Kinesiska muren i Peking

Saker att göra i Peking

Upptäck allt som Peking har att erbjuda

Peking är en stad som ingen annan. En spridande metropol, staden är Kinas huvudstad och den mest folkrika staden i världen. Med 21 miljoner invånare är Peking stor och upptagen, staden har några av de mest imponerande bedrifterna med modern arkitektur på planeten samt den mest avancerade infrastrukturen och de offentliga systemen. Det är dock inte bara Pekings moderna utveckling som gör det till ett så populärt resmål, staden är också hem för några av de äldsta och mest kulturellt betydelsefulla platserna på planeten.

Även om det saknar livskraften i Shanghais homosexuella scen, är Peking hem för en liten och sammansatt homosexuell gemenskap som har ökat stadigt de senaste åren. En ökning av mängden välutbildade, välbärgade och öppet homosexuella individer i staden innebär att mer pengar tar sig in i den lokala gayscenen.

Kina

Gay nattliv

Baiju är den dryck du väljer för invånarna i Peking. Denna kornjäsning är den mest populära drycken i världen, uteslutande rom, whisky, vodka, gin och tequila kombinerat, och du hittar massor av det i Pekings homosexuella nattlivsscen. Staden är hem för ett litet antal homosexuella barer och klubbar, och även om de är få och långt emellan erbjuder de som finns, oförfalskade och domfria kul.

Kai Club är en av de mest populära gaybarerna i Peking, och den här coola och kantiga arenan är känd för sin fantastiska atmosfär och den varierande grupp killar som den lockar. Beläget i en elegant källarmiljö, är klubben hem för en upptagen dansgolv samt en sittande monter. Om du vill träffa lokala homosexuella killar, överväga att besöka Kai Club.

Även om det inte bara är gay, Alfa lockar en övervägande HBT + -massa på sina helgkvällar. Denna snygga och uppgraderade bar är en populär plats för internationella besökare och du kan ofta hitta en varierad grupp homosexuella killar här. Alfa ligger nära Workers Stadium, och har ett bekvämt läge inom gångavstånd från många av stadens gaybarer och klubbar.

Peking

Förbjudna staden

Den förbjudna staden är ett gammalt palatskomplex i Peking och fungerar som hem för kejsare och Kinas politiska centrum i hundratals år. Den förbjudna staden är en av de mest kända och kulturellt betydelsefulla platserna i världen. Webbplatsen på 178 tunnland är hem för ett brett utbud av nationella skatter och arkitektoniska mästerverk och drivs idag av Palace Museum of dynastisk konst och historia.

Byggandet av detta stora komplex började 1406 och det tog 14 år att slutföra, genom arbete av över 1 miljon arbetare och slavar. Slottet såg både Ming- och Qing-dynastierna och gav ett överdådigt hem för 24 kejsare. Den förbjudna staden är massiv, så ett av de mest effektiva och populära sätten att uppleva synen är med en av de många guidade turerna som finns vid huvudporten. Dessa turer är perfekta för resenärer som vill ta ett djupare dyk in i områdets fascinerande historia.

Läs mer: Upptäck den förbjudna staden.

Stora Wall

Kinesiska muren

En av världens sju underverk och synlig från rymden, Kinesiska muren, är en av de mest ikoniska strukturerna på planeten och är en imponerande destination att besöka. Muren består av en serie befästningar som går tillbaka till 7-talet och ursprungligen byggdes för att skydda republiken från invasion. Under perioden då Silk Road var en viktig handelsväg var Kinesiska muren en viktig del av reglerna om Kinas import och export.

Peking är det bästa stället i Kina att se och uppleva Kinesiska muren och de mest imponerande sektionerna finns i stadens förorter. Badaling är utan tvekan det mest populära och värdefulla området att besöka, och muren här har bevarats till högsta standard med intakt militäranläggning och fantastisk utsikt. Badaling är också en av de mest kulturellt betydelsefulla platserna längs väggen för invånarna i Peking och blir mycket upptagen under högtider som National Day Holiday och kinesiskt nyår.

Förbjudna staden

Himmelska fridens torg

Himmelska fridens torg är en stor och ändlös betongslätt som sträcker sig över centrala Peking. Torget byggdes 1415 under Ming-dynastin och har varit en kontaktpunkt för staden sedan dess. Torget fick internationell ökändhet 1989 när regeringen inledde en militariserad attack mot studentdemonstranterna som ockuperade torget. Medan den kinesiska regeringen fortsätter att hävda att endast 241 människor förlorade sina liv i det som så småningom blev en regeringsledd massaker, antas den sanna dödstalen i allmänhet vara närmare 10,000 XNUMX. De brutala morden på tusentals obeväpnade studenter har lämnat en fläck på historien om Himmelska fridens torg.

Ändå är Himmelska fridens torg ett av Pekings mest populära turistmål och upplevelsen är lika fascinerande och hisnande som det är nykterande och rörligt. Torget är ett öppet utrymme och det finns inga officiella ingångspunkter, men det bör noteras att området fortsätter att representera politiska spänningar i Kina och besökare avskräcks från att bära kläder som har politiska slagord eller uppvisar anti-regeringssentiment.

Peking

798 konstdistrikt

Precis som konstdistrikten i många andra städer över hela världen, fann Pekings kreativa samhälle ett hem för sig själv i de nedlagda och övergivna lager och fabriker i ett distrikt som en gång var beroende av tillverkning. De 798 distrikten började bli framträdande som hemmet för konst och kreativitet i staden i slutet av 90-talet när flera av Pekings kreativa institutioner flyttade till distriktet och sedan dess har allt fler konstnärer flyttat till de stora lagren 798. Området är en fascinerande plats att upptäcka med gallerikanter och ett växande antal oberoende kaféer och små butiker.

Beijing Queer Film Festival är också centrerat runt distriktet. Festivalen grundades 2001 och var ursprungligen avsedd att ge ett säkert utrymme för HBT + -personer i staden som ville titta på filmer med queer-berättelser som annars förbjöds av kinesiska censurlagar. Sedan grundandet har festivalen vuxit i storlek och är nu en av de största LGBT + -fokuserade evenemangen i Kina.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Peking

Bläddra bland ett urval av turer i Peking från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Peking för din resaFå din guide