Gilliöarna

Saker att göra på Bali

Bali är ett tropiskt paradis

Med en varierad kultur och fantastiska landskap har Bali varit ett populärt resmål bland backpackers, smekmånad och homosexuella resenärer i årtionden. Här ger den täta och frodiga djungeln plats för några av de mest fantastiska stränderna på planeten. Bali är en skattkista av kultur, antik historia och hisnande naturlandskap.

Den lilla skalan på Bali betyder att istället för en större stad är turisthotspotsna här spridda över ett antal städer, byar och avlägsna bosättningar, alla med sina egna unika vibbar och atmosfärer. Lyckligtvis är Bali tillräckligt kompakt för att det är lätt att uppleva allt som erbjuds under din resa, från turistparadiset i det livliga Seminyak till den lugna ojämnheten i Nusa Penida.

Bali

Tegalalang risterrasser

Tegalalang är utomjordisk. Inbäddat i en vidsträckt del av den otämjade djungeln, kastade Tegalalang-risterrasserna en dramatisk silhuett, branta dalsidor med avskurna steg som är överfyllda med läcker grönska. Det är här som i århundraden gamla bevattningstekniker har använts för att odla och producera ris, ursprungligen för lokal konsumtion och nu för export över hela världen. Kombinationen av naturlig och anlagd skönhet gör terrasserna till ett verkligt unikt läge och har fått områdets beteckning som ett UNESCO: s världsarvslista. Tegalalang är en av Balis främsta turistmål.

Tegalalang är vidsträckt och ibland förvirrande, men det finns ingen anledning att planera en rutt eftersom besökare kan vandra fritt mellan terrasserna och utforska varje tum i denna lugna miljö. Även om det är gratis att komma in och utforska finns det flera stationer där lokalbefolkningen kommer att be om donationer eller försöka ta ut en avgift för att passera, men det är vanligtvis acceptabelt att erbjuda en liten förändring. En av Balis mest instagrammade platser, det finns otaliga möjligheter för foton på Tegalalang, med hängande trädstolar, repsvängningar och zip-linjer som alla prickar runt de fridfulla risterrasserna.

Gay nattliv på Bali

Seminyak är inte bara epicentrum för underhållning och turism på Bali, det är också här som du hittar huvuddelen av öns homosexuella nattliv, varav majoriteten ligger längs en gata i staden. Jalan Camplung Tanduk Arcade är en livlig och högljudd huvudgata i centrala Seminyak. De mest populära gaybarerna och -klubbarna kommer till liv efter att solen gått ner. Gay nattlivsscenen kretsar främst kring några barer - som alla finns på Jalan Camplung Tanduk Arcade.

Den bästa gayklubbupplevelsen på Bali kan utan tvekan hittas på Mixwell Bar. Baren är ett stort nav för homosexuella samhällen och är en av öns mest etablerade HBT + -platser och drar in en varierad blandning av resenärer och lokalbefolkningen. De flesta homosexuella resenärer kommer att hamna vid Mixwell någon gång under resan och baren är kanske mest känd för sina fantastiska nattuppträdanden och kabaret. Läs mer: Bali Gay Bar Scen.

Gilliöarna

Gilliöarna

Även om Gilli-öarna inte tekniskt sett är en del av Bali, kommer de flesta resenärer att besöka dem under sin resa. Gilli Archipeligo ligger två och en halv timmes båtfärd från Bali och består av tre öar, var och en med sin egen unika atmosfär och attraktioner. Gilli Trawangan, allmänt känd som Gilli T, är partyön. Här rinner strandklubbar och livliga barer ut på den varma vita sanden, vilket gör öarna till ett populärt resmål bland backpackers och resenärer - många av klubbarna här erbjuder även fantastiska drinkerbjudanden och oändliga happy hours. Den livliga och gemytliga atmosfären på Gilli T gör ön till en populär plats bland många homosexuella resenärer.

Om du inte dricker spel och husmusik kan du överväga att göra en resa till Gilli Air, den tystaste av de tre öarna, och ett populärt resmål för resenärer som vill vila avkoppling. Gilli Air är mycket mindre och tystare än Gilli T, känd för sina utmärkta kulinariska erbjudanden och myriad av exklusiva platser. Stränderna på Gilli Air är särskilt natursköna, med orörd vit sand, prickad med ett tropiskt urval av träd och växter. Resande par är dock mest troliga att njuta av Gilli Meno - Gilliöarnas smekmånad. Här ligger exklusiva orter längs stränderna och privata stugor kan ses strax utanför strandlinjen, vilket ger en helt avskild och romantisk upplevelse. Ön är också populär bland dykare och snorklare som kommer för att utforska flera ruiner och vrak som finns precis utanför kusten.

Bali

Ubud apaskog

Var annars i världen kan du utforska tunnland tropisk regnskog, samtidigt som du omges av hundratals grå långstjärna makaker? Ubuds apskog är en av de mest populära attraktionerna i Indonesien och är en helt unik och otillåtlig upplevelse. Skogen är en naturlig fristad och besökare kan utforska sin helhet via de asfalterade vägarna som orkar sig genom den täta muskotskogsskogen. Över 700 apor bor vid helgedomen och har blivit vänliga och inte rädda för människor, och det är inte ovanligt att makakerna klättrar över förbi människor.

Bevarande och ekologi är primära fokus för fristaden och forskare genomför omfattande övervakning av aporna för att skapa en bättre livsmiljö. Skogen är också hem för ett antal gamla och autentiska tempel, det mest populära är Pura Prajapati - en 14-talsbyggnad som en gång användes för begravningar.

Kung Kung

Nusa Penida kan nås med en timmes båttur från Bali, och även om korsningen kan vara hackig är det väl värt det när du tittar på ön Jurassic. Landskapet i Nusa Penida är verkligen som ingen annan, massiva och dramatiska klippor ger plats för ojämn och orörd vildmark, och ön är nästan helt saknad av turistinfrastruktur. Juvelen i Nusa Penidas krona finns dock på dess östkust och sträcker sig ut i havet. Kelingking Beach är en av Balis mest fantastiska och hisnande platser, och det är här en enorm klippformation krullar ut i havet och bildar en enorm lagun och tjänar som en av Balis främsta turistattraktioner.

Stranden är tillgänglig från klipptoppen och vandringen neråt kan vara farlig, men det är också här du hittar några av de bästa utsikterna på ön och också en av de mest fotograferade sevärdheterna i Indonesien. Smeknamnet "T-Rex Beach" av invånarna i Nusa Penida, klipporna som omger Kelingking-stranden liknar en stor dinosaurie och detta kan ses från den populära synvinkeln. Stranden blir särskilt upptagen vid solnedgången när turister flockar för att bevittna den fantastiska uppvisningen av imponerande naturskönhet.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

De bästa turerna på Bali

Bläddra bland ett urval av turer på Bali från våra partner med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Bali för din resaFå din guide