sagrada família, katedral, arkitektur

Gay Barcelona · Stadsguide

Första gången i Barcelona? Sedan är vår gay-stadsguide för Barcelona ett bra ställe att börja på.

 

sagrada família, katedral, arkitektur

Barcelona är huvudstaden i Katalonien och är den näst största staden i Spanien. Barcelona är också den största metropolen på Medelhavskusten. Rikt på kulturarv har Barcelona ett globalt rykte och är ett stort turistmål. Kända attraktioner är de arkitektoniska arbetena från Antoni Gaudí och Lluís Domènech I Montaner, som har utsetts till UNESCO: s världsarvslista.

Staden har också en livlig och livlig homosexuell scen med HBT + -individer som lever öppet och stolt. Det finns en uppsjö av gaybarer, klubbar och hotell och det finns ingen brist på kul att ha i Barcelona.

Gay rättigheter i Spanien

När det gäller homosexuella rättigheter är Spanien ett av de mest progressiva länderna i världen, även om detta återspeglar dramatiska förändringar som bara har skett under de senaste decennierna.

Samtyckeåldern är 16 för alla. Äktenskap av samma kön är lagligt. Par av samma kön kan adoptera barn. Gay män kan tjäna öppet i militären och HBT-synlighet finns i de flesta områden. Det finns antidiskrimineringslagar för anställning, tillhandahållande av varor och tjänster och mot hatprat.

Gay scen

Barcelona har en livlig homosexuell scen med många barer, kryssningsklubbar, bastur, nattklubbar och regelbundna storskaliga dansfester. HBT-festivalen i Barcelona hålls vanligtvis i slutet av juni där samhället samlas för en vecka med kultur, sport, underhållning och fester. Under de senaste åren har Barcelona blivit Europas heta plats för gaysommarfester (tar den titeln från Ibiza). Den årliga Circuit Festival - som hålls över 10 dagar i augusti lockar tiotusentals av de snyggaste killarna från hela världen att delta i detta fantastiska evenemang.

De flesta av Barcelonas gaybarer och -klubbar ligger i distriktet "Gaixample". Detta är ett område med tre kvarter norr om Gran Via Del Les Corts Catalanes mellan tunnelbanestationerna Urgil och Universitat. Kvarteret är hem för några av stadens största och mest populära gayställen, inklusive Pervertklubben och Arena Madre. 

Du kan läsa Travel Gay guide till distriktet "Gaixample". här..

Barcelona

Gayhotell i Barcelona

Barcelona är hem för några av världens mest fantastiska boutiquehotell och boende, av vilka många är inhysta i stadens gotiska och modernistiska byggnader. Dessa platser är det perfekta romantiska resmålet för homosexuella resenärer som vill uppleva Barcelona med stil. Hotell som t.ex Alma Barcelona, Mandarin Oriental och Grand Hotel Calderon alla erbjuder gästerna en lyxig vistelse i en av stadens största stadsdelar, Passeig de Gràcia.

Naturligtvis finns det ett utbud av hotell för alla homosexuella resenärer och för de med en mindre budget finns det flera underbara hotell i och runt "Gaixample"-distriktet. Dessa hotell erbjuder gästerna en prisvärd bas för att utforska allt som "Gaixample" har att erbjuda.

De flesta hotell i Barcelona kan anses vara gayvänliga eftersom personalen måste behandla alla gäster lika oavsett sexuell läggning eller könsidentitet, enligt landets antidiskrimineringslagar.

Gay bastur i Barcelona

Barcelona har ett stort urval av gaybastur, varav många är öppna dygnet runt. Ett sådant exempel är Bastu Casanova, en stor och välskött bastu med ett centralt läge. Bastu Casanova lockar stora folkmassor av både lokalbefolkningen och turister och är öppen 24 timmar. Bastun har en rad faciliteter inklusive öppna duschar, torrbastu, ångbad och 6-mans jacuzzi.

Bastu som Casanova finns lätt i Barcelona och tenderar att vara välkomnande och inkluderande.

Gaymassage i Barcelona

Det finns många gaymassagerum och -tjänster i hela Barcelona, ​​och majoriteten erbjuder kvalitetsmassage i rena och bekväma miljöer.

Under tryckmassage är Barcelonas gaymassageinstitut och är bekvämt beläget i distriktet "Gaixample" och nära många av stadens landmärken. En rad massager och terapier erbjuds på Under Pressure Massage, inklusive djupvävnadsprocedur.

