Gay Pride Madrid

Saker att göra i Madrid

Madrid är en av Europas största städer

Madrid är en stad som ingen annan. Ofta överskuggas av sin norra granne Barcelona, ​​finns det en känsla av kulturell rikedom i staden som matchas av väldigt få destinationer. En historia av världsberömda artister, kända kulinariska upplevelser och ett starkt förhållande till scenkonsten gör Madrid till en av de mest intressanta platserna på planeten. Sun Soaked och med fantastisk arkitektur är staden ett perfekt resmål året runt.

Det finns också en livlig HBT + -gemenskap i Madrid. Det är en kosmopolitisk stad med så mycket att upptäcka. Du kan leva det goda livet i Madrid samtidigt som du har tillgång till all kulturell dynamik i en stor global stad.

Kyrkan i Madrid

Gaybarer i Madrid

Madrid är känt för sitt nattliv i allmänhet och dess gayställen är inte annorlunda, staden är en av Europas gayaste huvudstäder, liksom Berlin och London. Centret för homosexuella nattliv i staden är Chueca, ett livligt och livligt område som är populärt bland stadens kreativitet och trendsättare på grund av det stora antalet konstgallerier och butikskläder. Området har en kantig och udda atmosfär och det är här du troligen kommer att upptäcka Madrids bäst klädda invånare.

Madrid har ett riktigt varierat utbud av homosexuella nattlivsställen, från traditionella barer som spelar popsånger till cruisingklubbar komplett med mörkrum. Lokalbefolkningen i staden tenderar inte att gå ut förrän klockan 10 och de större klubbarna blir först upptagna efter midnatt. Några av de bästa homosexuella nattlivet i Chueca inkluderar LaKama, WeParty och macho, större klubbar som blir livligare senare och lockar unga folkmassor.

PASO är en av Madrids mest populära gaybarer och drar till sig stadens yngre gaypublik med sitt stora dansgolv, videoskärmar och attraktiva bartenders. Klubben har också ett mörkrumsområde - ett mycket populärt kryssningsdestination. PASO är extremt välbesökt på helgnätter, men även under veckan är klubben en livlig och livlig plats.

Madrid har också ett bra urval av lesbiska barer, inklusive Fulanita de Tal och Fly. Läs mer: Lesbiska barer i Madrid.

madrid

Prado

Under 16-talet var Spanien en global stormakt med ett stort imperium. Många av monarkerna under denna period var angelägna konstsamlare och bevis på den spanska guldåldern kan observeras i Prados omfattande samling. Tack vare denna historiska uppskattning av konst i Madrid har staden nu en av de finaste och mest expansiva samlingarna i världen, med flera globalt erkända gallerier och museer. Prado har varit öppen i över 200 år och är känd för sin omfattande samling av europeiska målare.

Även om Spanien med tiden förlorade sin politiska framträdande fortsatte den att forma den globala kulturen genom konsten. Museets permanenta samling innehåller också en massa verk från konstnärer över hela Europa som Goya, Rembrandt, Bosch och Titian. En av Prados mest uppskattade och populära samlingar är Goyas svarta målningar, en serie verk som dokumenterar och återspeglar konstnärens oroliga mentala tillstånd och dystra syn på mänskligheten. Bilderna är slående, skrämmande och ibland upprörande och är en sann tolkning av de tumultiga tiderna han levde igenom.

madrid

GranVia

Nu Madrids mest kända gata, Gran Via, var en betydelsefull och revolutionerande utveckling när den stod klar 1929. Gatan byggdes med att riva 300 byggnader och 50 gator, som det tog flera decennier att bygga. Idag är Gran Via det kosmopolitiska hjärtat av Madrid och är känt för sitt livliga nattliv, exklusiva butiker och kaféer. Gatan byggdes i traditionell 20-talsstil och den hotande Metropolis-byggnaden är en av de mest igenkännliga i Madrids skyline.

Som stadens epicentrum för underhållning och konsumtion är det ingen brist på saker att göra på denna ikoniska aveny. Bio spelar en stor roll i spansk konstkultur och det finns många platser längs Gran Via som visar ett brett utbud av långfilmer. Området är också ett utmärkt ställe att prova de många delikatesser som Madrid är så känt för. Gatan är det perfekta stället att ta sig till en sen middag medan man tittar på från en av de många barerna som slår ut på Gran Vias trottoarer.

San Miguel Market

Med sina stora glasfönster och vacker jugendarkitektur är Mercado de San Miguel en plats som du absolut inte bör missa. Marknaden är en av de mest populära historiska landmärkena i staden och går tillbaka till 1916 då den byggdes som en inomhusmarknad för handlare och stallinnehavare.

Idag är det mindre fokus på färska råvaror och marknaden fungerar nu som ett nav för utsökta matupplevelser från små tallrikar och tapas till större tallrikar och smakmenyer.

Mercado de San Miguel är det perfekta stället om du letar efter en snabb matbit från en äkta och etablerad plats. För en större och mer traditionell marknadsupplevelse gå till Mercado de Maravillas där det finns över 200 bås som säljer de färskaste och mest ekologiska produkterna från närområdet och Spanien mer generellt.

Flamenco Tablaos

Även om flamencodans inte kommer från Madrid, finns det en lång och etablerad historia om den i staden. Flamenco började som folkmusik i södra Spanien under 19-talet och det har nu vuxit till en full konstform. Det bästa stället att fånga en Flamenco-show är på en av Madrids Tablaos, platser utformade speciellt för att vara värd för denna typ av evenemang. Medan du är på en tablao kan du njuta av utsökt vin och utsökt mat till ljudet och synet av några av de mest kända dansarna i staden.

Tablao-platser är de perfekta platserna för att kryssa för två upplevelser från din resväg, med en rad spanska delikatesser som erbjuds, inklusive suggris och friterat bröd, samt uppvisar några av de mest passionerade och livfulla flamencoerna i staden.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Madrid

Bläddra bland ett urval av turer i Madrid från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in madrid för din resaFå din guide