighton Pride är enormt populär och äger alltid rum under den första veckan i augusti. Gay London går ner på Brighton varje år för lördagsparaden och festen i parken, nostalgisk med minnen om hur London en gång hade en stolthet så roligt och inkluderande. Under de senaste åren har Pride in Brighton välkomnat stora headliner som Kylie Minogue och Britney Spears. År 2021 var Mariah Carey planerad att utföra men coronavirus satte stopp för det!

Med aktivt stöd från kommunfullmäktige har Brighton på något sätt lyckats behålla magin och firandet av det som gör ett bra Pride-evenemang riktigt speciellt och minnesvärt och länge kan det fortsätta att göra det.

Visa

Under de senaste åren har Storbritannien skärpt sina invandringsförfaranden och infört användningen av biometri.

De flesta besökare från Hong Kong SAR, Singapore och Taiwan behöver inte visum. Andra besökare från Asien måste få visum innan de reser till Storbritannien. Du måste normalt delta i en intervju på din lokala brittiska ambassad.

Inträde är normalt tillåtet under en period av 6 månader, och du är fri att resa någonstans i England, Wales, Skottland och Nordirland. Ett brittiskt visum är inte giltigt för resor till andra europeiska länder.

Pengar

Den brittiska valutan är pundet, symboliserat med £. Euro accepteras inte som betalning i Storbritannien.

Visa & MasterCard och betalkort accepteras nästan överallt. American Express- och Diners-kort accepteras allmänt. Storbritannien använder ett "Chip and PIN" -system för alla betalningar. Om ditt kort har ett mikrochip kan du förvänta dig att ange ditt PIN-nummer i stället för att underteckna. Om du inte har en PIN-kod kan du förvänta dig att du ska visa ett officiellt foto-ID.

Att byta kontanter till brittiska pund i Storbritannien kan vara dyrt. De flesta asiatiska resenärer får en bättre kurs genom att växla valuta innan de reser till Storbritannien.

Annan användbar information

Förutom den årliga Brighton Arts Festival som hålls varje maj (andra i storlek bara till Edinburgh), finns det många andra speciella evenemang som det är jättekul att uppleva i Brighton.

Det finns en lång tradition av speciella evenemang som länkar London till Brighton, som alla kulminerar vid Brightons strandpromenad. De största av dessa är:

London till Brighton cykeltur - hålls varje juni till förmån för British Heart Foundation.

London till Brighton veteran bilkörning, som startade långt tillbaka i 1896, och som fortfarande är på topp - hölls över 3 dagar varje juli.

Och bara så att du kan imponera på lokalbefolkningen med din fördjupade lokala kunskap, blev Brighton officiellt en stad genom att gå med sin granne Hove, för att bilda Brighton och Hove 1997, med officiell City-status beviljades av HM drottningen 2000 som en del av Millennium-firandet.

Hove är tystare och mer gentrified än sin brash större syskon och har många underbara Regency Terrasser vid havet med Brunswick Square är en av de mest kända och fortfarande intakta.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell