mykonos

De bästa gaybarerna i Europa

Från London till Mykonos

Det finns så många gaybarer i Europa. Denna lista är ingalunda definitiv. Vi har samlat ett urval av fleråriga favoriter på de bästa gay -destinationerna i Europa. Vissa är säsongsfavoriter, andra är favoriter året runt. Erfarna homosexuella resenärer kommer att ha besökt alla eller de flesta av dessa barer.

Västeuropa hem till många av världens mest kosmopolitiska och socialt liberala städer. I numeriska termer är London den gayaste staden i Europa. Den mest upprörande gayscenen finns i Berlin. Och den bästa gaysemesterplatsen i Europa är Mykonos. De stora huvudstäderna i Västeuropa har länge varit magneter för homosexuella. Barerna är listade i

Härlighet

The Glory - London

En av de mest spännande och banbrytande gaybarerna i London, The Glory saknas ofta av turister. Det ligger på Kingsland Road i East London. Även om Soho är Londons främsta gayområde hittar du en omfattande och mer alternativ gay scen om du åker österut till Dalston och Hackney.

The Glory är ett bra ställe att ta sig till en tidig kvällsdrink. Det är också en föreställningsplats. Du hittar några av Storbritanniens bästa dragdrottningar och queerartister som gör sina saker på The Glory. När natten fortskrider blir det en festlokal. Du kan gå ner och dansa till de tidiga timmarna.

Moeem - Barcelona

Barcelona har en enorm gay-scen centrerad kring Eixample-distriktet. Moeem är centralt men det ligger strax utanför Eixample - Barcelonas gayscene är ganska spridd. Moeem har öppet från tidig kväll till de tidiga timmarna hela veckan. Det finns massor av bra gaybarer i Barcelona men vi tenderar att gå tillbaka till Moeem eftersom det blir så hektiskt. Det är ett riktigt surr, särskilt på helgerna. Du kommer att se många heta spanska män här. Tja, de flesta av dem skulle insistera på att de faktiskt är katalonska!

RVT (Royal Vauxhall Tavern) - London

En annan stor Londons gaybar som inte finns i Soho. RVT är Londons längsta gayklubb. Det har blivit en nyckelkomponent i Storbritanniens homosexuella scen. Berömda dragdrottningar som Lily Savage började sin karriär på RVT. Det finns också en legendarisk berättelse om natten Freddie Mercury tog prinsessan Diana till RVT förklädd som en pojke. Det låter för bra för att vara sant men av alla skäl ägde detta rum på 80-talet.

RVT är värd för några utmärkta drag- och teaterkvällar. Det finns också temaklubbkvällar. Det är en historisk plats och en destinationsbar på många gaynätter ute i London. Det är mer än värt att vandra till Vauxhall.

COX - Paris

Ah, gay Paris. Det finns många bra gaybarer i Paris att välja mellan så det är svårt att välja en favorit. Vi har valt COX eftersom det är där så många fantastiska kvällar i Paris börjar. Det är i Le Marais på Rue des Archive. Gaybarerna i Le Marais öppnar upp på kvällen på Rue des Archive är det bästa stället att börja. Det finns flera barer, de flesta med terrasser. Du kan sitta ute och flirta med några lokalbefolkningen - parisarna är faktiskt inte så oförskämda som legenden skulle ha det! COX har en lång happy hour och du kommer att njuta av att mingla och eventuellt flirta på terrassen.

Helie Welt - Berlin

När du tänker på Berlin gaybarer tänker du på ... saker som vi kanske inte borde nämna här. Du vet exakt vad vi menar! Och om du vill utforska den kryssande sidan av Berlins gayscen, kolla in vår guide till gaykryssning i Berlin.

Helie Welt ligger i Schöneberg och det är en klassbar. Du kan ta en civiliserad tidig kvällsdrink. Det är också ett bra ställe att ta med någon på ett datum.

Jackie O 'Mykonos Town

JackieO' - Mykonos

Den internationella gayjetuppsättningen sjunker ner på Mykonos under vår- och sommarmånaderna. Det är Europas mest populära homosexuella semesterplats. JackieO 'öppnar för sommarsäsongen och det är platsen att vara i Mykonos. Du hittar några av de mest attraktiva, uppåt mobila homosexuella män på JackieO's. En otillåten plats för scendrottningar.

Papegojor - Sitges

En annan säsongsbetonad hotspot, Parrots är en gaybar i hjärtat av Sitges. Det är också hjärtat av den lokala gayscenen. Stolarna och borden på terrassen vetter mot baren tvärs över gatan - Central Bar Cafe - vilket betyder att du nästan är tvungen att ta ut talangen. Mycket gynnsamt för att chatta och flirta, är Parrots där gaykvällar i Sitges brukar börja.

The Yard - Soho

Ja, Soho ligger i London, men på många sätt är det en liten gaystad för sig själv. Vi kunde inte inte inkludera en Soho gaybar så vi har valt The Yard Bar. Det är mycket populärt bland lokalbefolkningen. Du kan bege dig till The Yard för en drink efter jobbet. Det är också ett bra ställe att börja din utekväll på helgen. Du hittar några av Londons finaste ögongodis på The Yard. Läs mer: De bästa gaybarerna i Soho.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Vad händer idag

Fler Gay Resenyheter, intervjuer och funktioner

De bästa turerna i Barcelona

Bläddra bland ett urval av turer i Barcelona från våra partners med gratis avbokning 24 timmar innan din turné börjar.

Smakämnen bästa upplevelserna in Barcelona för din resaFå din guide