Gaymassage Barcelona är ett manligt massageställe som specialiserat sig på erotisk, tantrisk och sensuell massage. Studion ligger i stadens centrum och är värd för en blandning av lokala och utländska kunder. Gay Massage Barcelona är en av stadens topprankade massagetjänster.

Barcelona

Att komma till Barcelona

Barcelona serveras av Barcelona El Prat flygplats som ligger cirka 17 km från stadens centrum. Det är den näst största flygplatsen i Spanien och erbjuder anslutningar till de flesta större europeiska destinationer. Det finns relativt få långdistansflyg från Barcelona. Resenärer från Asien kommer sannolikt att behöva flyga via ett stort europeiskt knutpunkt.

Det finns två terminaler. Terminal One öppnade 2009 och är en av de största i världen. Terminal två är den äldre, ursprungliga terminalen.

Den mest populära och praktiska metoden för turister att ta sig till staden är med taxi. Dessa finns tillgängliga direkt utanför terminalerna. Förvänta dig att betala cirka 35 € för att komma in i stadens centrum.

Terminal 2 har sin egen tågstation på linjen som går till järnvägsstationen Barcelona Sants och den ganska centrala järnvägsstationen Passeig de Gràcia för att ge transfer till Barcelonas tunnelbanesystem. Den ursprungliga resan kostar 4.10 €. Passagerare för T1 måste ta en anslutande buss från tågstationen till terminal 2.

Barcelona

Att ta sig runt i Barcelona

Busshållplats

Bussar är ett effektivt sätt att ta sig runt i Barcelona och har den extra bonusen att du kan se staden medan du reser. Bussar kan stoppas vid skyddsrum genom att vinka till föraren för att indikera att du vill gå ombord. Biljetter är i allmänhet billiga och pass kan köpas för helger och vardagar.

Metro

Det mest populära sättet att resa bland lokalbefolkningen, tunnelbanan är frekvent, billig och snabb, vilket gör det till det perfekta resealternativet. Biljetter kan köpas med antingen kontanter eller kort och de flesta stationer är helt tillgängliga för användare med nedsatt rörlighet.

Taxi

Barcelonas officiella taxibilar är svarta med gula dörrar och tenderar att vara billigare än alternativ som uber, även om sådana tjänster fortfarande är populära och effektiva.

Barcelona

Saker att göra i Barcelona

Det finns obegränsade möjligheter när det gäller saker att göra i Barcelona. Men de viktigaste attraktionerna inkluderar:

 

 

  • Vandra ner Las Ramblas
  • Njut av Sagrada Familias underverk
  • Utforska Gaudi på Casa Batllo
  • Tillbringa dagen på en av stadens stränder
  • Handla på La Boqueria
  • Ta en fotbollsmatch på Camp Nou
  • Bli nedsänkt i Barcelonas stadshistoriska museum

 

 

Vanliga frågor

Visa

Eftersom Spanien är ett EU-land kan resenärer från andra länder inom unionen komma in i landet utan visum. Resenärer utanför EU kommer dock att behöva ansöka om ett Schengenvisum, som tillåter resor genom hela Schengenvisumregionen. Kontrollera viseringskraven för resenärer från ditt land innan du reser.

Pengar

Valutan i Spanien är euron. Kontantautomater finns allmänt tillgängliga. Kredit- och betalkort accepteras allmänt. Foto-ID kan krävas om du betalar med kort i vissa butiker.

Tippning är inte en förväntad övning i Barcelona och som sådan tipsar de flesta lokalbefolkningen bara när de känner att de har fått bra service. Om du vill tipsa tjänsteleverantörer är 5% standard för bra service och 10% för utmärkt.

När ska man besöka

Våren anses generellt sett vara den bästa tiden att besöka Barcelona eftersom temperaturen tenderar att vara varm, men ingenstans nära toppar som upplevs under högsommarmånaderna, och staden är vanligtvis mindre överbelastad av turister. En rad fascinerande kulturevenemang och festivaler äger rum på våren som erbjuder något för alla homosexuella resenärer.

Gå med i Travel Gay Nyhetsbrev

Har vi fått något fel?

Saknar vi en ny lokal eller har ett företag stängt? Eller har något förändrats och vi har inte uppdaterat våra sidor ännu? Använd detta formulär för att meddela oss. Vi uppskattar verkligen din feedback.