Varför Paris har den bästa gaybyen i Europa

Varför Paris har den bästa gaybyen i Europa

Mysiga kaféer, livliga barer och härliga dansgolv; vår redaktör Kieran Watkins anser att gayscenen i Paris har något för alla.

Det är inte ofta jag blir kär i något (eller någon) på några minuter, utan i paris Jag gjorde just det. Arkitekturen, historien, de vackra små kaféerna och pop-up möbelaffärerna, crepesna, männen; Jag älskade allt.

Jag var full i kärlek, och min tillgivenhet härstammade från Paris fantastiska gayby, där jag nyligen bodde ett par dagar.

Gayscenen i Paris - distriktet Le Marais (mysket på engelska) - ligger centralt och nära några av stadens största turistattraktioner, inklusive Notre Dame-katedralen, Louvren konstmuseum och Floden Seine.

Det är också hem för några av de bästa gaybarerna och -ställena i Europa. Här är våra tips för att få ut det mesta av "gay paree":

Sov gottParis Notre Dame

För sömnentusiaster: Hotell är prisvärda, med några fantastiska erbjudanden tillgängliga om du bokar i förväg. Vi bodde på det rymliga, tysta lägenhetshotellet Citadines Les Halles Paris, där du har den extra bonusen för ett kök om du vill spara pengar och äta i.

Det finns gott om andra hotellalternativ också - se vår fullständiga lista över hotell i Paris här..

För matälskare: de gayvänliga kaféerna och restaurangerna i Le Marais kommer säkert att reta dina smaklökar. Sitt mittemot det fascinerande Pompidou-centret vid Café Beaubourg och njut av deras utsökta brunchmeny, eller varva ner i den moderna atmosfären Le Who's.

Handla tills du blir nöjdMat i gay Paris

För shoppingfanatiker: Medan gatorna är kantade med alla de bästa detaljhandelskedjorna, är gaybyn i Paris också hem för några fantastiska gaybutiker. Populärt herrvaruhus BHV Homme är ett måste, medan läder- och fetischfans bör besöka Herr B och Rob Paris.

För happy hour-hjältar: Älskar du billiga drycker? Det finns gott om fantastiska happy hour-erbjudanden i gayscenen. Sitt ut på den härliga terrassen vid Öppet kafé och ner billig öl, eller smutta på törstsläckande, billiga cocktails på Cox.

DGay scen på natten i Parisance natten bort

För dansgolvdivaer: Släpp det som om det är varmt på klubben CUD, en favorit hos den unga gayscenen. Alternativt kan du flytta dina höfter till musiken på befriad, där deras lilla dansgolv i källaren är det perfekta tillfället att göra bekanta med heta parisare.

Och för den stora finalen: Du måste bara avsluta kvällen på RAIDD, där deras världsberömda go-go dansare shower är både chockerande och underhållande. Var försiktig så att du inte blir för våt!

Vilka är dina favorit gayställen i Paris? Tweet oss din åsikt på Twitter @travelgayeuropa

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Paris

Bläddra bland ett urval av turer i Paris från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in paris för din resaFå din guide