Peking, Kina

Gay Peking · Stadsguide

Planerar du en resa till Peking? Då är vår stadsguide för Peking för gay något för dig.

第 一次 到 北京 吗? 请 悦 查 我们 为 您 准备 的 指南 吧。

Peking, Kina

Peking 北京

Peking, även känd som Peking, är huvudstaden i Folkrepubliken Kina och en av de folkrikaste städerna i världen, med en befolkning på nästan 20 miljoner.

Beläget i norr är denna världsberömda antika kulturstad en blomstrande metropol med många historiska monument och natursköna platser, värdefulla föremål och berömda arkitektoniska underverk. Dess internationella flygplats är en av de mest trafikerade i världen.

 

Gay rättigheter i Kina

Privat icke-kommersiellt och samförståndsligt homosexuellt beteende mellan två vuxna avkriminaliserades 1997. 2001 tog den kinesiska klassificeringen av psykiska störningar bort homosexualitet från sin lista över psykiska sjukdomar. Äktenskap av samma kön är inte tillåtet.

Frågan om äktenskap av samma kön diskuterades under granskningen av äktenskapslagen 2003 men avvisades. Detta var första gången som homosexuella rättigheter officiellt diskuterades i Kina. Frågan togs upp och avvisades 2007.

Den första Gay Pride på det kinesiska fastlandet ägde rum i Shanghai 2009, även om många evenemang stängdes av myndigheterna. Relativt liten skala 2010 och 2011 Gay Pride-firandet fortsatte utan problem.

 

Gay scen

Peking hamnar vanligtvis på andra plats Shanghai när det gäller gayvänlighet och kul. Men under senare år har gayscenen också öppnat sig med barer, klubbar, spa och till och med ett HBT-center.

 

Att komma till Peking

Beijing Capital International Airport ligger 26 kilometer från Peking centrum.

Bussar och taxibilar finns på lägre nivå precis utanför ankomstområdet. Det finns bara en regeringsdriven flygbuss. Många hotell driver sina egna flygplatstransfer.

Det finns ingen skillnad mellan de olika taxibolagen i Peking. Undvik taxichaufförer som närmar dig i terminalen eller utanför terminalen. Det finns en taxilinje precis utanför terminalen. Förare bör använda mätaren.

 

Att ta sig runt i Peking

Tunnelbanan är möjligen det bästa sättet att ta sig runt i Peking. Det finns för närvarande fem huvudlinjer och en annan som går genom de norra förorterna. Peking-tunnelbanan är mycket billig, sällan ur drift och supersnabb. Allt detta leder till en nackdel - folkmassor.

Taxi är ett bra sätt att ta sig runt och ganska billigt. Priset per kilometer indikeras av klistermärket på bakrutan; priserna stiger 20% på natten. Bussarna är långsamma, gamla och trånga och vägarna är fyllda med trafik, plus alla destinationer är skrivna på kinesiska.

Att cykla är också ett mycket bra sätt att ta sig runt i Peking. Staden är helt platt och cykelbanorna är mycket bra. Även om Pekings bilförare är de mest hänsynsfulla, kompenseras denna nackdel av säkerheten i antal - det finns massor av cyklister i Peking.

Cyklar kan hyras från de flesta budgethotell, och det finns cykelpartier överallt. Du kan förvänta dig att betala allt från 10-50Y för en dags hyra, och du måste lämna en deposition.

 

Var man kan bo i Peking

Många homosexuella besökare bor nära Sanlitun Bar-området och Central Business District. För hotellrekommendationer, besök vår Gay Beijing Hotell och Gay Beijing lyxhotell sida.

 

Saker att se och göra

Kinesiska muren

Detta måste vara högst upp på hitlistan för första gången till staden. Det sträcker sig över 6700 km och det tog över 200 år att slutföra. Avsikten var att hålla inkräktarna ute och lokalbefolkningen. Närmast är det mindre än 60 kilometer från staden. Öppet 7:30 till 5:30.

