Prag

En gayguide till Prag

Prag är både en feststad och ett kulturellt resmål

Prag är Tjeckiens huvudstad och var fram till 1968 dold för resten av världen av järnridån. Idag är landet en del av EU och är också ett av de mest besökta länderna i världen.

Prag är en skattkammare av kultur och historia och beskrivs ofta som Europas vackraste stad, med ett brett utbud av historiskt betydelsefulla landmärken, inklusive Pragborgen och Gamla Stans torg. Staden har mött ofta perioder av politisk och finansiell turbulens och bevis på dess fascinerande historia gömmer sig runt varje hörn.

Gaysamhället i Prag är en av de mest livfulla och stora i Östeuropa. Staden är hem för många gayfokuserade barer, klubbar och andra platser som fungerar öppet och är populära bland homosexuella resenärer. Det viktigaste gayområdet i Prag är Vinohrady, ett trendigt och energiskt bostadsområde. Vinohrady ligger något utanför stadskärnan, där homosexuella resenärer hittar det mesta av stadens livliga homosexuella scen.

Gaybarer och klubbar i Prag

Prag har ett varierat urval av gaybarer och klubbar, varav de flesta ligger i stadens Vinohrady-distrikt, nära stadens centrum.

Gömd i källaren på en fastighet i Gamla stan, Klubb 21 är ett populärt tillhåll för HBT + lokalbefolkningen och har varit en häftklammer för gayscenen i Prag i flera år. Den traditionella tjeckiska puben är tegelväggad och har en kantig men välkomnande atmosfär som lockar en blandad publik när det gäller ålder och stil. Väggarna på Klub 21 är täckta av lokala konstverk för besökare att köpa.

Club Termax är den största gayklubben i Prag och blir extremt upptagen på helgerna. Klubben är värd för en rad temakvällar som sträcker sig från 80- och 90-fester till live-dragföreställningar. Termax lockar en ung och trendig publik med sin färgglada och eleganta interiör, popsånger och bra dryckeavtal.

Pianobar är ett landmärke i Prags homosexuella och har varit en favorit bland lokalbefolkningen och resenärer sedan öppnandet 1995. Baren är en populär plats för homosexuella som vill ha några drinkar innan de går till områdets större och högre platser. Piano Bar håller varje vecka dragshower och gaybingo.

Gayhotell i Prag

Den bästa platsen för homosexuella resenärer som vill utforska allt som Prag har att erbjuda är stadens centrum, här hittar du många av de mest populära attraktionerna och nära gångavstånd till stadens främsta gayklubbar och arenor. Många av de bästa och mest populära hotellen ligger också bekvämt i stadens centrum och gamla stan.

Hotell Leonardo är ett elegant och historiskt hotell nära stadens gamla torget och Karlsbron. Gästerna kan välja mellan ett antal rum och sviter, som alla är inredda med handplockade antika bitar från i och runt Prag. Gästerna kan också varva ner vid fontänen på Hotel Leonardos privata innergård.

Hotellet erbjuder en modern vistelse i en verkligt unik art deco-byggnad Mosaik hotell är högt rankad. Hotellet erbjuder ett urval av privata rum eller delade sovsalar. Hotellet har en cool och modern inredning och gästerna kan utnyttja den imponerande takterrassen och den fantastiska utsikten från den.

Utforska Gamla stan

Som namnet antyder är Prags gamla stad en av stadens äldsta och populära distrikt. Turister flockar för att vandra i de charmiga och intima gatorna och gränderna som är bevarade till en oklanderlig historisk standard.

Hjärtat i området är Gamla stans torg, platsen för ett antal viktiga politiska ögonblick genom stadens omfattande och dynamiska historia. Torget är också Prags mest populära turistattraktioner och lockar tusentals besökare varje år. År 1410 lades den astronomiska klockan till området och är nu ett globalt landmärke.

Prag

Besök Prags slott

Prags slott går tillbaka till omkring 880 e.Kr. när det byggdes av prins Bořivoj från Premyslid-dynastin. Slottet är det största sammanhängande slottkomplexet i världen med en yta på nästan 70,000 XNUMX m². Prags slott är en utsedd världsarvslista och är en grupp byggnader och monument som spänner över en rad arkitektoniska stilar och perioder.

En av slottens mest hisnande byggnader är St.Vitus-katedralen som har vackra glasmålningar och dramatisk nygotisk arkitektur. Slottkomplexet är också hem för Golden Lane, där den tjeckiska författaren Franz Kafka bodde och skrev i många år, uppenbarligen lockad till gatorna lugn och avkopplande atmosfär.

Slottet ligger nära stadens centrum, är gratis att gå in och gästerna kan njuta av guidade eller ljudturer.

Gay rättigheter i Prag

Tjeckien har de mest liberala och respektfulla attityderna till HBT + -personer och -frågor i Östeuropa. HBT + -personer i Tjeckien står dock fortfarande inför betydande hinder för jämställdhet och framsteg.

Äktenskap av samma kön är olagligt i landet och de som går in i civila partnerskap nekas samma rättigheter som de i lagliga äktenskap med blandat kön, inklusive inget alternativ för gemensam egendom. Om en gift person vill genomgå en könsbekräftelsekirurgi måste de först gå igenom processen med obligatorisk skilsmässa och sterilisering.

Det finns dock lagar och lagstiftningsskydd som förbjuder diskriminering av någon form på grund av sexuell läggning eller könsidentitet och hatbrott anses vara ett försvårande brott.

Läs mer: Saker att göra i Prag.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Prag

Bläddra bland ett urval av turer i Prag från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Prag för din resaFå din guide