Bali

Gay Bali · Öguide

Planerar du en resa till Bali? Då är vår guide på Bali-ön något för dig.

Bali

Bali

Bali är en av mer än 17,000 XNUMX öar som utgör den indonesiska skärgården. Ön är känd för sina robusta kustlinjer, sandstränder tillsammans med sitt kuperade och bergiga interiör.

Detta vackra landskap är hem för cirka 4 miljoner människor och mäter nästan 144 km från öst till väst och 80 km från den nordligaste punkten till södra spetsen.

 

Gay scen

Bali är Indonesiens viktigaste turistmål och står för nästan 80 % av alla internationella besökare till landet. Ön lockar över 2 miljoner turister per år - särskilt från Australien och Kina.

Turismens tillväxt under de senaste decennierna har bidragit till utvecklingen av en blomstrande, även om den är relativt liten, homosexuell scen i det sydvästra kustområdet i Seminyak. Nattlivet är fokuserat på ett antal populära Gaybarer på Jalan Camplung Tanduk (även känd som Dhyana Pura). Dessa platser är öppna året runt och blir vanligtvis upptagen varje kväll från kl. 11 till midnatt.

Den överväldigande majoriteten av homosexuella besökare bor på vanliga orter eller i privata villor, men det finns ett antal uteslutande Gay Resorts, av vilka många är "kläder valfria".

ris-risfält-i-bali

Risfältfält i Bali

 

Att komma till Bali

De flesta besökare kommer till Ngurah Rai International Airport (DPS) - även känd som Denpasar International Airport. Flygplatsen ligger faktiskt i Tuban mellan Kuta och Jimbaran, cirka 30 minuter från Denpasar. Ngurah Rai är Indonesiens tredje mest trafikerade internationella flygplats och en viktig knutpunkt ansluten till Australien, Sydostasien och resten av Indonesien.

De flesta hotell och villor erbjuder flygplatstransfer. Annars kan du ta en taxi. Flygplatsen ligger nära det största turistområdet och det finns aldrig brist på taxibilar. Priset bör förhandlas i förväg såvida de inte har och går med på att använda en mätare.

Taman Ayun -templet

 

Att ta sig runt i Bali

Att ta sig runt Bali är lätt eftersom det finns många transportalternativ att välja mellan. Om du vill utforska sevärdheterna och få ut det mesta av din tid är en välorganiserad rundtur ett bra val. Den budgetvänliga "bemo" är Balis främsta kollektivtrafik, och varje stad har en bemo-station.

Denpasar är navet för dessa unika transportformer och flera städer har regionala terminaler, så du kan ta dig från ett hörn av Bali till ett annat. Bussar och minibussar färdas längs de längre rutterna från samma stationer som bemos.

Biljettpriserna kan vara ganska oförutsägbara, och turister och besökare är ofta överladdade. Saken att göra är att observera vad balineserna betalar. Kom ihåg att ta med några små räkningar för att förhindra att föraren kör iväg med din byte. Du kan debiteras extra för en stor väska, och det är normalt att bemos avgår endast när fordonet är fullt.

Tänk på att trafiken på Bali kan vara hemsk, så ta mycket tid om du behöver ta dig till flygplatsen för att få en flygning.

 

När ska Besök

Bali har behagliga dagstemperaturer året runt och varierar mellan 20-33 ° C. Den västra monsunen ger hög luftfuktighet från december till mars, men det finns fortfarande gott om sol under dagen, med regn som börjar sent på eftermiddagen eller kvällen och går snabbt.

Från juni till september är luftfuktigheten låg och det kan vara ganska svalt på kvällarna.

 

Var man kan bo på Bali

Om du vill stanna i en homosexuell miljö finns det ett utmärkt val av uteslutande Gay Resorts & Villas på Bali. Mer utmärkta val av Mellanklass + budgethotell och lyxhotell finns i Seminyak, Kuta och Legian-området.

Vår rekommenderade hotell i Ubud erbjuder vacker utsikt och en trevlig förändring av landskap, bort från stadens liv och rörelse.

Vi har också en separat sida för Hotell i Lombok och Gili Islands.

 

Saker att se och göra

Seminyak - ett populärt område på Balis västkust strax norr om Kuta och Legian, fyllt med lyxiga spa, hotell, exklusiva butiker och gay nattliv

Bali - ett distrikt på södra Bali och ett av Indonesiens stora turistmål.

Legian - ett förortsstrandområde på Balis västkust, strax norr om Kuta och söder om Seminyak

Pura Ulun Danu Bratan (Lake Bratan Temple) - Detta ikoniska tempel byggdes 1633 och ligger på Bratansjöns västra strand och det kan ge en illusion av att faktiskt flyta på vattnet.

pura-ulun-danu-bali

ren uluwatu (Uluwatu-templet) - ett av Balis nio nyckelriktade tempel.

Bali - Balis centrala höglandsdistrikt, fyllt med frodiga, gröna terrasserade risfält och skogar.

Jatiluwih - En vacker utsikt över risterrasser med konturer med hjälp av ett vattensystem som utvecklats av balinesiska bönder (nominerad för utnämning som UNESCO:s världsarvslista).

Tirta Gangga - betyder "vatten från Ganges"; en populär plats för vördnad för hinduiska balineserna.

Jimbaran - en fiskeby och turistortsstrand på södra Bali.

Batur vulkan - tidig morgonvandring upp till toppen av Batur-vulkanen.

batur-vulkan-bali

Batur vulkan

Nusa Dua - en enklav av stora 5-stjärniga resorter i sydöstra Bali.

jari Menari - ett av de bästa massagespa på Bali, beläget i Seminyak

Bali fågelpromenader- populär aktivitet i Ubud.

Dyk regnbågen - Balis homosexuella dykspecialist som erbjuder en rad dykkurser undervisade av en professionell PADI-dykinstruktör, belägen i Seminyak.

 

Visa

Alla besökare måste ha ett pass som är giltigt för ett minst 6 månader från inresedatumet och ha minst två tomma sidor tillgängliga för frimärken.

Besökare från 140 länder berättigar till viseringsbefrielse som gör att du kan resa in i Bali i 30 dagar utan kostnad. För att kvalificera dig måste du komma in via huvudflygplatsen eller hamnen.

 

Elektricitet

220V 50Hz.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.

Boka en Travel Gay Godkänt hotell