madrid-travelgayeuropa

Gay Madrid stadsguide

Planerar du en resa till Madrid? Då är vår stadsguide för gay Madrid något för dig

madrid-travelgayeuropaGranVia 

 

 

Gay Madrid

Madrid är Spaniens huvudstad och största stad, totalt cirka 600 km². Staden ligger vid floden Manzanares i mitten av landet.

Storstadsområdet är det tredje största i Europeiska unionen (efter London och Paris) och har en befolkning på cirka 6.5 ​​miljoner.

Madrid är Spaniens politiska, ekonomiska och kulturella centrum och är en av de grönaste europeiska städerna. Medan staden har en modern infrastruktur har den behållit utseendet på sina historiska stadsdelar och gator.

Madrid är också känt för sitt legendariska nattliv och partyscen.

Gay rättigheter i Spanien

Spanien är ett av de mest progressiva länderna i världen när det gäller homosexuella rättigheter, även om detta återspeglar dramatiska förändringar som bara har skett under de senaste decennierna.

Samtyckeåldern är 16 för alla. Äktenskap av samma kön är lagligt. Par av samma kön kan adoptera barn. Gay män kan tjäna öppet i militären. Det finns antidiskrimineringslagar för anställning, tillhandahållande av varor och tjänster och mot hatprat.

Homosamhället är mycket synligt med stora gayfirande varje år i Madrid och Barcelona.

 

madrid-chueca-travelgayeuropaChueca-distriktet

 

 

Gay scen i Madrid

Det främsta gayområdet ligger i Chueca-distriktet, nära Gran Via. Detta mycket populära distrikt har en hög koncentration av gaybarer, klubbar och butiker. Detta område är relativt kompakt, med de flesta anläggningar nära Plaza Chueca eller Calle Pelayo. Läs mer: Madrid Gaybarer, Madrid lesbiska barer.

Chueca är ett otroligt "öppet" område där du sannolikt kommer att se killar hålla hand, ibland kyssas och i allmänhet leva ett liv som du bara kunde drömma om i vissa andra städer.

Nattlivet börjar väldigt sent i Madrid. Barerna blir inte upptagna förrän efter midnatt och folk går vidare till en nattklubb runt 4:XNUMX. Många gaybarer har mörka rum på baksidan. Mer hardcore arenor med klädkoder för cruising- och fetischfans är också vanliga. Använd vår Madrid Gay karta för att få en allmän känsla för utformningen av staden och platsen för gayställena.

Varje sommar är Madrid värd för en av de största och mest levande Gay Pride-evenemangen i Europa som bokstavligen lockar hundratusentals åskådare.

 

Plaza De Cibeles

 

 

Att komma till Madrid

Madrid Barajas internationella flygplats (MAD) ligger 13 km från stadens centrum. Det är en av de största flygplatserna i Europa och betjänas av många flygbolag, och är även hemmabasen för det spanska nationella flygbolaget Iberia.

Flygplatsen har fyra terminaler, inklusive Terminal 4 - en ny terminal som har vunnit arkitektoniska priser för sin fantastiska design.

Att ta sig från flygplatsen till staden

Med taxi

Den bekvämaste metoden för turister att ta sig till staden är med taxi. Dessa är lätt tillgängliga direkt utanför terminalerna. En fast avgift på 30 € gäller för alla centrala Madrid-platser.

Med tåg

Metro de Madrid (Madrids tunnelbana) är en av de bästa och billigaste tunnelbanorna i Europa. Genom att stämpla biljetten en gång kan du använda Metro-nätverket så länge och så långt du vill (inom Metro-zonen). Meddelanden i tunnelbanan görs endast på spanska, även om skyltar är tvåspråkiga på spanska och engelska. Linje 8 går från terminal 4 in till staden och kostar €4.50-5 (du kan ansluta via stationer på tunnelbanenätverket).

Med buss

Bussar 200 och 101 går från flygplatsen till staden mellan 06:00 och 23:00 varje dag, dock linje 203 or Express flygplats går 24 timmar 365 dagar om året och det finns en nattbuss N27 EXPRÉS. Bussar är utrustade med en gratis WiFi-anläggning (EMTmadrid).

 

Madrids kungliga palats

 

 

Att ta sig runt i Madrid

Till fots

Även om det inte är platt är promenader ett utmärkt alternativ för stadens centrum. Många sidogator är gågator och vissa har till och med massiva nyanser för att hålla den intensiva sommarvärmen i schack. Se till att du tar en keps.

Med tunnelbana och buss

Madrid har ett omfattande, integrerat buss- och tunnelbanenät. Priserna börjar på mycket rimliga €1.50. 1,2, 3, 5 och 7-dagars turistbiljetter finns tillgängliga med priser från 8.40 € per dag. Tunnelbanan går från 6:1.30 till XNUMX:XNUMX dagligen.

Var man kan bo i Madrid

De flesta homosexuella resenärer bor nära Chueca gaydistrikt, Gran Via och Sol/Cortes. Dessa centrala områden erbjuder en utmärkt bas för att utforska de bästa sevärdheterna och gayscenen i Madrid. Vissa hotell är gayägda och mycket gayvänliga.

För vår lista över rekommenderade hotell i Madrid, besök vår Gay Madrid mellanklass + budgethotell och Gay Madrid lyxhotell sidor.

 

Crystal Palace på Retiro Park

 

 

Saker att se och göra i Madrid

 

 

  • Prado Museum - har en av de största konstsamlingarna i världen inklusive verk av många stora mästare som Goya, El Greco, Rubens och Bosch.
  • Retiro Park (Parque del Retiro) - en stor stadspark med en vacker sjö, glaspalatset och den fallna ängelns fontän. Perfekt för picknick eller bara gå runt.
  • Thyssen-Bornemisza Museum - Vackert designat museum med en definitiv samling av konst från 12- till 20-talet.
  • Kungliga palatset i Madrid - fantastiskt grandiost rokokopalats med överdådigt förgyllda rum.
  • Sorolla museum - ett mindre känt museum med en stor samling konst från tidigt 20-tal.
  • Cava Baja - Ett fantastiskt område med många restauranger och barer.
  • Cybeles fontän - en av de viktigaste fontänerna i Madrid.
  • Cerralbo museum - otrolig herrgård med en underbar konstsamling.
  • El Capricho Park - en vacker, obefläckad park med massor av vilda djur.
  • salamanca - ett trevligt exklusivt kvarter som är värt ett besök.

 

 

Läs mer: Saker att göra i Madrid.

Visa

Spanien ligger inom Schengenvisumområdet. Om du reser utanför Europa bör du kontrollera om du behöver Schengenvisum.

Pengar

Valutan i Spanien är euron. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Foto-ID kan krävas om du betalar med kort i vissa butiker.

Elektricitet

220 volt, med standard europeiska 2-runda stiftkontakter.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.