Alfama -distriktet

Saker att göra i Lissabon

Upptäck Europas stigande resedestination

Lissabon har framstått som en av de mest spännande städerna i Europa. Det lockar cirka 3 miljoner turister varje år. Nu är den bästa tiden att se den eftersom den håller på att gentrifieras. Lissabon är fortfarande mycket billigare än de flesta större europeiska huvudstäder. Du kan njuta av det goda livet för mycket mindre. Du kan äta en stor trerätters middag och inte frukta att räkningen kommer.

Musikscenen i Lissabon har länge firats. Att ta bort timmarna i en drömmande Fado-klubb är vägen att gå. Lissabon har en sann bohemisk känsla. Du hittar också en utmärkt kulinarisk scen. En gång huvudstaden i ett maritimt imperium har Lissabon många historiska byggnader, inklusive moriska ruiner och renässanspalats.

Smakämnen gay scen i Lissabon är väl värt att utforska också. De flesta gaybarerna i Lissabon är centrerade kring två distrikt. Här är våra höjdpunkter i Lissabon.

Belém Tower

 

Belém Tower

 

Detta är en otillåtlig turistattraktion i Lissabon. Det tornar över havet och det är förmodligen den mest ikoniska strukturen i staden. Dess närhet till havet återspeglar Portugals sjöfartshistoria och dess nyckelroll för att upptäcka den nya världen. Lissabon var ett ekonomiskt kraftverk under 15- och 16-talen efter dess utländska expansion.

Belém Tower är en unik blandning av moriska, romanska och gotiska influenser. Ta en promenad och hitta någonstans i närheten för att ta en drink.

Alfama -distriktet

 

Alfama -distriktet

 

Alfama är den äldsta delen av Lissabon. Denna del av Lissabon grundades av morerna i Nordafrika. Den består av slingrande kullerstensgator. Alfama har en charmig gammal världskänsla. Den låg ursprungligen utanför stadens portar och ansågs vara en fattig stadsdel. När Lissabon expanderade behöll det sitt rykte som ett fattigt område. På senare år har det vuxit fram som en dynamisk del av Lissabon, men den har behållit sina egna unika egenskaper.

Några av Lissabons viktigaste byggnader finns i Alfama, inklusive Se-katedralen och Castelo de Sao Jorge. Visa upp i Alfama och gå. Du hittar massor av kaféer och restauranger att utforska. Det är också en av de bästa platserna att upptäcka Fado-musik i Lissabon.

Alfama -distriktet

 

Kör 28 spårvagn

 

Denna berömda spårvagnsväg går genom Alfama på väg upp till São Jorge-slottet. Denna spårvagnsväg går genom några av Lissabons mest spännande distrikt. Dessa spårvagnar går tillbaka till 1930-talet. När de rider genom Lissabons slingrande gator kan det kännas som om du tar en resa tillbaka i tiden. Ett av de bästa sätten att upptäcka Lissabon är att hoppa på 28 spårvagn.

Sintra och Cascais HBT-dagstur från Lissabon

 

Dagstur till Sintra

 

Sintra är en charmig semesterort som du kan nå på 40 minuters tågresa från Lissabon. Den är full av pastellfärgade byggnader, palats och resterna av ett moriskt slott. Det var en gång en kunglig fristad vid foten av Sintra-bergen. Skuggad av de omgivande kullarna, det avlägsna läget gjorde det idealiskt för Portugals elit. Du hittar några av de mest charmiga byggnaderna i Portugal i Sintra. Om du spenderar några dagar eller mer i Lissabon är en dagsutflykt till Sintra ett måste.

lissabon

 

Utforska Lissabons homosexuella scen

 

Lissabon är Portugals homosexuella huvudstad. Mest gaybarer och gayklubbar i Lissabon finns i distrikten Bairro Alto och Príncipe Real. TR3S Lisboa är en av de mest populära gaybarerna i Lissabon. Det ligger mitt i hjärtat av Principe Real-distriktet. Om du vill göra en natt med det hittar du massor av gayklubbar att välja mellan.

The Late Birds Lisbon – Gay Urban Resort är ett populärt hotellval – det är ett av de mest bokade europeiska hotellen på Travel Gay.

lissabon

 

låg

 

Baixa är hjärtat av Lissabon. Det är fullt av torg, långa vägar och många butiker. Det är stadens viktigaste kommersiella knutpunkt. Baixa byggdes berömt om i mitten av 18-talet av markisen i Pombal. Det förstördes av en förödande jordbävning 1755. Markisen skrotade de slingrande medeltida gatorna och byggde om Baixa med ett slipmönster. Det gjorde Lissabon mycket modernare och behåller samma layout till denna dag.

Det är här du ska gå om du letar efter avancerade butiker i Lissabon. Baixas huvudnav är Praca do Comerico. Det leder till floden Tagus.

lissabon

 

Fado

 

Portugals musikaliska arv definieras inte till en liten del av Fado. Portugals nationella musik är melankolisk, dramatisk och mycket distinkt. Madonna uppmärksammade nyligen stilen på sitt splittrande Madame X-album – inspelat efter att hon flyttade till Lissabon.

Du kan upptäcka Fado i Lissabon är en mer turistisk miljö eller mer autentisk. På många restauranger lyssnar du på live Fado som spelas när det blir senare.

Club de Fado har varit värd för många stora Fado-artister genom åren - ett bra val men mer turistigt. Borta på de slingrande gatorna i Alfama hittar du Mesa de Frades - en mer traditionell anläggning. Det är byggt i ett före detta kapell och det har många av de ursprungliga väggmålningarna på väggarna. Det är ett av våra favoritställen att lyssna på Fado-musik i Lissabon.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Lissabon

Bläddra bland ett urval av turer i Lissabon från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in lissabon för din resaFå din guide