Charles Bridge

Saker att göra i Prag

Sagoslott och spritkvällar ute

Prag är en av de mest gåtfulla städerna i Europa. Det erbjuder en lockande kombination av högkultur och hedonism. Drycker är billiga i Prag och du kan hitta mycket bra hotellerbjudanden. Det är en utmärkt plats för en prisvärd stadsresa.

Klubbscenen är ganska ökänd. Du hittar en livlig gay scen i Prag. Det har något rykte som ett svensexor och möhippa-mekka. Efter låsningen 2021 försöker Prag ompositionera sig som ett kulturellt resmål. Prag är full av kulturella attraktioner och fantastisk arkitektur, men billiga hotell och sprit är något av en magnet för festfolk. Det kan vara på väg att förändras.

Prag är en ganska liten stad och det är lätt att navigera. Under vintern blir Prag väldigt kallt, så packa rätt kläder. Om du är i Prag när det snöar är det verkligen som att vara i en sagostad.

Pragborgen

Pragborgen

Detta sagoslott ligger över staden. Det är det mest historiskt betydelsefulla tjeckiska monumentet. Det grundades någon gång runt 880. En UNESCO: s världsarvslista anses vara det största slottkomplexet på jorden. Olika arkitektoniska stilar är tydliga, särskilt det gotiska inflytandet.

Det finns mycket att se på Prags slott. Du kan besöka det gamla kungliga slottet, St. Vitus-katedralen och Golden Lane. De pittoreska husen längs Golden Lane har mycket historia. Franz Kafka bodde i ett, liksom den berömda spåmannen Madame de Thebes.

Gammal stad

Gammal stad

Gamla stan är, föga förvånande, den äldsta delen av Prag. Utforska de gamla kullerstensgatorna och gå vilse - det är som en labyrint. Gamla stans torg är hjärtat av staden. Här hittar du Den astronomiska klockan, en av Prags största turistattraktioner. Det är världens äldsta fungerande klocka och den har klingat i tiden sedan 1410. Du hittar klockan i Gamla rådhuset. Du kan bege dig till toppen för en panoramautsikt över Prag.

Rococo Kinsky Palace är otillåtet. Den rosa och vita fasaden är en syn att se. Gå till Hotel Paris för lite jugendstil. Det är en av de mest slående byggnaderna i Prag.

Du hittar också den medeltida Karlsbron i Gamla stan. Det har länkat Gamla stan och Mala Strana sedan 15-talet. En idealisk plats för ett Instagram-ögonblick.

Det judiska kvarteret

Det judiska kvarteret

Prag har historiskt haft en stor judisk befolkning. Den judiska gettot, Josefov, är väl värt ett besök. Judar har bott i Prag i över ett årtusende. Det har funnits många skrämmande ögonblick för Prags judar, inklusive medeltida pogromer och nazistiden. Josefov plattades inte ut under andra världskriget. Det ryktas att Hitler ville bygga ett museum i detta distrikt för att krönika historien om en ras som han hade utrotat. Lyckligtvis förlorade han kriget.

Ta en tur till den gamla-nya synagogan - det är dess egentliga namn! Det är den äldsta aktiva synagogan i Europa. Golem sägs vara begravd i synagogan. Den mest estetiskt tilltalande synagogan i Prag är den spanska synagogan.

Du hittar många färgglada byggnader i den judiska gettot. Det är ett av de mest populära distrikten i staden. Den judiska befolkningen kan ha minskat, men det judiska inflytandet över Prag har varit mycket viktigt.

Upptäck Prags homosexuella scen

Prag är en feststad. Det har några utmärkta barer och klubbar. Drycken är billig så var försiktig - de ölen glider ner väldigt lätt. De flesta av Prags gaybarer ligger i Vinohrady, precis vid Gamla stan.

Pianobar är en av de längsta gaybarerna i Prag. Det finns dragföreställningar de flesta nätter.

Cafe Bar Flirt är en liten gaybar och café i Prags gamla stad. En idealisk plats att ta en kopp kaffe på eftermiddagen. Det blir ganska sprit på kvällen och det finns ett dansgolv nere.

Klubb TerMAX är den främsta gayklubben i Prag. Det är där du sannolikt kommer att hamna på en homosexuell utekväll i Prag. ClubTERMUX är dess systerplats.

Klan är inte riktigt en gayklubb men det lockar en blandad publik. Det är eftermiddagsklubben du går till när överallt annat är stängt. Den här leden är väldigt mycket för det erfarna festdjuret.

Läs mer: En gayguide till Prag.

Charles Bridge

Charles Bridge

Karlsbron är den äldsta bron i Prag. Den byggdes 1402, så ganska många har gått över den! Att se bron blinka på natten är ganska spektakulär. Du ser några slående statyer på bron. Den har en gotisk sagostämning. Rykten säger att byggaren lade råa ägg i murbruk när de byggde den. Detta skulle göra det mer robust. Sedan är det osannolikt att medeltida byggare skulle ha varit benägna att slösa bort bra ägg. Men vi alla gillar en bra legend.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Prag

Bläddra bland ett urval av turer i Prag från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Prag för din resaFå din guide