Kinesiska muren

 

Himmelska fridens torg

Beläget i hjärtat av huvudstaden är det känt som ett av de största torgen i världen. Det var här som ordförande Mao tillkännagav inrättandet av Folkrepubliken Kina. Det är hit lokalbefolkningen och turister minglar, och drakflygare kommer för att njuta av sin sport. För att ge dig en uppfattning om storleken finns det lyktstolpar utrustade med megafoner så att folksamlingar på 10,000 XNUMX personer kan höra. Gratis inträde.

Förbjudna staden (Palace Museum)

Liggande i centrum av staden var den förbjudna staden det kejserliga palatset under Ming- och Qing-dynastierna.

förbjuden stad-Beijing-Kina

Temple of Heaven (Tiantan)

Kinas största befintliga komplex av antika offerbyggnader.

Sommarpalats

Betraktas som den största kejserliga trädgården i Kina

Underjordisk stad

Ett underjordiskt bombskydd precis under staden. Det byggdes för mer än 20 år sedan och öppnades för allmänheten 2000. Underground City har stängts för renovering sedan minst februari 2008.

Ming -graven

Beläget cirka 50 kilometer norr om staden. Tre av de 13 gravarna är öppna för allmänheten och endast en har grävts ut helt.

Wangfuijing Dajie Street

Pekings traditionella centrum som renoverades till en gågata endast 2000. Det är här du ska shoppa.

 

Zhoukoudian

Ett världsarv cirka 50 kilometer sydväst om staden där en kalott av "Peking Man" upptäcktes och tros ha funnits där för cirka 260,000 XNUMX år sedan.

Bird's Nest National Stadium

Designad av prisbelönta arkitekter Herzog & De Meuron.

Huvudmuseet

Ett besök i Peking skulle inte vara komplett utan att kolla in dess museer. Det finns så många museer runt om i staden. Om du inte har mycket tid kan du begränsa din museumstur till Capital Museum som ligger på Fuxingmenwai Dajie, den västra sidan av Chang'an Jie. Det är en femvåningsbyggnad som tillåter maximalt 13 samtidiga utställningar som kan ses på cirka 5 timmar.

 

Var man kan bo i Peking

De flesta homosexuella turister kommer till Peking för sightseeing, inte dess homosexuella scen. Vissa områden tenderar att vara mer populära på grund av deras centrala och / eller bekväma platser.

Sanlitun Bar Street har ett pulserande nattliv, med många barer och nattklubbar. Dongcheng-distriktet är centralt och nära stora attraktioner. Central Business District (CBD) är stadens finanscentrum vilket är bra för vissa besökare.

De flesta hotell i Peking över genomsnittet har engelsktalande personal. För hotellrekommendationer, kolla in vår Mellanklass hotell i Peking or lyxhotell sidor.

 

När ska Besök

Peking har en lång varm sommar, lång kall vinter och kort vår och höst. Den varmaste månaden är juli och den kallaste är januari.

Sommaren är högsäsong för turister, men det kan bli obehagligt eftersom den torra luften ger vika för fukt och det finns lite skydd från sommarvärmen (de flesta av stadens turistattraktioner ligger utomhus). September och oktober anses generellt vara de bästa besökstiderna. Om du ska för en längre vistelse, då är vinter- och vårmånaderna från november till april den bästa tiden att besöka Peking.

 

Visa

De flesta besökare till Kina behöver ett turistvisum som måste erhållas före ankomst. Du måste ha ett pass som är giltigt i minst sex månader kvar och plats för visum, ett nyligen passerat foto med vit bakgrund och i de flesta fall en hotellbokning och flygbiljettdokument.

Ansök på din lokala kinesiska ambassad eller konsulat. Postansökningar accepteras inte. Fullständig information finns på den officiella visumwebbplatsen - www.visaforchina.org

 

Dricksvatten

Drick inte Pekings kranvatten om det inte först kokas. Håll till vatten på flaska.

 

Elektricitet

Den inhemska strömförsörjningen är 220V. Uttag är tre-stift kinesisk standard.

 

Röktillbehör

Rökning i allmänna utrymmen inomhus är förbjudet i Peking. Regler, som tillämpas av tusentals inspektörer, förbjuder belysning i restauranger, kontor, kollektivtrafik etc.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.